Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 23, juni 2018

Soldat fra Lanzarote omkom på Fuerteventura

En soldat bosatt på Lanzarote omkom sist fredag i en ulykke med et pansret kjøretøy under en militærøvelse på naboøya Fuerteventura. Lørdag ble kisten hans fløyet til Lanzarote under stor æresbevisning.

Foto: Diario de Lanzarote

Soldaten etterlater seg en kone og en datter på ett år. En annen soldat fra Gran Canaria omkom i den samme ulykken.

Eiendomsmegler på Lanzarote kan få over 10 års fengsel for svindel

En kvinnelig eiendomsmegler som drev firmaene Lanzarote Properties SL og The Property Warehouse Lanzarote svindlet 16 utenlandske kunder for over 600 000 euro mellom 2006 og 2011. I tillegg til fengselsstraffen på ti år og seks måneder må hun betale 9 900 euro i bot, samt betale tilbake pengene hun svindlet fra kundene.

Flere drukner på Kanariøyene

En ny oversikt viser at det var 222 drukningsulykker og 93 drukningsdødsfall på Kanariøyene i 2017. Dette er betydelig flere enn i 2016, men langt flere personer ble også reddet fra å drukne. Tallene for Lanzarote er imidlertid bedre; i fjor druknet ni personer mot elleve året før, tre ble alvorlig skadet mot åtte året før, og seks personer ble reddet mot bare to året før. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skrev dette først.

Nå kan du slå opp teltet ditt ved Papagayostrendene sør på Lanzarote

Fra 22.juni kan folk slå opp teltet sitt eller ta med campingbilen sin og bo like ved en av Lanzarotes flotteste strender, Papagayostrendene. Det koster ni euro døgnet for en stor plass, seks euro dersom du trenger et mindre område. Som i fjor må man ringe og bestille plass tre dager før man kommer, og deretter betale leien til en lokal bank. Telefonnummeret og bankkonto vil bli offentliggjort på campingplassens Facebook page  senere denne måneden.

Ikke skriv navnet ditt på stranda!

Siste helg var det en aksjon på flere av strendene på Lanzarote: Ikke skriv navnet ditt med steiner på stranda!

Flere naturverngrupper brukte siste helg til å fjerne alle navn skrevet med steiner, og samtidig forklare badegjestene hvorfor: Det er økosystemer under steinene, og disse ødelegges når steinene flyttes. – Stjernene kan ikke lese, så derfor er det ingen vits i å legge igjen navnet ditt på stranda, sier naturvernerne.

Stor økning av cruisepassasjerer til Lanzarote hittil i år

Mer enn 207 000 passasjerer kom med cruisebåter til Lanzarote i årets fire første måneder. Det er en økning på 32,5 prosent fra samme periode i fjor.

Friske penger til nye og eksisterende kjøpesentre på Lanzarote

Den kanariske regjeringen har tildelt Lanzarote 25 millioner euro (ca 250 millioner kroner) som skal brukes på å utvikle og fornye kjøpesentre i Arrecife, Tias, Yaiza, Haria og Teguise. Pengene kommer fra det kanariske utviklingsfondet (FDCAN), og skal blant annet hjelpe de små og mellomstore bedriftene til å markedsføre seg bedre, og dermed øke den lokale handelen og skape flere arbeidsplasser.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast