Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 40, oktober 2018

Norwegian flyr direkte Oslo-Lanzarote-Oslo ut mai 2019

Norwegian flyr direkte hver mandag fra Oslo til Lanzarote med retur samme dag fra 15.oktober 2018 til og med 27.mai 2019. Dette er nye tilbud fra Norwegian, som vanligvis slutter å fly direkte til øya rett etter påske. Det utvidede tilbudet åpner for flere besøk fra Norge; hva med å feire 17.mai på Lanzarote neste år? Det er en opplevelse i seg selv! Gå inn HER og bestill turen din!

Ny båt med flyktninger oppdaget
Flyktningene på stranda ved Caletón Blanco. Foto: El Chaplon

En båt med 28 flyktninger ombord ble torsdag morgen oppdaget av en fiskebåt utenfor kysten av Caletón Blanco, nordøst på Lanzarote. Litt senere ble en gruppe flyktninger funnet på stranda, og de ble etterhvert tatt hånd om av Røde Kors. 17 av flyktningene var mindreårige, og en av disse ble kjørt til sykehuset på grunn av uttørring. Senere ble alle kjørt til nasjonalpolitiets lokaler i Arrecife.
Den siste måneden har det kommet 31 enslige barn til Lanzarote. I første omgang blir barna innlosjert i et midlertidig «herberge» ved det nasjonale politisenteret i Arrecife. Der er det bare plass til 14 barn, så nå foreslår barnevernet på øya å ta i bruk en militær brakke i hovedstaden hvor det er senger, spiserom, bad og fritidsrom. Senere vil flyktningene bli overført til sentre for flyktninger som er opprettet på Gran Canaria og Tenerife hvor deres status blir sjekket.

Lørdag ble denne båten funnet på stranda ved El Golfo:

Patera ved El Golfo. Foto: Diario de Lanzarote

Ingen av passasjerene ble funnet ved båten, og politiet har nå begynt letingen.

Marihuanaplantasje oppdaget i Tias
Foto: La Policia Nacional

En marihuanaplantasje ble siste uke oppdaget i Tias kommune. Nasjonalpolitiet fikk tips fra publikum, og da politiet kom til stedet ble det funnet 2159 marihuanaplanter i fire drivhus. Fem personer ble arrestert, hvorav tre hadde blitt arrestert for et lignende forhold året før. De fem som ble arrestert er fra Tyskland, Storbritannia, Uruguay og Venezuela, og er i alderen 22 til 40 år.

Stor økning av trafikkulykker på Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har offentliggjort tall på trafikkulykker på øya de åtte første månedene i år.
Tallet på ulykker i trafikken økte med 25 prosent i forhold til samme periode i fjor. I år har det hittil vært 251 trafikkulykker, mot 201 i fjor. Det var åtte dødsfall i trafikken, mot seks i fjor.

Yaiza kommune leier 25 kjøretøyer
Nye politibiler til Yaiza kommune. Foto: diariodelanzarote.com

Siste uke ble en leiekontrakt på 25 kjøretøyer signert av Yaiza kommune (Playa Blanca). Den nye bilparken består av fire politibiler, en gatefeierbil, en lastebilkran, en gaffeltruck og andre laste- og varebiler med forskjellige tekniske egenskaper. Tilsammen må kommunen betale en million euro for en fem-års kontrakt, hvor service er en viktig del av avtalen; nytt kjøretøy blir satt inn dersom verkstedtiden er over 48 timer.

40 tonn avfall, busker, kratt og sjøgress fjernet fra det nordlige Lanzarotes 
Sjøgress fjernet i nord. Foto: El Chaplon

Siden august har det vært en opprydding i deler av det nordlige Lanzarote. I Haría kommune har uønsket vegetasjon og rusk og rask blitt fjernet. I kystdistriktet ved landsbyene Órzola, Arrieta og Punta Mujeres er ikke bare avfall og kratt blitt kjørt bort, også sjøgress er fjernet fra fjæresteinene. Også kyststrekningen fra Jameos del Agua til Caletón Blanco er ryddet. Tilsammen er 40 tonn avfall, busker, kratt og sjøgress fjernet den siste måneden. Ryddeprosjektet kalles «Omsorg Lanzarote», og er en del av regjeringens satsing på sysselsetting av arbeidsledige. Programmet finansieres med 1,3 millioner euro fra det kanariske utviklingsfondet.

Gastronomi-uke i Tias (Puertro del Carmen)

Fra mandag 1.oktober og ut uka er det gastronomi-uke i Tias kommune. Mange restauranter er med under mottoet «En smak av tradisjon«, og på menyen står tunfisk. Dette er restaurantene som er med i matuken:
Atlántico Lounge, Ca’ Marcos, El Granjo Rojo, Casa Roja, Casa Kike, El Pueblo, Jimmy’s Bar, El Toro, La Cañada, La Chalana, La Marisma, La Posada, La Veleta og Taberna de Nino.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-