forbrukerNyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 22, mai/juni 2018

Null plast-aksjon startet på Lanzarote

Tirsdag denne uka startet Greenpeace Spania en aksjon de har kalt «Plastic Zero«, null plast på Lanzarote. Den spanske miljøbevegelsen har lenge hatt stor suksess med sin «grønne» aksjon på fastlandet for blant annet å minske bruken av plast, og nå er det Lanzarotes tur. Tirsdag ble alle kundene i flere SPAR-butikker i Arrecife stoppet, og folk kunne levere tilbake plastemballasje de egentlig ikke trengte. Regjeringen på Lanzarote er med på aksjonen, og etterhvert vil butikkene på øya bruke mindre unødvendig emballasje på sine varer.

Rydding av strender nord på Lanzarote søndag 3.juni

Denne uka er det oppdaget flere utslipp av tjære som har kommet inn på strendene nord på Lanzarote. Nå har lokalbefolkningen gått sammen om en opprydning, og inviterer flere til å være med på «vasking» av stranda i Caleta de Caballo i Teguise kommune søndag 3.juni mellom kl.11 og 14.

Caleta de Caballo

Den kommunale kennelen i Arrecife er full

Foto: elchaplon.com

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife sier nå at den kommunale kennelen i byen er full, og kan ikke ta i mot flere dyr. Å redde og omplassere dyr er faktisk en del av jobben til lokalpolitiet, men nå er det slutt; det er ikke plass til flere dyr. Politiet har vært i kontakt med den private kennelen Sara, men også der er det full stopp på grunn av plassmangel. Nå ber politiet om hjelp fra andre kommuner på øya.

Teguise har fått to nye politibiler

Teguise kommune med turiststedet Costa Teguise har gått til innkjøp av to politibiler til en kostnad av 80 000 euro. Bilene er en varevogn med innebygd laboratorium; det vil si at rus-sjekk kan foretas på stedet. Den minste bilen er en firehjulstrekker, som kan brukes på dårlige fjellveier.

Ordfører, varaordfører og politisjef foran de nye bilene. Foto: La Voz de Lanzarote

Brannmenn fra Lanzarote ble spanske mestre

For tredje året på rad ble en gruppe brannmenn fra Lanzarote spanske mestre da brannmannskap fra hele Spania tevlet i å bli beste lag i «å redde skadde personer fra kjøretøy i en trafikkulykke». Konkurransen foregikk i Andújar på fastlandet. Det er med andre ord flinke redningsfolk vi har på Lanzarote. Godt å vite dersom ulykken først er ute!

Vinnerlaget fra Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Spanjoler vant arkitektkonkurransen om det nye kultursenteret i Arrecife

Som Lanzaroteposten skrev om i april skal kultursenteret pusses opp med blant annet en ny uteplass som kalles Plaza de el Almacén. En gruppe på fire spanske arkitekter vant konkurransen i kamp med 158 forslag fra arkitekter fra 63 land. Det er satt av 350 000 euro til oppussingen. Her er vinnerutkastet for den nye uteplassen i hovedstaden:

Nye Plaza de el Almacén

Tias kommune presenterer en kulturkalender for juni

Det er stor aktivitet i Tias kommune (med Puerto del Carmen) i juni måned. Denne helgen er det Corpus Christi, en religiøs festival med de berømte saltteppene, nasjonaldagen feires også i juni, det er Frozen-konsert i teateret i Tias, kunstutstilling i Tias, og stor feiring med bål i Gamlebyen i Puerto del Carmen Sankthansaften.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast