Nyheter:

Karneval på Lanzarote 2018

Det nærmer seg tiden for karneval på Lanzarote. Her kommer en oversikt:

Hovedstaden Arrecife er som vanlig først ute. Fredag 2.februar er det start, og temaet i år er Fantasiskogen, en skog full av dyr og mennesker, feer og andre fantasifigurer.

Det er lagt inn flere konkurranser under karnevalet, og spesielt er det kniving om hvem som blir den beste murgas-gruppen. En murgas-gruppe består av amatører fra forskjellige arbeidsplasser, sosiale klubber, organisasjoner og andre, og de konkurrerer i å framføre originale tekster og musikk med enkle rytme- og blåseinstrumenter og fargerike kostymer.


En typisk murgas-gruppe fra Arrecife

Murgas-gruppene i Arrecife konkurrerer 5., 6., 7. og 9.februar.

Karnevalets hovedparade skjer mandag 12.februar kl.18:00 på omkjøringsveien mot regjeringsbygget. Avslutningen, den tradisjonelle begravelsen av sardinen skjer onsdag 14.februar.

Torsdag 15.februar starter feiringen opp i Puerto del Carmen.

Det blir utendørs dans og andre show fra scenen i havna i Gamlebyen. Den store paraden går langs Avenidaen lørdag 17.februar fra kl.17:00. Barnas karneval er søndag fra kl.11:00 i havna.
Da har også Puerto del Carmen offentliggjort plakaten for årets karneval, og temaet er FORHEKSET:

Haría nord på Lanzarote feires karnevalet 22. til 25.februar.

Costa Teguise markerer karnevalet sitt første helga i mars, og paraden er lørdag 3.mars. Temaet er Middelalderen, med konger og dronninger, knekter, pirater, hekser og erobrere i spissen.

Playa Blanca sør på Lanzarote markerer karnevalet sitt 9.til 11.mars. Temaet er Rock and Roll:

Lørdag 17.mars feires karnevalet på øya La Graciosa nord for Lanzarote.

Arrangørene ønsker at så mange som mulig skal delta i festlighetene, og også turistene ønskes velkommen. Mange butikker, spesielt på de større shoppingsentrene selger allerede nå kostymer til en rimelig penge, så her er det bare å hoppe i det!
Selv om noen kommuner har foreslått spesielle temaer for karnevalet er det absolutt ingen kleskode; folk kler seg akkurat som de vil…ikke noe problem!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast