Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote. Uke 12, 2018

Franske skoleelever på utvekslingstur til Lanzarote

14 franske skoleelever tilbringer denne uka på Lanzarote. Dette er en del av EUs utvekslingsprogram som kalles «Erasmus: Trip & speak». For noen uker siden skrev Lanzaroteposten om skoleelever fra Island og Italia som kom til Tias kommune på det samme programmet. Skoleelevene bor privat, går på skole her og blir godt informert om hva ungdom på Lanzarote holder på med. Når kommer de første norske elevene hit?

Jente fra Lanzarote videre i sangkonkurransen The Voice

La Voz Kids er den spanske utgaven av The Voice for barn, og som også har vært vist på norsk TV. I Spania er det tv-kanalen Telecinco som viser programmet hver mandag, og ei 12 år gammel jente fra Lanzarote, Alexia Caraballo klarte å komme seg videre i sangkonkurransen sist mandag.

Foto: Telecinco

Ny sykkelsti mellom flyplassen og Playa Honda bygges

Regjeringen på Lanzarote har nå bevilget 620 000 euro (6 millioner kroner) for å bygge en ny sykkelsti mellom flyplassen og Playa Honda. Sykkelstien blir en viktig del i arbeidet med å forbinde Costa Teguise i nord og Puerto del Carmen med sammenhengende sykkelstier.

Ill.: Cabildo

Utgiftene til sykkelstiene dekkes av regjeringen på Lanzarote og EUs utviklingsfond.

Presidenten på Kanariøyene møter Brexit-forhandler

Den kanariske presidenten Fernando Clavijo skal møte Brexit-forhandler Michel Barnier for å diskutere hva som kan skje med Kanariøyenes turistindustri når Storbritannia forlater EU. Britiske turister står for nesten halvparten av turistmengden på Kanariøyene, og presidenten sier at han håper at den britiske turiststrømmen fortsetter også etter Brexit.

Nye strandprosjekter på Lanzarote utsatt

Et prosjekt som skulle skape to nye og kunstige badestrender i Costa Teguise og i Playa Blanca er utsatt på ubestemt tid. Øyregjeringen ( Cabildo) har bestemt dette fordi Lanzarotes nye generalplan ennå ikke er vedtatt, og de nye strendene er foreløpig ikke med i planene. Det er også uklart hvem som har ansvaret for vedlikehold av de nye strendene dersom de blir laget.

Stephen Hawking som døde onsdag besøkte Lanzarote i 2015

Den verdensberømte vitenskapsmannen Stephen Hawking døde onsdag denne uka, 76 år gammel.
I september 2015 besøkte Stephen Hawking Lanzarote, og besøket fikk stor oppmerksomhet. Han kom med et cruiseskip, og besøkte blant annet nasjonalparken Timanfaya. Hawking uttrykte stor begeistring for det han opplevde på Lanzarote, og sa at han spesielt satte pris på Lanzarotes grønne initiativ, en biosfære, hvor turisme og miljøvern går hånd i hånd.

Stephen Hawking besøkte blant annet Timanfaya i 2015. Foto: diariodelanzarote.com
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast