FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 5, 2.februar 2018

Hola!

I dag fredag 2.februar starter karnevalsesongen på Lanzarote. Hovedstaden Arrecife er første ute!

Fra paraden i fjor.

I de neste åtte ukene skal folk fra bygd og by på Lanzarote pluss noen turister markere at det er lov å være blid, gjerne iført fantasifulle og fargerike kostymer! HER kan du lese når karnevalet kommer til ditt sted på Lanzarote!

I kveld er det også en større markering av Tias kommune sin skytshelgen, La Candelaria i sentrum av byen. Les mer om programmet HER.

I dag har vi kommet til bil nr.47 i serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote«.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne varevognen veltet på veien like ved restauranten El Toro øverst i Puerto del Carmen mandag morgen. Sjåføren var helt uskadd da hjelpemannskapene kom til litt senere.

Nødetatene på Lanzarote hadde et travelt år i fjor. 18 450 forskjellige nødmeldinger ble registrert, 10,5 prosent flere enn i 2016.

20 prosent av meldingene gjaldt trafikkulykker, idrettsskader og arbeidsulykker. Resten var sykdom. Også på de andre Kanariøyene økte tallet på nødmeldinger. Over 300 000 nødmeldinger ble registrert totalt på øyene i fjor, nesten fire prosent flere enn året før.

Har du lyst til å følge med hva som skjer i hovedstaden Arrecife døgnet rundt, for eksempel se en fin solnedgang sånn fra ca kl.18:00 kanarisk tid, kan du klikke deg inn på et web-kamera plassert like ved Gran Hotel i hovedstaden. Se hovedstaden på Lanzarote, minutt for minutt!

Her kommer et tips til ALLE dere som tilbringer tid på Lanzarote, og som har datamaskin og tv…kopier eller skriv av kontaktinformasjonen på dette visittkortet, og heng det på kjøleskapet slik at du kan bruke det neste gang alt stopper opp hjemme hos deg:

Computer-doktoren Ned er en hyggelig britisk fyr,bor i Teguise, og reiser rundt på Lanzarote og fikser datamaskiner og ordner TV-kontakter. Hittil har han hjulpet mange skandinaver på øya med ting og tang, meg inkludert! Les mer HER.

Nå kan det snart bli slutt på solseng-krigen på mange hoteller; der hvor gjestene springer beina av seg tidlig om morgenen for å beslaglegge ei solseng med håndklær og baderinger og jeg vet ikke hva!

Foto: Thomas Cook

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook starter nemlig i slutten av februar et nytt konsept på ett av sine hoteller på Lanzarote for britiske turister: «Choose Your Favourite Sunbed», altså at folk kan bestille ei solseng, og beholde den hele oppholdet. Hotellet som er først ute med dette forsøket er «Aequora Suites» i Los Pocillos i Puerto del Carmen.
Det vil koste 22 pund (ca 250 kroner) per uke per seng, og i følge reiseselskapet blir dette svært gunstig (og dyrt!) for større familier som vil ha sine solsenger plassert ved siden av hverandre.

Flyselskapet Norwegian utvider stadig sitt tilbud til og fra Lanzarote. Nå har de utvidet direkteflygingen i januar 2019, og i sommer og høst er også London-Lanzarote-London på programmet igjen hver fredag.

Mange vet at nasjonalinstrumentet på Kanariøyene er timple, en «mini»-gitar:

Timple fra Lanzarote

Og i Lanzarotes gamle hovedstad Teguise finner vi et timple-museum, Casa Museo del Timple de Teguise.

«Horizontes» fra Lanzarote

I kveld fredag kl. 21:00 starter vårsesongen med opptredener i museet av forskjellige artister fra Lanzarote. På scenen i kveld finner vi «Horizontes», et populært orkester som skal spille sammen med timple-virtuos  Juanma Benítez, til høyre på bildet.
Billetter til kveldens konsert koster 10 euro, som kan kjøpes ved døra før konserten.

Noen av leserne har sett at det har kommet opp fire vindmøller ved landsbyen Teguise. Disse ruver godt i landskapet med en høyde på 85 meter!

Foto: Lancelot Digital

Vindmøllene skal settes i gang i april, og da skal de produsere 9,2 megawatt strøm, nok til å dekke kommunene Haria og Tinajo med kraft.

