Nyheter:

Ny lov om utleie av ferieboliger på Kanariøyene lagt frem

Mandag presenterte Kanariøyenes minister for turisme, kultur og sport, Isaac Castellano nye lover om utleie av ferieboliger.

De nye lovene omhandler kortidsutleie av privatboliger til turister på Kanariøyene.

Forslaget som ble lagt frem denne uka sier nemlig at det fortsatt ikke vil bli lov å leie ut boliger på ukesbasis i turistområdene på Kanariøyene.
Dette er et kontroversielt tema som har skapt mye oppstyr på øyene de siste årene. Mange utenlandske boligeiere vil også bli berørt av den nye loven hvis de leier ut boligen sin når de selv ikke er på øyene.

Det nye med lovforslaget er at det er opp til hver kommune å definere hva som er turistområder. Kommunene kan derfor selv gi unntak fra regelen.
Dessuten vil en utleier ikke få tillatelse til å leie ut flere enn tre enheter. Leier han ut flere boliger gjelder helt andre regler. Boligeierne må hele tiden være tilgjengelig for leietakerne og myndighetene.

Utleiefirmaer som AirBnB og HomeAway vil bare kunne annonsere med boliger som er godkjent som utleieboliger. Er boligen godkjent som utleiebolig vises registreringsnummeret i annonsen og på leiekontrakten.

Nå skal den nye loven ut på høring i en måned, før den blir endelig vedtatt mot slutten av dette året.

Leiligheter til leie på Lanzarote. Foto:TripAdvisor

I dag er det 32 000 senger i markedet for private ferieboliger på Kanariøyene, men bare 6 600 av disse er registrert for utleie. Bare på Lanzarote regner myndighetene med at det er over 6 000 sengeplasser som kan leies ut til turister, men bare et fåtall er registrert.

Det nye lovforslaget gjelder ikke for øyene La Palma, El Hierro og La Gomera. Disse «grønne» øyene har allerede fått sin egen lov om utleie av boliger.

Turistmyndighetene vil etterhvert ansette 14 turistinspektører som vil sjekke at de nye lovene følges. Allerede denne våren har politiet på Lanzarote bøtelagt huseiere som har leid ut sine boliger uten registrering.

I det nye lovutkastet står det ingen ting om hva som skjer med turistene som leier en ikke-registrert bolig. Vil de bli kastet ut av boligen? Vil de få tilbake innbetalt leiesum dersom de ikke kan bo der? Lanzaroteposten regner med at regler også for leietakerne vil komme om ikke så lenge.

Lanzaroteposten skrev om forberedelsene til de nye lovene allerede i mars. Les mer HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast