Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 27, juli 2018

Kollisjon mellom buggi og bil i Tias

Onsdag var det en kollisjon mellom en bil og en buggi på LZ-35 i Tias. Både den kvinnelige sjåføren i buggien og sjåføren i varebilen ble lettere skadet, og ble kjørt til sykehuset i Arrecife med smerter i nakke og fot. Buggi-sjåføren var britisk, og varebilsjåføren var fra øya.

Elektrobutikk i Playa Blanca svindlet turister

Guardia Civil etterforsker nå en svindel som to franske turister ble utsatt for forrige uke i Playa Blanca. De to hadde kjøpt to nettbrett for 60 euro, men kredittkortene deres ble tappet for 3100 euro. Dette ble oppdaget av turistene, som øyeblikkelig gikk til politiet. Butikken har i ettertid forklart at beløpet var en «vedlikeholdsavgift», noe som IKKE eksisterer.
Lanzarotepostens råd er enkelt: Hold dere langt unna disse elektrobutikkene i turistsentrene. Elektronikk er som regel like billig/dyrt i Norge, og skal dere kjøpe noe, bruk de store kjedene som Electron, Worten eller Milar.

Britisk turist falt fra balkong i Puerto del Carmen

En 27 år gammel britisk turist falt fra en balkong i andre etasje i Calle Los Cabezos i Puerto del Carmen. Ulykken skjedde fredag kveld. Mannen ble alvorlig skadet, og kjørt til sykehuset i Arrecife.

Mystisk eksplosjon inne i bil oppklart

Eksplosjon i bil. Foto: diariodelanzarote.com

Brannvesenet ble tilkalt til en BMW X5 i Playa Blanca sør på Lanzarote denne uka. Mens sjåføren var inne i bilen skjedde det en eksplosjon inne i bilen. Det viste seg at sjåføren holdt på å rengjøre interiøret i bilen, og brukte en sprayboks. Da sjåføren åpnet døra ble lyset inne i bilen skrudd på. På en eller annen måte ble gassen fra sprayflasken antent av en gnist i samme øyeblikk, og flasken eksploderte. Sjåføren fikk bare små brannsår, mens bilen fikk betydelige skader.

Hammerhai-fisker tatt av politiet

Hammerhai er en fredet art på Lanzarote.

Hammerhai. Foto: Wikipedia

Da en båteier som fraktet turister ut fra Playa Blanca sør på Lanzarote annonserte på nettet at turister kunne bli med ut på havet og fange nettopp denne haien, slo politiet til. Guadia Civils politibåt tok fiskeren på fersk gjerning tidligere i juni, og nå venter bøter på opp mot 60 000 euro på fiskeren.

Pensjonister i Tias kommune får praktisk hjelp

I Tias kommune med Puerto del Carmen bor det over 3000 mennesker som er over 65 år. Nå har kommunen satt i gang et pilot-prosjekt for de eldste i kommunen.  20 pensjonister som bor hjemme og er alene blir nå fulgt opp med minst to besøk i uka av en psykolog og to praktiske assistenter. Disse skal hjelpe til med legebesøk, ekskursjoner, fritidsaktiviteter og andre praktiske gjøremål. Tjenesten er gratis, og skal etter et par måneders prøvetid utvides til flere eldre.

Se video fra den kontrollerte nødlandingen på Lanzarotes flyplass torsdag

Som Lanzaroteposten skrev om fredag måtte et Thomas Cook-fly fra London foreta en kontrollert nødlanding på flyplassen på Lanzarote torsdag kveld. Like før flyet skulle lande, sviktet kraften i en av flyets motorer. Landingen gikk fint, og de utkommanderte brannbilene fikk lite å gjøre. Her kan du se en video fra landingen:

 

La Graciosa har blitt den åttende kanariøya

Tirsdag ble den lille øya nordvest for Lanzarote, La Graciosa på 29 kvadratkilometer og med 721 innbyggere anerkjent i senatet på Kanariøyene som den åttende bebodde kanariøya. Dette betyr at La Graciosa får delvis administrativt selvstyre gjennom et eget budsjett, men vil fortsatt være en del av Teguise kommune på den langt større naboøya Lanzarote. Budsjettet kan øya administrere selv, og derfor gi de nødvendige offentlige tjenestene til beboerne. Kanariøyene består av 13 øyer, hvorav fem er ubebodd. Har du ikke vært på La Graciosa, kan du lese hva Dagbladet skrev om øya i fjor HER.
Fra mandag 2.juli til og med 8.juli arrangeres El festival del Mar Chinijo, havfestivalen på La Graciosa, med kurs i undervannsfotografering med kjente fotografer fra blant annet National Geographic som lærere, aktiviteter for barn, musikk og turer.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast