ArrecifeNyheter:

Kultursenteret El Almacén i Arrecife skal fornyes

Kultursenteret El Almacén (som betyr lageret) i hovedstaden Arrecife på Lanzarote skal nå fornyes. Derfor har øyregjeringen Cabildo invitert arkitekter fra hele verden til å komme med forslag på hvordan kultursenteret og omgivelsene skal se ut i framtiden. Budsjettet for fornyelsen er satt til 350 000 euro, ca 3,4 millioner kroner.

Interessen har vært enorm. Det kom inn 158 prosjektforslag fra arkitekter i 63 land, og både USA, Japan og Tyrkia er representert, og selvsagt har det også kommet mange forslag fra spanske arkitekter.

El Almacén var kunstskole fra 1933, og i 1973 ble bygningen kjøpt av Lanzarote-kunstneren César Manrique. Manrique pusset opp huset, og året etterpå ble senteret åpnet for publikum som et flerkulturelt senter. I 1989 solgte Manrique senteret til regjeringen på Lanzarote, som fortsatte arbeidet som Manrique og hans kunstnervenner hadde satt i gang.

Nå skal senteret pusses opp igjen, og spesielt skal en stor åpen plass på 1000 m2 som kalles El Almacén Plaza gjøres om til en kulturell og sosial møteplass, som kalles Lanzarote Dynamic Square, Lanzarotes dynamiske torg. Her skal det bli utendørs filmfremvisninger, konserter, kunstutstillinger og marked.

Nå skal en fagjury gå gjennom de innkomne forslagene. Vinnerforslaget belønnes med 6000 euro, og vinnerne blir presentert i løpet av mai måned. Etter at alle kontrakter er signert vil utbyggingen vare i seks måneder, slik at Lanzarote Dynamic Square vil være klar til bruk fra starten av 2019.

Kulturministeren på Lanzarote, Oscar Perez sier til lokalavisa at regjeringen er veldig godt fornøyd med interessen for det nye kulturtorget i hovedstaden. Perez er sikker på at Lanzarotes dynamiske torg vil bli en grønn lunge midt i byen, hvor kulturen vil blomstre.

Slik ser det ut ved kultursenteret i dag. Lokale kunstnere er i gang med sin grafitti. Foto: La Voz de Lanzarote

Fra 19. til 28.april er det internasjonal filmfestival i El Almacén, samtidig som kunstneren José Otero fra Las Palmas har en utstilling av sine arbeider fram til 19.mai.

Kultursenteret El Almacén ligger i C/ José Betancort, 33 i Arrecife, og er åpen for publikum fra 10-21 mandag til fredag, lørdag fra 10-14. Søndag er senteret stengt.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast