FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 1.juni 2018

Hola!

I de siste dagene har det vært godt og varmt i Norge, ja så varmt at ifølge avisen Vredens Gnag har tusenvis av spanske pensjonister nå flyttet til Norge!
Jeg har alltid drømt om å nyte pensjonisttilværelsen på en terrasse i et varmere land, sier Miguel Perez (71).

Les mer om den spanske invasjonen HER!

Det var ei aktiv helg på Lanzarote siste uke; Ironman ble arrangert for både unge og voksne. Her er et bilde fra da de yngste kjempet om beste plass fredag:

Og på lørdag kl.07.00 gikk startskuddet for de 1860 voksne som skulle svømme, sykle og løpe. Det var trangt om plassen i startområdet da alle skulle svømme…litt sånn sild i tønne?

Onsdag denne uka har vi også feiret Día de Canarias, Kanariøyenes nasjonaldag. Dagen før dagen var barna i grunnskolene på øya samlet til sang, dans og lek, iført sine lokale festdrakter.
I Tias var 1400 skoleelever fra tre grunnskoler samlet i en av skolenes idrettshaller, sammen med blant annet foreldre, besteforeldre og ordføreren:

– Kanariøyenes dag er viktig for alle som bor på Lanzarote, hvor spesielt skolene forteller om røtter og tradisjoner, sa ordfører Pancho Hernández. Han fortalte elevene nødvendigheten av også å inkludere alle mennesker i hele kommunen, en kommune hvor halvparten av innbyggerne ikke er spansk og kommer fra 74 forskjellige land.

Bil nr. 64 er klar for presentasjon i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«:

Foto: Diario de Lanzarote

Denne bilen gikk rundt i rundkjøringen ved Monumento al Campesino, Lanzarotes geografiske midtpunkt natt til fredag i forrige uke. Den kvinnelige sjåføren var uskadd, men ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Sakte men sikkert ryddes det opp i arbeidet som pågår langs hovedgaten Avenida de las Playas i Puerto del Carmen.
Nå er det bygget nye adkomstveier ned til stranda Playa Grande, og gjør det enklere for brukere med rullestoler og barnevogner:

Denne helga feires den katolske høytiden Corpus Christi på Lanzarote, Kristi legemsfest, en høytid som markerer Kristi tilstedeværelse.
På Lanzarote vil hundrevis av mennesker i morgen lørdag gå ut på gatene og lage alfombras de sal, tepper av salt i fantastiske farger. Saltet er hentet fra lokale produsenter på øya, som Salinas de Janubio i Yaiza  i sør og Salinas de Los Cocoteros i Guatiza i nord.

Ett av saltteppene på Lanzarote

Søndag vil så menighetene gå over saltteppene som en del av feiringen etter gudstjenesten.

Her er en oversikt over hvor du kan se disse fantastiske saltteppene på Lanzarote:

Arrecife: Plaza de Las Palmas, Haría: Calle Encarnación Rodríguez, like ved Plaza de Haría (torget),
San Bartolomé: Calle Párroco San Martín, San Simón og Plaza León y Castillo, Teguise: Plaza de los Leones,
Tías: Avenida Central, ved San Antonio-kirken. Saltteppene lages fra kl.16 lørdag, og prosesjonen starter kl. 12.30 søndag.
Sånn så det ut i hovedgata Avenida Central i Tias under Corpus Christi i fjor:

Tinajo: Plaza de San Roque og Yaiza: Plaza de Nuestra Señora de Los Remedios.

Søndag 3.juni arrangeres den tradisjonelle familiedagen i marinaen Puerto Calero sør for Puerto del Carmen.

Det blir aktiviteter i vannet, og miljøvern står også i sentrum med forskjellige økologiske leker, står det i invitasjonen.

Denne søndagen kl.12.30 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro. Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Les mer om forestillingen (på engelsk) og bestill billetter HER.

Det er et nytt filmprogram ved utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. Blant annet vises Oscar-vinneren «The Shape of Water», og gjengangerne «Mamma Mia» og «Grease»:

Neste uke reiser hele redaksjonen i Lanzaroteposten en tur til Norge. Både redaktør, journalist, nettansvarlig og kaffekoker drar nordover. Det kan bli litt ustabil presentasjon av stoff i de neste dagene, men redaktøren sier at han skal gjøre så godt han kan!

Vi var 18 gjester på fredagspilsen siste uke, to av de yngste sprang litt rundt:

Er du på øya i dag, er du hjertelig velkommen til et hyggelig treff på Las  Vistas i Puerto del Carmen fra kl.19.00 i kveld.

Jan H i Fåberg har fødselsdag i morgen lørdag. Gunn B på Hamresanden fyller år mandag. Det er dansk grunnlovsdag tirsdag. Knut Oskar S i Haugesund fyller år og sikkert glasset onsdag. Sverige feirer sin nasjonaldag samme dagen. Gratulerer med dagen!

Det dukker stadig opp nye videoer fra solskinnsøya Lanzarote. Her kan du se en fin video fra César Manriques fantastiske hjem, som nå er et museum. Bli med på en tur dit, helt gratis! Klikk HER.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-