I Tias kommune krangler de om HVOR to nye vindmøller skal plasseres. Den kanariske regjeringen har bestemt at privat grunn skal brukes i Puerto del Carmen og Macher, men det nekter kommunestyret for. I følge ordføreren i Tias blir 22 grunneiere berørt, og det kan vi ikke tillate, sier han. Og sånn går nå dagan i Tias…

Det ble ingen hesteskokasting sist mandag på grunn av dårlig vær, men det arrangeres en ny runde førstkommende mandag kl. 12:00 på Playa Grande i Puerto del Carmen. Onsdag kl.11:00 er det Lanzarote Open i hesteskokasting, og bankett på Las Vistas om kvelden. Mer info får du HER.

Tirsdag kveld møtte det 65 deltakere opp på Las Vistas i Puerto del Carmen for en ny runde med mer eller mindre intrikate spørsmål i ukas quiz. Vinnerlaget het «En god start», og alle andre lagene ble nr.2. En ny runde arrangeres tirsdag kveld fra kl.20:00.

Torsdag 8.februar kl.11.00 er turlederne Marit og Terje klar for å ta med folk på en ny tur for Nordisk Forening.

– Denne gang skal vi gå fra Famara vestover langs havet mot La Santa. Strekningen er tre kilometer, og vi har funnet et greit sted der vi spise matpakke og drikke kaffe før vi vender nesa tilbake til bilene.

Det er en lettgått, flat løype, mesteparten på sand. Husk at det alltid blåser litt ved Famara, så en jakke er greit å ha med seg, og selvsagt gode sko.
Vi skal møtes ved stranden San Juan. Hvordan finner man fram hit?
Fra Puerto del Carmen kjører man opp gjennom San Bartelome, og tar LZ-30 til høyre mot Teguise I den store rundkjøringen før Teguise står det skilt til Caleta de Famara. Følg skiltet inn på LZ-402, og når man kommer til Famara kjører man gjennom byen. Der asfalten slutter kjører man 1,2 km på en grusvei som etterhvert svinger slakt mot høyre. Kjør ned i enden av den, og der skal vi parkere.
Kommer man andre veien kjører man gjennom La Santa og Soo og frem til Famara. Når man kommer inn i Famara tar man til venstre og kjører til der asfalten slutter, deretter 1,2 km på grusvei.
Husk det tar ca 40 minutter å kjøre fra Puerto del Carmen til Famara, og litt lenger fra Playa Blanca.
Siste tur møtte det opp vel 60 personer, kanskje vi blir like mange denne gangen?

Sjømannskirkens aktiviteter i uka som kommer er mange og interessante, og har sendt ut dette programmet:

I dag fredag kl 11: Som vanlig gåtur fra kirken. Håper vi er ferdige med regnværet nå!
Fredag gleder vi oss til å ønske vår nye prestefamilie velkommen!
Rose-Marie Skarsten og Per Roald Hasborg og deres to gutter kommer til Lanzarote fra Bergen. Vi håper de vil finne seg vel tilrette!
Lørdag går vi inn i KULTURUKENE på Sjømannskirken.
Det begynner med åpning av kunstutstilling kl. 12.45. Musikkinnslag.
Kl. 13: Lørdagsgrøt
Søndag kl 18: Gudstjeneste v/Per Oscar Berg.  Sang med medlemmer av den nasjonale Pilegrimskvartetten fra Norge.
Kirkekaffe.  Det nye presteparet blir presentert.
Mandag kl 20: Korøvelse
Tirsdag kl 11: Trim på terrassen. Kl 12.30: lunsj. Meny:kjøttkaker og kålstuing.
Onsdag kl. 10.30: Aktivitetsgruppa.
Torsdag kl 18: Fest på kirka i forbindelse med kulturukene. Middag og kaffe og kake. Kakeutlodning.  Variert sang innslag med den nasjonale Pilegrimskvartetten.  Dette koster 15 euro per person, og vi må ha påmelding innen tirsdag  6/2.
Velkommen til alle ukas arrangementer!

 

Roger W i Skien fyller år ondag, og Bjørn L i Playa Blanca feirer dagen sin torsdag. Torsdag er det også fødselsdag for Even J, for tiden i Madla-leiren. Gratulerer med dagen!

Vi var nesten 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi trår til igjen fra kl.19:00 i kveld, så er du på øya er det bare å ta seg en tur! Man kommer, setter seg ned, sier hei til naboen, bestiller noe å drikke og/eller noe å spise, og dermed er man i gang. Enkelt og greit!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast