Nyheter:

Nye regler for utleie av boliger på Kanariøyene kommer

Nye reguleringer for utleie av private boliger til turister på Kanariøyene er under diskusjon. Dette skriver den kanariske regjeringen i en pressemelding denne uka.

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere har politiet på Lanzarote siden nyttår anmeldt flere huseiere som ulovlig har leid ut leiligheter til turister i Teguise og Haria kommuner. Huseierne risikerer høye bøter.

Myndighetene har funnet ut at det er over 6000 hus og leiligheter på Lanzarote som kan leies ut til turister, og de fleste utleierne gjør dette uten lisens. Dette er et tall som myndighetene nå vil få ned ved å kreve at hus og leiligheter som skal leies ut må være registrert før de legges ut på nettsider som booking.com , AirBnB og HomeAway.
Myndighetene vil også sette et tak på hvor mange leiligheter som kan leies ut, litt avhengig av hvor på øya disse er.

Den kanariske regjeringen forstår at det bør være en enkel registreringsprosess, uten store kostnader og byråkrati slik at så mange som mulig av utleierne melder seg. Regjeringen skriver videre at registrert utleie også gir inntekter til kommunene i form av mer skatt.

Hver utleier må deretter få et såkalt cedula, et utleiesertifikat fra kommunen. Mange eldre hus og leiligheter mangler kommunale papirer, og kommunene må derfor stille både arkitekter, advokater og eksperter på sikkerhet til rådighet for utleierne. Av erfaring vet regjeringen at enkelte kommuner jobber seint med å utstede dette sertifikatet, og ber om en rask behandling.

Mange utleiere har gjort det helt klart at de heller betaler bøter ved å leie ut uten lisens; det er billigere og enklere enn å søke om kommunal godkjenning. Derfor vil regjeringen gjøre søkeprosessen enklere og raskere ved å tilby registrering via internett.

Etterspørselen av private hus og leiligheter til leie har økt med 14 prosent siste året, og dette leiemarkedet utgjør over ni prosent av de totale overnattingene på Kanariøyene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast