Nyheter:

Kart over flomutsatte områder på Lanzarote er utarbeidet

Mange husker det enorme regnværet som lokalt traff turiststedet Costa Teguise og områdene rundt i april i fjor.

I løpet av noen ettermiddagstimer kom det over 100 millimeter nedbør, nesten like mye som det vanligvis regner på øya i løpet av et år. Da regnet stoppet, var flere av gatene oversvømmet, og mange hoteller, butikker og bolighus fikk uønsket besøk av store vannmengder.

Hovedgata i Costa Teguise april 2017

Nå har myndighetene laget et kart over områder på øya som mest sannsynlig vil bli rammet av flom ved større regnskyll, og som igjen kan utsette folk for farer og få økonomiske konsekvenser.

På flomsonekartet er nesten 40 områder markert, og tilsammen har områdene en lengde på nesten 70 kilometer. Først og fremst er det ravinene på øya (barrancos) som utgjør den største faren.

Myndighetene har pekt ut følgende områder som særlig risikoutsatt for flom:
Huron-kløften i Costa Teguise (1870 meter lang), Elvira-kløften (1081 meter) og Teneguime-kløften (470 meter) i Haria, La Fuente-kløften i Arrecife (2294 meter), og Los Pocillos-kløften i Puerto del Carmen (1050 meter lang).

I disse områdene bor det 8700 mennesker som kan bli rammet av flom.

En oversvømmet kløft i Costa Teguise april 2017

I Costa Teguise har myndighetene nå begynt å rydde i de forskjellige ravinene mens man venter på de tropiske stormene som kan komme i de neste månedene.

Her er arbeiderne i full gang med å rengjøre Barranco de Huron, som renner ut ved Las Cucharas-stranda i byen:

I tillegg til ravinene er også over 30 kystområder utsatt, og nå lages det en plan som vil begrense utbyggingen av arealer i de mest utsatte områdene ved kysten.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast