Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 16, april 2018

Brannvesenet i Arrecife reddet ut en mann fra 2.etasje

En mann som hadde blitt syk og befant seg i andre etasje i et hus ble et problem for nødetatene i hovedstaden Arrecife. Mannen klarte ikke å komme seg ut av leiligheten sin på egen hånd, og trappene var for smal for ambulansefolkene. Dermed ble brannvesenet alarmert, og mannen ble hentet ut ved hjelp av stigebilen:

Foto: La Voz de Lanzarote

Hvordan det gikk med mannen vites ikke.

Åtte personer arrestert i Arrecife, prostitusjonsring sprengt

Åtte personer ble siste uke arrestert i hovedstaden Arrecife, anklaget for å ha brukt tre mindreårige jenter som prostituerte i forskjellige klubber i byen. Store mengder narkotika ble også beslaglagt. Alle personene involvert var utlendinger, altså ikke spanske borgere.

Overvåkingskameraer settes opp i Arrecife

Fra gågata i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere er det flest forbrytelser i hovedstaden Arrecife; nesten 40 prosent av alle kriminelle aktiviteter på øya foregår der. Nå har politikere foreslått at det skal settes opp overvåkingskameraer i gågatene i byen, og på steder hvor det oftest blir begått forbrytelser og hærverk. Politikerne viser blant annet til London, hvor det ble 34 prosent færre forbrytelser etter at kameraer ble satt opp.

Stadig flere passasjerer kommer til og drar fra flyplassen på Lanzarote

I begynnelsen av året var turistmyndighetene på Lanzarote bekymret for at tallet på besøkende til Lanzarote skulle gå ned. Det var heftig annonsering i Storbritannia og Tyskland om de «nye» feriemålene Tyrkia, Tunisia og Egypt med lave priser på charterreisene, og da trodde man at flere ville reise til disse landene. Dette har IKKE slått til!
I løpet av mars måned var over 650 000 passasjerer innom flyplassen på Lanzarote, og det er 8,3 prosent flere enn i mars i fjor. Totalt på Kanariøyene økte tallet på besøkende i mars med nesten 10 prosent!

Pensjonistene på Lanzarote protesterer mot lave pensjoner

Pensjonistene demonstrerer mandag. Foto: Diario de Lanzarote

Det finnes over 16 000 pensjonister på Lanzarote, og nå har de gått sammen om å protestere mot de lave pensjonene de har. Den første protestaksjonen foregikk 17.mars foran øyregjeringens hovedkontorer Cabildo i Arrecife, og i dag mandag 16.april skal de aksjonere foran rådhuset i Arrecife.
Til lokalavisene forteller flere pensjonister at etter et langt arbeidsliv får de som pensjonist utbetalt 45 prosent mindre enn det de tjente per måned. Flere sier at pensjonen ikke engang dekker husleia.

Øyregjeringen støtter Lanzarote Moda, den nye moteindustrien på Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote gikk denne uka ut og erklærte at den skal støtte opp om det forholdsvis nye industriprosjektet på Lanzarote, nemlig tekstil- og moteindustrien.
Ministeren for industri, handel og energi, Angel Vazquez sier til lokalavisa at dette prosjektet vil stimulere til økt økonomisk aktivitet, og samtidig gi flere arbeidsplasser.
Nå inviteres produsenter og/eller distributører av tekstiler med eget design av for eksempel dame,- herre-og barneklær, badetøy, undertøy og tilbehør som sko, vesker og belter til et samarbeide med regjeringens representanter. Første arrangement er Lanzarote Fashion Weekend 13.mai.
Les mer motehelga HER.

Beklager, men spanskekongen kommer IKKE til Lanzarote

Den spanske kongen, Felipe VI sa denne uka ja til å bli ærespresident for Den tredje internasjonale verdenskonferansen om turisme og fritid. Konferansen skal i år arrangeres på Lanzarote 17.og 18.mai, men kongen har sagt at han ikke kommer til øya; andre plikter kaller. Arrangører av konferansen er Universitetet i Las Palmas, regjeringen på Kanariøyene, Universitetet La Laguna på Tenerife og flere andre turistorganisasjoner.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast