Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 17, april 2018

Falsk epost fra forsikringsselskap

Politiet på Lanzarote har sendt ut en advarsel om en falsk epost som er sendt ut til mange personer på Kanariøyene. Den falske eposten ser slik ut:

Foto: Guardia Civil

Mapfre er Spanias største forsikringsselskap, og i eposten blir man bedt om å korrigere adressen på skjemaet. Videre må man bekrefte hvem man er ved å fylle inn flere sensitive opplysninger om seg selv. Politiet advarer, og ber eventuelle mottakere om å slette eposten. Er du usikker, ta kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Over 2 200 arbeidsulykker på Lanzarote i 2017

Det kanariske sikkerhetsinstituttet meldte denne uka at det var 2 208 rapporterte ulykker på forskjellige arbeidsplasser på Lanzarote i fjor. Dette er en liten nedgang fra 2016.  Det var en dødsulykke i fjor, og åtte av ulykkene ble ansett som alvorlige. De fleste ulykkene foregår i anleggsarbeid, i landbruket og under fiske.
Det ble utført over 3 500 inspeksjoner av arbeidsplasser, og det resulterte i over et tusen pålegg om forbedringer, og 240 firmaer fikk bøter på grunn av farlige arbeidsforhold.

Nytt sportssenter i Playa Blanca godkjent

Kommunestyret i Yaiza godkjente mandag planene for å bygge et nytt sportssenter i Playa Blanca. Kostnadene er satt til fem millioner euro, og størrelsen er på 3 700 m2. Bygget vil ligge bak busstasjonen i Playa Blanca.

Sånn blir det nye sportssenteret i Playa Blanca.

I hallen blir det lagt til rette for aktiviteter som basketball, fotball og håndball, med garderober og en kafeteria.

Turistinntektene for Lanzarote øker

Øy-regjeringens datasenter, Centro de Datos del Cabildo  beregner hver måned Lanzarotes inntekter fra turistenes overnattinger.
I årets tre første måneder fikk hotellene inn 180 millioner euro! Dette er en vanvittig sum for ei lita øy som Lanzarote, nesten 1,8 milliarder norske kroner. Hotelleierne tjener med andre ord penger!
Statistikkontoret forteller også at inntektene for hotellene økte med nesten 11 prosent fra samme periode i fjor. Gjennomsnittlig pris per rom per døgn var i januar, februar og mars 82,74 euro.
Totalt finnes det 72 263 hotellsenger på Lanzarote.  Godt og vel 10 000 arbeidere var knyttet til hotellindustrien på øya.

Lanzarote frykter færre britiske turister denne sommeren

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere tror turistmyndighetene på Kanariøyene at færre turister fra Storbritannia vil komme denne sommeren. Grunnen er at land som Tyrkia, Tunisia og Egypt har bombadert britene med forlokkende annonser om familieferier med alt inklusivt i fem-stjerners hoteller til 400 euro,
3 800 kroner i sommerferien. Likevel, turistministeren på Lanzarote, Ángel Vázquez sier i et intervju med lokalavisa at «turister som aldri forlater hotellet sitt, som ikke spiser vår lokale mat og prøver vår lokale vin, og som ikke vil nyte våre severdigheter, slike turister trenger vi ikke på Lanzarote».

12-åring fra Yaiza til semifinalen i sangkonkurransen The Voice Kids

12 år gamle Alexia Caraballo fra Yaiza på Lanzarote klarte mandag kveld å komme til semifinalen i The Voice Kids på den spanske TV-kanalen Telecinco. Programmet heter i Spania La Voz Kids, og du kan følge konkurransen HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast