Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 16, april 2018

To kite-surfere reddet på nordøstkysten av Lanzarote

To kite-surfere ble reddet fra å drive til havs tirsdag formiddag. De to drev med denne spesielle formen for surfing på badestranda Garita i landsbyen Arrieta da de ble tatt av vinden og «fløy» ukontrollert sørover. En badevakt så hva som skjedde, og kastet seg i bilen sin og fulgte de to fra veien etterhvert som de «fløy» sørover. Til slutt landet de to i havet utenfor Charco de Palo.

Her er surferne i vannet ved Mala. Foto: La Voz de Lanzarote

Surferne var uskadd, og fikk hjelp av badevakten til å komme seg på land.

Politibil fra Teguise ble stoppet fordi EU-kontrollen ikke var utført

En politibil fra Teguise ble tatt ut av tjeneste fordi bilen ikke var kontrollert av ITV (EU-kontrollen)  på Lanzarote. Politiet fikk en bot på 200 euro, og har nå betalt boten og samtidig fått bilen godkjent.

Flere trafikkulykker på Lanzarote

Det er registrert 97 trafikkulykker på Lanzarote de tre første månedene i 2018, 19 ulykker mer enn i samme periode i fjor.

Foto: La Voz de Lanzarote

Likevel er det en liten bedring fra ifjor; fire personer døde i trafikken i de tre første månedene i år mot fem i 2017.

Ombyggingen av Fariones Hotel i Puerto del Carmen blir forsinket

Deler av ombyggingen av dette ærverdige hotellet i Puerto del Carmen har blitt stoppet av kommunestyret i Tias etter at det ble oppdaget at den opprinnelige ombyggingsplanen ikke har blitt fulgt. Nå truer både kommunen og utbygger Juan Francisco Rosa med rettsaker på grunn av forsinkelsene. Hotellet skulle åpnes i løpet av sommeren, men det skjer mest sannsynligvis mye senere.

Playa Blanca tester ut undergrunnsparkering

Turistsenteret Playa Blanca sør på Lanzarote har begynt å teste grunnen midt i sentrum av byen for å finne ut om det kan bygges parkeringskjellere der. De håper å bygge en parkeringskjeller med plass til 140 biler «under jorda».

Sikkerheten for publikum i Los Hervideros og Papagayo-strendene forbedres

Fra Los Hervideros sørvest på Lanzarote

Øyregjeringen og Yaiza kommune har blitt enige om at sikkerheten for publikum som besøker lavaområdet Los Hervideros sør på Lanzarote skal forbedres. Det skal også bevilges penger til å utbedre adkomsten til de berømte Papagayo-strendene øst for Playa Blanca. I følge miljøansvarlig for Yaiza kommune vil arbeidet begge steder kreve stor varsomhet, da både Los Hervideros og Papagayo-strendene er naturparker og derfor et bevaringsverdig område.

Nytt museum for fiske- og sjøliv bygges

Øyregjeringen Cabildo har bestemt å bygge et museum hvor historien om Lanzarotes fiske- og sjøliv skal stilles ut. Museet skal ligge i Puerto Naos i hovedstaden Arrecife, ikke langt fra Marina Lanzarote. I tillegg til museet skal det også lages båtplasser for øyas gamle fiskebåter.

Ironman Lanzarote med nye løypetraseer

Lørdag 26.mai arrangeres den årlige triatlonen Ironman på Lanzarote. I år har arrangørene forandret på hvilke veier som det skal sykles på. Dette gjøres fordi politiet nå forlanger at alle veiene som benyttes til sykkelløpet skal være stengt for all annen trafikk. Se de nye løypene HER.
Ironman søker nå etter frivillige som kan hjelpe til lørdag 26.mai, som blant annet å stå langs veien med vann og frukt til utøverne. Det blir T-skjorter og sosialt samvær i forbindelse med jobben. Søk HER.

Lanzarote Business and Residents Association, øyas næringsforening er her for deg

Visste du at Lanzarote har en næringsforening?

Næringsforeningens logo

Denne foreningen er for europeere på øya, og foreningen tilbyr medlemskap for privatpersoner og for personer som driver forretninger på øya. Næringsforeningen hjelper med oversettelser, papirarbeide, spansk byråkrati, sykehusbesøk, helsespørsmål med mer.
Et eksempel: Hver tirsdag fra kl.10-13 er det gratis oversettelser dersom folk trenger assistanse i rådhuset i Teguise kommune.
Man finner næringsforeningen på Facebook: Lanzarote Business and Residents Association
Foreningen har også ei nettside HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast