Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 8, 2018

Flyselskapet Binter Canarias fraktet tre millioner passasjerer i 2017. Søndag 10.desember i fjor satte de en ny dagsrekord da de fløy 15 205 personer mellom øyene.
Passasjerene ga flyselskapet en «tilfredspoengsum» på 8,26 ut av 10 mulige. Binter oppnådde en punktlighet på 94 prosent i 2017.
Tirsdag 13.februar i år satte Binter enda en ny rekord, da selskapet fløy 3 471 passasjerer mellom øya La Palma og øyene Tenerife og Gran Canaria.

En båt med tretten flyktninger, en såkalt patera kom inn til stranda i Arrieta nordøst på Lanzarote natt til fredag. Alle var menn fra Nord-Afrika, hvorav en var mindreårig. Flere av flyktningene ble observert gående langs hovedveien LZ-1 før politiet og Røde Kors kom. En av mennene ble kjørt til sykehuset på grunn av dehydrering.

Foto: La Voz de Lanzarote

Båten flyktningene brukte ble funnet forlatt litt utenfor sentrum av Arrieta.

Åtte prosent av de ansatte i elektrisitetsselskapet Endesa på Lanzarote kjører elbil.

Foto: La Voz de Lanzarote

Endesa leverer strøm til alle husstandene på øya, og har sørget for at arbeiderne som kjøper elbil får egen ladestasjon der de bor, og også muligheter å lade på parkeringsplassen mens de er på jobb.

De sju sentrene for kunst, kultur og turisme (CACT) på Lanzarote (blant annet nasjonalparken Timanfaya, Jameos del Agua og Kaktusparken) hadde 2,3 millioner euro i inntekter i januar, nesten åtte prosent mer enn i januar i fjor. Sentrene hadde over 232 000 besøkende, en økning på to prosent fra samme måned i fjor.

Flere av leserne av Lanzaroteposten har lurt på hva slags skip som ligger utenfor Playa Grande i Puerto del Carmen i disse dager.

Foto: Øystein Rismo

Som Lanzaroteposten skrev om før jul, leter nå Tias kommune etter sand som kan brukes på strendene i Puerto del Carmen.
Kommunen har hyret inn et eget skip, «Rojo V» som denne uka skal finkjemme bunnen utenfor strendene i byen på jakt etter sand. Det er spesielt Playa Grande som har mistet mye sand de siste 10-15 årene. Spesielt ille ble det etter den tropiske stormen Delta i 2005.
Kommunen skal også legge ut bølgebrytere utenfor de største strendene i håp om at bølgene inn mot land blir dempet, og dermed ikke tar med seg sand på veien ut.

Hotellet Lani’s Suites som ligger på Avenidaen i Puerto del Carmen er for tredje år på rad kåret til Spanias mest romantiske hotell av reiseportalen Trip Advisor.

Lani’s Suites i Puerto del Carmen

Denne uka har Puerto del Carmen i Tias kommune på Lanzarote besøk av skoleelever fra Island og Italia. Elever fra Menntaskólinn i Tröllaskaga på Island og Liberatore-skolen i Patini i Italia er en del av et EU-prosjekt som kalles «Erasmus». Denne uka skal de sammen med skoleelever i Tias samarbeide om ny teknologi, næringsutvikling og idrett, og all kommunikasjon foregår på engelsk.

Skoleelever fra Island og Italia besøker Lanzarote denne uka.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast