Nyheter:

Blir det en ny flyplass på Lanzarote?

Presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés fortalte siste uke at regjeringen på øya skal danne en gruppe av eksperter som skal lete etter mulige steder for en ny flyplass på Lanzarote.

Den nye flyplassen skal dermed erstatte den eksisterende flyplassen som ligger ved boligområdet Playa Honda i San Bartolomé kommune. Den nåværende flyplassen var på 1940-tallet en liten militær flyplass, og var aldri laget for å ta imot det stadig økende tallet på passasjerer. I 2017 fløy over tre millioner passasjerer til og fra flyplassen.

Klagene fra lokale innbyggere like ved flyplassen har blitt mange etter at flytrafikken har økt de siste årene; både støy og forurensning  har ødelagt miljøet i både Playa Honda og Matagorda i Puerto del Carmen, sier de som bor der.

Rullebanen på Lanzarote er for kort for store fly. Foto: La Voz de Lanzarote

Dessuten er rullebanen på Lanzarote en av de korteste i Spania. Dermed går Lanzarote glipp av store turistgrupper fra land som ligger langt borte fra øya, og som krever store fly med mer drivstoff og dermed lengre rullebaner.

Å lande og ta av på flyplassen på Lanzarote er noen ganger krevende for pilotene, særlig når vinden blåser som verst. Dette har gjort at flere fly ikke har kunnet lande på øya, og kanselleringene har økt.

Planene om en ny flyplass på Lanzarote har vært et samtaleemne i mange år nå, men eieren av flyplassen, det spanske luftfartsverket AENA har ikke vært interessert i å utvide rullebanen, og har hittil heller ikke vært positive til å flytte flyplassen.

Politikerne på Lanzarote håper at AENA nå vil støtte initiativet som øy-regjeringen tar, slik at kyststripen med attraktive badestrender som flyplassen nå okkuperer igjen kan tas i bruk av innbyggerne og turistene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast