Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 21, mai 2018

Dødsulykke i Tias

En 40 år gammel bilist omkom søndag morgen på hovedveien LZ-2 gjennom Tias. Sjåføren i personbilen kolliderte med en turistbuss, og 40-åringen ble erklært død på stedet av redningsetatene. Bussjåføren var alene i bussen, og kom fysisk uskadd fra ulykken. Han ble likevel tatt hånd om av en spesialgruppe fra politiet og busselskapet.

Fra dødsulykken i Tias søndag. Foto: La Voz de Lanzarote

I de første meldingene ble det sagt at sjåføren i personbilen var 20 år. Det ble senere rettet til 40 år. I følge bussjåføren kom personbilen over i feil kjørefelt, og mye tyder på at den forulykkede hadde sovnet ved rattet. Den omkomne var fra Colombia, men bodde og jobbet på Lanzarote.

Brann i restaurant i Puerto del Carmen

Foto: La Voz de Lanzarote

Lørdag begynte det å brenne i en restaurant i senteret La Peñita ved Avenidaen i Puerto del Carmen. Det hadde tatt fyr i frityrkokeren. De ansatte klarte å koble ut gassgrillen og fjerne gassflaskene før brannvesenet kom og slukket brannen. Det ble mye sot-og røykskader i restaurantens kjøkken.

Dyrskue i landsbyen Uga 

Sist helg ble det tradisjonelle dyrskuet arrangert i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen. Flere tusen mennesker besøkte utstillingene disse tre dagene, som hadde fokusert spesielt på økologisk landbruk.

Fra dyreskuet i Uga.

Publikum kunne studere nærmere både geiter, sauer, kameler, hester, esler og fugler, samt moderne landbruksmaskiner. Barna kunne bli med på kurs for å lære hvordan man lager ost, med smaksprøver til publikum. Hver kveld var det opptreden av folkemusikere og dansere fra Lanzarote.

176 000 dykkere besøkte Lanzarote i 2017

Dykkerturismen økte igjen på Lanzarote i fjor da 176 000 dykkere kom til øya. 41 prosent av disse var britiske, og de tilbrakte i gjennomsnitt åtte dager på Lanzarote. I dag har Lanzarote 35 registrerte dykkersentre.

Landsbyen Haría nord på Lanzarote skal oppgradere torget og sentrum for 3,4 millioner euro

Kommunestyret i Haría bestemte siste uke å oppgradere torget i byen og mye av sentrum for over 30 millioner kroner. Over en million euro skal brukes på det historiske torget, som hver lørdag omgjøres til en markedsplass hvor bare håndlagede artikler selges.

Nye markedsplassen i Haría. Illustrasjon: Haría kommune


Det nye torget. Illustrasjon: Haría kommune

Videre skal sentrumsgatene asfalteres, fortauene skal gjøres bredere, og elektriske ledninger som nå er synlige skal gjemmes. – Det historiske Haría skal tas vare på, sier ordføreren til lokalavisene.

Vær obs på falske meldinger på nett

Akkurat som i Norge foregår det også utsendelser av falske meldinger på nettet på Lanzarote. Som Lanzaroteposten skrev om i april var det falske meldinger fra forsikringsselskapet Mapfre som da gjorde mye ugagn på datamaskinene. Nå er det strømleverandøren Endesa som ber «kunder» om å fylle ut et skjema via epost. Ikke gjør det , sier politiet!

Fornybar energi på Lanzarote i sentrum på utstilling

Onsdag 23.mai arrangeres en utstilling hvor fornybar energi er i sentrum. Stedet er Camara-senteret like ved Hospital General i Arrecife, hvor blant annet byens næringsforening holder hus. På utstillingen får en se nærmere på elektriske biler, solenergi og vind-generatorer, og også finne ut hvordan hus og hjem kan bli mer energisparende ved hjelp av teknologi. Målet med utstillingen er å få folk på Lanzarote til å bli mer oppmerksom på fornybar energi.

Frimurerorden på Lanzarote inviterer frimurere fra andre land

Dersom du tilhører Den norske frimurerorden eller er interessert i å finne ut mer hva frimurerne driver med er du velkommen til å besøke frimurerne på Lanzarote. De møtes hver andre tirsdag i måneden fra oktober og ut april. Møtelokalet er i bydelen Argana Alta i hovedstaden Arrecife. I følge invitasjonen de har sendt ut støtter frimurerne på Lanzarote opp om forskjellige gode formål på øya. Du kan komme i kontakt med frimurerne på Lanzarote via epost: alan.g.harper@btinternet.com eller på telefon (0034) 674485957. Frimurerne på Lanzarote snakker engelsk.

Nytt firma etablert på Lanzarote: De reparerer biljardbordet ditt!

For første gang (ihvertfall følge lokalavisene) er det etablert et firma som reparerer og fornyer biljardbordet ditt på Lanzarote! Det er to briter som nå har startet firmaet Pool Tables. Ofte står bordene ute i all slags vær, enten bordet er på en bar eller ved et privathus, og da blir duken ødelagt av vind, sol, sand og regn. Her er mer kontaktinfo:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast