Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2. Uke 39, september 2018

11 fly hver uke mellom Lanzarote og Madrid denne vinteren

Det spanske flyselskapet Iberia Express vil denne vinteren ha 11 ruter hver uke mellom Lanzarote og den spanske hovedstaden Madrid, inkludert et tidlig morgenfly. Selskapet vil bruke flytypen Airbus 321 på distansen. Selskapets nettside finner du HER.

Deler av Avenidaen i Puerto del Carmen får nytt asfaltdekke

1.oktober begynner arbeidet med å legge nytt dekke på hovedgata i Puerto del Carmen, Avenidaen. Det er strekningen fra Calle Pedro Barba ved Casino og til Calle César Manrique ved restauranten La Cañada som skal få en oppgradering. I gata ligger det ødelagte vannledninger som skal byttes ut, og arbeidet er beregnet å koste 253 000 euro. Arbeidet vil ta tre måneder, og gata vil ble stengt ganske ofte, med omkjøringer.

Arbeidet med den nye Parque Atlantico i Playa Blanca begynner i oktober

På et område mellom Avenida de Canarias og Faro Pechiguera i Playa Blanca vil det nå bygges en idrettsbane og områder for turgåing og løping sammen med garderober, toaletter, kiosker, skyggeområder, hageanlegg og mosjonsapparater. Området er på 58 000 m2.

Kan det bli et nytt vulkansk utbrudd på Lanzarote?
Nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote. Foto: Ola Kj

– Dersom det kommet et vulkansk utbrudd på Lanzarote i framtiden, vil det bli av samme størrelse og kraft som utbruddet vi hadde i 1824, sier en ny studie fra Spanias institutt for vitenskap av jorda, Instituto de Ciencias de la Tierra de España. I studien står det også at episenteret vil bli i nasjonalparken Timanfaya.
Timanfaya var sentrum for ett av Europas kraftigste vulkanske utbrudd fra september 1730 til april 1736, og skapte over 130 krater mens lavaen dekket en tredel av øya. Utbruddet i 1824 varte i tre måneder, og hadde langt mindre styrke.
Det har vært 15 vulkanske utbrudd på Kanariøyene de siste 600 årene. De siste utbruddene var på havbunnen utenfor øya El Hierro i 2011/2012. Det var Lanzarote Guidebook som skrev om dette først.
Lanzaroteposten legger til at det IKKE er noe som tyder på utbrudd på Lanzarote i den nærmeste fremtid.

Over 800 nødsamtaler på øya La Graciosa i fjor

Nødetatene på den lille øya La Graciosa nord for Lanzareote satte rekord i tallet på henvendelser i fjor. Tilsammen mottok redningssentralen 814 henvendelser. Nesten 700 av henvendelsene gjaldt sykdom. 77 samtaler var i forbindelse med ulykker på veien, seks var i forbindelse med aktiviteter i vannet, og det var to nødsamtaler fra båter som trengte assistanse.  Det bor bare 700 mennesker fast på denne lille øya, men øya hadde besøk av over 250 000 turister i fjor. Dette forklarer økningen av henvendelsene til nødnummeret 112.

Kjørelærer tatt for å godkjenne førerprøve som ikke ble utført

En kjøreskolelærer i Playa Blanca er anmeldt etter at trafikkmyndighetene på Lanzarote oppdaget at han hadde godkjent en kjøreprøve til en person som ikke hadde tatt prøven. I en annen sak prøvde to personer fra Romania å få godkjent sine falske nasjonale sertifikater, slik at de kunne få spanske sertifikater.  Kjørelæreren og de to utlendingene risikerer fengsel fra seks måneder opp til tre år.

Hva skjer med de britiske borgerne på Lanzarote etter Brexit?

Det er litt panikk blant de britiske borgerne som bor mer eller mindre fast på Lanzarote.
Et brev fra den britiske ambassadøren siste uke skulle gi svar på noen spørsmål britene som bor på Lanzarote hadde i forbindelse med at Storbritannia forlater EU i mars neste år. Dessverre ble forvirringen bare større, i følge redaktøren av den britiske nettavisen Lanzarote Information.
Det som anbefales er at alle briter som bor på Lanzarote registrerer seg som residente så snart som mulig. Det er nemlig to ting som ennå ikke er klart: Det hevdes at briter ikke lenger kan bo i et EU-land uten visum, og det er også hevdet at briter ikke kan bo i et EU-land lenger enn 90 dager per år.
For eventuelle briter som leser Lanzaroteposten finner dere ambassadørens brev her:
Ambassador’s open letter .
Dette skrev redaktøren av nettavisa Lanzarote Information:  British Citizens Living In Lanzarote Must Register.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast