FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 11, 16.mars 2018

Hola!

Våren har kommet til Lanzarote, og turistene strømmer til øya!

I februar var 547 211 passasjerer innom flyplassen på Lanzarote, til og fra, og det er nesten tre prosent flere passasjerer enn i februar i fjor.

Kunst-, kultur- og turistsentrene på Lanzarote (CACT) melder om rekordhøyt besøk i februar, og de økte inntektene sine med nesten ni prosent, til 2,3 millioner euro. Ett av sentrene som er godt besøkt er det internasjonale museet for samtidskunst i Arrecife, Castillo San José, som du ser på bildet øverst.

Hvis du var på Lanzarote i månedskiftet februar-mars i år, kom det et par regndråper på øya. Da skal du vite at det regnet mer på de fleste andre Kanariøyene!

Ill: AEmet, Met.institutt i Spania

Blåfargen viser hvor det falt mest regn i dagene fra 28.februar til 6.mars. Deler av Tenerife, Gran Canaria og La Palma fikk over 100 mm regn i denne perioden. Los Rodeos på Tenerife fikk hele 202 millimeter nedbør.
For Fuerteventura og Lanzarote (øyene helt til høyre på kartet) fikk faktisk mindre nedbør enn normalt.
Det var Canariajournalen som først skrev om dette.

I serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi i dag kommet fram til bil nr.51:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet søndag morgen, og ulykken skjedde på hovedveien LZ-2 i Mácher, vest for Puerto del Carmen. I følge politiet ble ingen skadet.

For et par uker siden var Kanariøyenes største tv-kanal TV Canaria i landsbyen Yaiza på Lanzarote for å gjøre opptak av folkemusikk fra blant annet Lanzarote. Dette populære programmet kalles «Noche de Taifas«, og her kan du se og høre programmet som ble sendt sist lørdag. Kanskje du kjenner noen av de som opptrer, eller noen av publikum?

 

Noen av Lanzarotepostens lesere spurte meg forleden om hvorfor man må gå inn via Facebook for å lese artiklene i Lanzaroteposten. Det behøver man ikke!
Når du leser dette er du ikke lenger på Facebook. Lanzaroteposten er ei nettside, akkurat som VG og Dagbladet har sine nettsider. Du finner Lanzarotepostens nettside ved å klikke her, www.lanzaroteposten.com .
Legg adressen under dine favoritter, så finner du siden raskt.
Lanzaroteposten finner du også på Facebook; https://www.facebook.com/lanzaroteposten/

Husker dere at apoteket på det offentlige sykehuset i Arrecife hadde en utgått Bergenskalender fra 2017 på veggen? Lanzaroteposten spurte om noen kunne ordne en Bergenskalender for 2018, og jeg ble hørt!

Gammel kalender på veggen i apoteket…

Nå har vår venn Gyrid ordnet opp, og forært apotekeren Santiago den nye Bergenskalenderen for 2018:

En glad Santiago med den nye kalenderen! Foto: Gyrid Nedberge Eilertsen

Mandag var det igjen nye runder med hesteskokasting på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen:

Det er litt av en «bane» hesteskokasterne bruker hver mandag! Foto: Liv J.Hansen

Vinneren ble Stig Fostervold med 143 poeng. Gratulerer! Mandag 19.mars kl.12.00 er siste dag med hesteskokasting denne sesongen, melder arrangøren Nordisk Forening. Både kastere og publikum er velkommen!

Mandag hadde det nordiske koret Alegria siste øvelse denne sesongen. Etter øvelsen ruslet vi ned på restauranten Nico´s ikke langt fra Sjømannskirken; 27 medlemmer og supportere koste seg med en nydelig avskjedsmiddag:

Vi sees til høsten igjen!

Tirsdag var sesongens siste Lanzaquiz i gang på Las Vistas i Puerto del Carmen, og de som blant annet visste at den svenske byen Kiruna skal «flyttes» og at Paul McCartneys gruppe het Wings var laget «Siste sjanse!«. Nå blir det pause i quiz-konkurransen fram til høsten.

Denne helga arrangeres rockemusikkfestivalen Big-Bopper-Jamboree i Playa Blanca sør på Lanzarote. Artister fra både Sverige, Storbritannia, Spania og Kanariøyene spiller opp:

Stedet er Calle Nuestra Señora del Carmen i Playa Blanca. Les mer om artistene og tidsplan HER.

I dag fredag og i morgen lørdag feirer vi Irlands nasjonaldag St.Patrick´s Day i Puerto del Carmen. Programmet for feiringen stod i siste ukes Fredagspils.

Fra Per Roald Hasborg, diakonal medarbeider ved Sjømannskirken på Lanzarote har vi mottatt en ny oversikt over aktivitetene på Kjerka de neste dagene:

I dag fredag er det fortsatt vinteråpningstid fra klokken 11 til 16. Lørdag er det vårsesongens siste lørdagsgrøt kl. 13.00. Søndag 18/3 er det gudstjeneste kl. 18, det er Maria budskapsdag.

Fra og med tirsdag 20/3 blir det redusert åpningstid ved kirken, fra kl. 12 til 14, tirsdag til fredag. Tirsdag kl. 11 er det trim på terrassen. Det er åpent for salg av kaffe og vafler kl. 12 til 14. Onsdag møtes aktivitetsgruppen for  nedtrapping og rydding. Torsdag 22. mars er det temakveld kl. 18.00. Det blir foredrag ved Kjellaug og Åge Bognø, og temaet er «Pilegrimer – vi?» Det blir som vanlig kaffestund og kaker. Fredag 23. mars kl. 17 blir det familiesamling med middag og påskevandring.

Vi ønsker også å informere om påsken:

Palmesøndag 25. mars er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Skjærtorsdag 29. mars er det gudstjeneste kl.18. Etter gudstjenesten inviterer vi til påskemåltid på Sjømannskirken:
Det blir servert påskelam og dessert. Påmelding til middagen senest palmesøndag 25. mars i kjøkkenluka på kirka eller via mail til rms@sjomannskirken.no. Pris 10 € betales ved frammøte.

Første påskedag, 1. april blir det påskemorgensamling kl. 10 på Casas Heddy. Kom og syng med, og lytt til noen av påskens jubelsanger. Det blir også vanlig påskedagsgudstjeneste på kirka kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Lanzaroteposten fikk en «nødmelding» fra fotballklubben UD Lanzarote:
Søndagens planlagte kamp mot UD Los Llanos fra La Palma er framskutt til i morgen lørdag 17.mars kl.18.00. Dette på grunn av kansellering av fly fra La Palma via Gran Canaria til Lanzarote.

UD Lanzarote

Plakater om søndagens kamp er satt opp i barer og hoteller over hele øya, så arrangørene håper at dersom folk ser en plakat, vennligst forandre dag og tidspunkt for kampen til lørdag kl.18.00. Kampen foregår på stadion ved omkjøringsveien Rambla Medular nær busstasjonen i Arrecife.

I kveld kl.18.30 åpner en fotoutstilling i kulturhuset LA CASA DE LA CULTURA i Yaiza. Det er fotografen Gustavo Medina fra Playa Blanca som blant annet har laget en ny video fra Lanzarote hvor han bruker 12 000 forskjellige bilder, en såkalt «time- lapse»-video. Ellers blir det også utstilt vanlige fotografier fra øya:

Fra Los Ajaches sør på Lanzarote. Foto: Gustavo Medina

Det var 35 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld!

Kari og Svenn S ryddet i kjøleskapet før de nå drar tilbake til Norge; det resulterte i makrell i tomatsaus, leverpostei og kaviar til meg. Godt!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast