Nyheter:

Lanzarote: Venter færre turister i 2018

I forbindelse med den store reiselivsmessen FITUR, Feria Internacional de Turismo i Madrid i januar presenterte turistmyndighetene på Kanariøyene nedslående tall for 2018 etter rekordåret 2017, året da over 16 millioner turister besøkte øyene.

I 2017 ble Spania verdens andre mest besøkte land etter Frankrike, og tok dermed plassen fra USA. Dette kan det nå bli en forandring på.

Det viser seg at turistområdene som før hadde mistet de britiske og tyske gjestene på grunn av terrortrusler; landene rundt Rødehavet (Egypt) og Tyrkia og Tunisia har blitt interessante reisemål igjen. Store avisannonser i både Storbritannia og Tyskland lokker nå turistene med opphold for hele familien på femstjerners hotell, gjerne i skoleferiene, og prisene er latterlig lave.

Allerede i desember 2017 fikk Lanzarote føle litt av de «nye» markedene; det var 21 prosent færre tyske charterturister til øya den måneden.

Det kan bli færre britiske turister på Lanzarote

Det britiske markedet utgjør halvparten av alle turistene som besøker Lanzarote, og er svært viktig for øya.

Turistmyndighetene på Lanzarote sier i en uttalelse at » Lanzarote trenger ikke flere turister, men bedre tilbud til de turistene som kommer. Øya tilbyr unike opplevelser for gjestene i form av kultur, mat og sport, og dette må vi formidle sterkere til våre fremtidige gjester. På Lanzarote satser vi nå på kvalitet, ikke kvantitet.»

En annen strategi som turistmyndighetene nå satser på er å øke trafikken fra mindre markeder som Irland, Frankrike, Nederland og de skandinaviske landene.

Britiske aviser skrev siste uke at «Kanariøyene planlegger å innføre en turistskatt, lik den de har på Mallorca».

Dette er ikke sant, skrev lokalavisene på øyene. Det som har skjedd er at et politisk parti, PSOE (Det sosialistiske partiet) har foreslått å innføre denne skatten på Kanariøyene, men forslaget har aldri blitt offentlig diskutert. Motstanden blant de andre politiske partiene er stor for i det hele tatt å diskutere dette forslaget, og de store hotellkjedene har så langt sagt at forslaget aldri vil bli godtatt på Kanariøyene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast