FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 29.juni 2018

Hola!

En smule dramatikk på flyplassen på Lanzarote torsdag kveld:
Et Thomas Cook-fly fra London med 284 passasjerer måtte foreta en såkalt kontrollert nødlanding etter at flyet fikk problemer med den ene motoren. Dermed ble alle andre fly som skulle ta av eller lande satt på vent, brannbiler ble kjørt ut på rullebanen, men flyet landet uten problemer kl. 19.30 torsdag kveld.

I dag har vi kommet fram til bil nr.67 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet foran hovedpostkontoret i hovedstaden Arrecife mandag morgen. Sjåføren, en mann på 30 år kunne krype uskadd ut av bilen etter ulykken, og hadde bare et par blåmerker, kunne lokalavisa fortelle.
Hvordan han klarte å velte bilen sin akkurat her står det imidlertid ingen ting om…

Så ble det en ny ulykke; på veien LZ 2 inn til Playa Blanca veltet denne bilen, nr.68 mandag ettermiddag. Sjåføren kom fra det uten skader:

Foto: La Voz de Lanzarote

Den internasjonale PRIDE-dagen ble også markert på Lanzarote i går torsdag. Ved rådhuset i Tias (Puerto del Carmen) ble regnbue-flagget heist, og ordføreren forsikret om at kommunen står for et mer tolerant og inkluderende samfunn. Kommunen fordømmer diskriminering , stigmatisering og vold av LGTBI-fellesskapet på Lanzarote (lesbiske, homofile, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle).

Rådhuset i Tias torsdag. Foto: Tias kommune

Hovedstaden Arrecife på Lanzarote har en vakker badestrand midt i byen, og når du ser bildet derfra er det vanskelig å tro at på denne stranda hadde 10 000 mennesker samlet seg forrige lørdag for å feire sankthans.


Stranden El Reducto midt i hovedstaden Arrecife

Søndag morgen var ryddemannskap ute for å gjøre stranden klar for badegjestene, og lokalavisa skriver at fem tonn søppel, altså 5000 kilo søppel ble plukket på noen få timer.
Arrangørene i Arrecife hadde satset på resirkulerbare asjetter og kopper av papir, og plast var bannlyst. Bra!

I forrige Fredagspils skrev jeg om det 270 år gamle dragetreet som står ved Bodegas La Florida på Lanzarote. Også i hovedstaden Arrecife er det flere gamle og ærverdige trær, som for eksempel dette i Calle Manolo Millares:

Flammetreet i Arrecife

Dette treet kalles også Flamboyant, og tilhører erteblomstfamilien. I Arrecife finnes det 298 forskjellige flammetrær i ulike aldre og størrelser. Lederen av hage-og parkvesenet i byen sier at de nå prøver å plante ut flere flammetrær langs gater og i parker, og håper at de nye trærne kan få stå i fred.

For noen uker skrev Lanzaroteposten om gjenvinningsanlegget på Lanzarote som ligger ved hovedveien mellom San Bartolomé og Tahiche. Regjeringen inviterte folk til å besøke anlegget og se med egne øyne hva som skjer med søppelet vårt etter at det kommer til anlegget. Dette var populært, og ikke alle som ville fikk plass. Nå inviteres folk dit igjen, lørdag 30.juni kl.09.30 er det «åpent hus»:

Her må man melde seg på ved å ringe (0034) 626 078 057 eller bruke epostadressen
lanzaroterecicla@cabildodelanzarote.com

Den årlige svømmekonkurransen fra Lanzarote til La Graciosa, La XXVI Travesía a Nado “El Río” arrangeres for 26.gang søndag 14.oktober. Strekningen som skal svømmes er 2600 meter:

Det er påmelding fram til 18.september, men når 725 deltakere er påmeldt er det fullt. Les mer om påmeldingen og se video fra fjorårets konkurranse HER.

Utendørskinoen på shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen har lagt ut programmet for juli måned:

For å bestille plass, besøk kinoen eller bruk disse adressene:info@cinemalanzarote.com eller +34 928 511 690.

Denne uka besøkte jeg huset til Lanzarotekunstneren Cesar Manrique i Haria, der han bodde de siste fire årene før han døde i 1992. Det var mitt tredje besøk dit, og først nå oppdaget jeg et bilde av Cesar Manrique mens vi ser Geirangerfjorden bak han. Jeg ante ikke at Manrique hadde besøkt Norge, men beviset finnes i huset hans. Det er ikke lov å ta bilder inne i huset, så dere må dit for å sjekke selv. Verdt et besøk!

Denne søndagen, 1.juli kl.12.30 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro. Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Du kan lese mer om forestillingen HER (på engelsk), og også bestille billetter.

Vi var 12 gjester på fredagspilsen siste uke. Det er et nytt treff i kveld fra kl.19.00 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er det bare å ta seg en tur!

Gyrid N.E på Lanzarote feirer fødselsdagen sin søndag. Dronning Sonja fyller år onsdag, og da feirer de også nasjonaldagen sin i USA. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast