FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 14, 6.april 2018

Hola!

Et tydelig tegn på at våren har kommet til Lanzarote er at jacaranda-treet i Calle Finlandia i Puerto del Carmen blomstrer. Og det gjør det nå, og blir blåere og blåere for hver dag!
Jacaranda-treet trives i tropiske og subtropiske strøk som Mellom-Amerika, Australia, deler av Afrika, og finnes også i Asia, spesielt i Nepal. Og nå også på Lanzarote!

Påsken var god og varm på Lanzarote! Jeg fikk meldinger fra fjellheimen i Norge at noen savnet paraplydrinkene fra Lanzarote, så istedet laget de seg en skikkelig trøndersk paraplydrikk:

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.54:

Foto: Diario de Lanzarote

Denne bilen havnet på siden tirsdag formiddag på LZ-20 i San Bartolomé. Det var tre personer i bilen, og de ble kjørt til sykehuset i Arrecife for en sjekk.

Det skjer litt av hvert på kulturfronten på Lanzarote i april. HER er programmet satt sammen av CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme (på spansk). Noen av aktivitetene har informasjon på engelsk HER.

The Camel House er et privat konserthus i Macher, og i kveld fredag 6.april arrangeres det en ny Chopin-aften der. Det er den britiske pianisten Murray McLachlan som spiller, og konserten starter kl.19.30. Det er også en ny Chopin-aften i morgen lørdag kl.19.30.

Billetter bestilles via epost:  info@island-challenges.com
eller via telefon +34 928 834 150 eller +34 658269142 eller +34 648928814, eller selges ved inngangen dersom det er billetter igjen.

Mange av Lanzarotepostens lesere har fått med seg forestillingen «Ángaro«, dette musikalske fyrverkeriet av en historisk vandring gjennom kanariske tradisjoner som spilles i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Nå er det satt opp ekstraforestillinger helt fram til sommeren, og allerede søndag 8.april kl.12.30 er showet i gang igjen. Les mer HER, og du kan også bestille billetter derfra.

Denne karen heter Martín Alonso, er 22 år gammel og kommer fra Playa Blanca på Lanzarote:

Foto: El Periodico de Lanzarote

Han er Spanias eneste representant i verdensmesterskapet i kampsporten jiu jitsu som arrangeres i Abu Dhabi 24.april. I lokalavisene går både ordføreren i Yaiza og presidenten på Lanzarote ut og lykkeønsker Martín, og samtidig skryter de av Escuela Mencey i Playa Blanca, skolen som har lært opp Martín til å bli så god som han er.

Lanzaroteposten ønsker også lykke til!

I dag er det litt over en måned til den første Lanzarote Fashion Weekend arrangeres på Lanzarote. Hele arrangementet foregår i Jameos del Agua nord på øya, og de største motehusene i Spania og andre land i Europa kommer for å vise årets moter.

Moter på Lanzarote

Lørdag 12.mai er datoen, og det hele starter kl.19.00 med mottakelse, det blir en eksklusiv middag ute ved det store bassenget, og moteoppvisning og dans til en internasjonal dj. Billetter MÅ bestilles før 12.april, står det på invitasjonen. Les mer om motekvelden og bestill billetter HER (på engelsk).

I forrige Fredagspils fra Lanzarote ble det skrevet at Lanzarote skal arrangere VM i havkajakk i 2021. Vet du at man kan bli med på en guidet kajakktur ut fra Playa Blanca? Les mer og bestill turen HER.

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt ut denne informasjonen for de neste dagene:

Foto: Liv A. Nielsen

Sesongen går mot slutten også på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Nå er åpningstidene tirsdag til fredag fra klokken 12 til 14. Lørdag og mandag stengt. Søndag er det åpent fra klokken 17 til 20. Da er det som vanlig gudstjeneste klokken 18 med påfølgende kirkekaffe.

Det var 20 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen, og vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld.

I morgen lørdag 7.april lanserer den populære restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen sin nye meny. Undertegnede har laget den norske versjonen, så her er det mange godbiter!
Restauranten inviterer sine gjester til cocktails før og etter lanseringen:

I dag fredag har Tore S fra Nesttun fødselsdag. Jennifer H i Fargo, Nord-Dakota feirer dagen sin lørdag, og Wenche L, for tiden på Lanzarote fyller år søndag. Åse L, for tiden i Drøbak fyller år tirsdag. Torill D fra Våler fyller 60 år, også på tirsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast