FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 22.juni 2018

Hola!

Det er midtsommer, og sola skinner fra en blå himmel med noen hvite skyer her og der på Lanzarote. Torsdag nådde vi nesten 30 grader på ettermiddagen, og kvelden ble en god, gammel blå aften med t-skjortetemperatur under middagen på uterestauranten. Bedre blir det ikke!

I dag har vi (dessverre) kommet fram til bil nr.66 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen ble funnet lørdag morgen på veien LZ-402 ved landsbyen Caleta de Famara. Bilen var forlatt, og politiet skulle jobbe utover dagen med å finne sjåføren.

Og når vi snakker om biler: Nå er regningen for veiavgiften sendt ut på Lanzarote (Impuesto Vehículos Tracción Mecánica), og har du bil her nede må de fleste av oss betale hele 34,08 euro før 5.november. Betaler du mellom 6.november og 5.desember koster det deg…hold deg fast…35,78 euro! Summen kommer litt an på motorstørrelsen…

Denne helgen feires sankthans også på Lanzarote. Det er helgenen San Juan, Johannes Døperen som feires i de fleste landsbyene på øya med bålbrenning, dans og sang med mat og drikke.

I kveld fredag braker det løs i den nye marinaen i Arrecife, Marina Lanzarote med zumba, diskotek, levende band og aktiviteter for de aller yngste:

I morgen lørdag 23.juni feires sankthans i Puerto del Carmen og i Playa Blanca.
I Puerto del Carmen er all aktiviteten lagt til området ved Playa Chica, hvor man er i gang fra kl.11.30 med familieunderholdning som zumba, dykking, båt-race for de yngste, stand-up-paddle, yoga og båtkjøring med «banan» og «smultring».

Senere på kvelden fra kl.20.30 blir det folkemusikk og folkedans med lokale grupper i C/ Bajamar ved Playa Chica, og bålet tennes etter kl.22.00.

I Playa Blanca sør på Lanzarote starter showet på bystranda midt på strandpromenaden med to band som spiller opp fra kl.20.30; Última Llave fra Gran Canaria  og Boulevard fra Lanzarote:

Spansk hotellkjede på Lanzarote tilbyr jobber til flyktninger, stod det i lokalavisene denne uka.

Hotellkjeden Bluebay Hotels tilbyr nå 20 arbeidsplasser til flyktningene som ble plukket opp fra båten «Aquarius» i Middelhavet forrige uke, og som fikk endelig klarsignal til å komme inn til Valencia i Spania.
På Lanzarote har kjeden to hoteller, Bluebay Hotel i Costa Teguise og BelleVue Aquarius i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Hotellkjeden hevder at de med dette tilbudet til flyktningene ønsker å fremme solidaritet, toleranse og integrering i tråd med det Gran Canarias regjering uttrykte ved å tilby husrom til flyktningene og migrantene fra båten, skriver Canariajournalen.

BelleVue Aquarius i Puerto del Carmen. Foto: Youtube

De siste dagene har 40 båtflyktninger kommet til Lanzarote.
Sist fredag kom den første båten inn til stranda i Matagorda med 20 mennesker ombord, hvorav fire var barn. Natt til tirsdag kom en annen båt inn til havnedistriktet i hovedstaden Arrecife, Puerto Naos med 15 voksne og fem barn ombord. I båten ble det funnet 37 kilo hasj. «Skipperen» ble arrestert, og de andre ble tatt hånd om av det lokale Røde Kors. De vil etterhvert bli plassert i ett av flyktningemottakene på Kanariøyene.

Det berømte dragetreet ved Bodegas La Florida på Lanzarote er omtrent 270 år gammelt, og blomstrer hvert 14. eller 15.år… og nå blomstrer det! Les mer om Bodegas La Florida HER.

Har du lyst til å følge med på hvilke cruiseskip som kommer til Lanzarote de neste 12 månedene? I oversikten finner du navnet på skipet, dato, hvor det kommer fra og hvor det skal. Klikk HER.

Og er du ikke på Lanzarote, kan du likevel SE båtene som kommer inn via dette kameraet. På samme siden kan du også se på flytrafikken.

Da er det offisielt: Av de 50 blå flaggene som ble tildelt Kanariøyene i år ligger åtte av stedene på Lanzarote.
Det betyr strender og marinaer med høy kvalitet på miljøet, rent vann og redningsutstyr.

Tre blå flagg til Puerto del Carmen!

De tre flaggene i Puerto del Carmen ble heist på strendene Matagorda, Los Pocillos og Playa Grande denne uka.
For første gang på 16 år er bystranda i hovedstaden, La Playa de El Reducto i Arrecife tildelt et blått flagg. I Costa Teguise fikk strendene Las Cucharas og El Jablillo blått flagg. I Playa Blanca fikk bystranda igjen blått flagg. Også marinaen Puerto Calero fikk sitt blå flagg.

Neste helg inviteres det for første gang til et intensivt kurs i selskapsdans på Lanzarote:

Her blir det to dager med instruksjoner i samba, rumba, cha-cha-cha, quickstep, vals og tango. Jeg klarer ikke med min beste vilje å finne ut HVOR undervisningen foregår, men går ut fra at det opplyses ved påmelding HIT.

Det norske ferie-og helsesenteret Casas Heddy på Lanzarote melder om et ekstra fly fra Oslo og Bergen til Lanzarote 29.september. Vitalreiser har nå lagt opp en 16 dagers tur til Casas Heddy, hvor gjestene flyr Oslo – Bergen og videre til Lanzarote den 29.september og tilbake med direktefly den 15/10 fra Lanzarote til Oslo.
Kontakt Vitalreiser på telefon 56 57 47 50 for å bestille.

Visste du at det finnes et senter på Lanzarote som FJERNER tatoveringer? Det ligger i gata C/Juan Carlos i Puerto del Carmen, i samme kvartal som SPAR-butikken. Har du en tatovering du ikke liker, kan hjelpen være her:

I kveld fredag fyller den populære restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen seks år! Derfor inviterer Agnes & Co gjester til å feire fødselsdagen i kveld, allerede fra kl.18.00:

Her kan det være lurt å bestille bord på forhånd ved å ringe (0034) 928 51 22 58.

Det var 17 gjester på siste ukes fredagspils på Lanzarote! Beviset finner du her:

Fire av gjestene var yngre og sprang litt omkring da bildet ble tatt. Vi er i gang med en ny fredagspils i kveld fra kl.19.00, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Wenche B i Oslo fyller år i morgen lørdag. Fred B i Hamresanden feirer dagen sin mandag, og Else Marie M fra Larvik feirer dagen sin på Lanzarote tirsdag! Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

PS. Det er sommer, og jeg kan ikke dy meg: Noen fylkessammenslåinger i Norge byr på problemer, men da Nord- og Sør-Trøndelag ble Trøndelag ved årsskiftet, gikk det smertefritt, synger både Idar Vollevik, Ulf Risnes, Mona Grudt, Lisa Tønne, Anne Ragde, mitt gamle kor Nidarosdomens guttekor og Petter Northug:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast