Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 52, 29.desember 2017

Hola!

Dette er årets siste Fredagspils fra Lanzarote!

Denne uka har det kommet over 20 000 cruiseturister til Lanzarote. 11 skip har besøkt oss, med selveste «Queen Elizabeth» i spissen 3.juledag. Nyttårsaften ligger «Norwegian Spirit» til kai i Arrecife.

Her er programmet for noe av feiringen av årets siste dag på Lanzarote; ikke lett når enkelte kommuner ikke gidder å sende ut informasjon i det hele tatt!

Puerto del Carmen , nyttårsaften med festligheter fra kl. 23:30

23:30 Fiesta de Fin de Año på Avenidaen i Puerto del Carmen med DJ Ángel Pérez & “Cuarteto los Conejeros”.

01:00 (!) Fyrverkeri med utgangspunkt ved Playa Grande på Avenidaen.
NB. Det er ikke trykkfeil; fyrverkeriet starter først kl.01:00. Det er mulig utendørs fest i havna i Gamlebyen, men det er helt umulig å få dette bekreftet.

Nyttårsfest i Costa Teguise

Levende musikk på hovedgata Calle Las Olas fra kl. 22:30.
Det er også fyrverkeri i Costa Teguise, Arrecife og Playa Blanca. Spør de lokale hvor og når festlighetene starter; det finnes ingen informasjon om dette i skrivende stund.

I dag fredag, lørdag og søndag arrangeres det tradisjonelle julemarkedet i Teguise, den gamle hovedstaden på Lanzarote. Her kan du gjøre gode kjøp på vakre håndarbeider fra Lanzarote.

Markedet er åpent fra kl. 12:00 til 21:00 på Plaza de los Leones midt i byen.

Nyttårsaften er det mange av leserne som befinner seg på Kanariøyene. Mange er på restaurant, og der får gjestene ofte en liten pose med 12 druer i like før midnatt.

Ill: Cadenas

Den spanske tradisjonen med å spise tolv druer for å ønske det nye året velkommen er over 100 år gammel, og har sitt opphav fra Madrid i 1890-årene.

Hver drue bringer deg en måneds lykke hvis du spiser alle tolv i det øyeblikket klokkene ringer det nye året inn.
Mange restauranter har ofte TV-apparatet på, og der sendes klokkeslagene som gjør at du vet når du skal begynne å spise.
Så snart klokkene begynner å kime, må du spise en drue for hver klokkeklang og svelge de hele før det nye året starter. Lykkes du med dette, belønnes du med tolv måneders hell!

Ikke alle har hatt like stort hell med seg i 2017, og det måtte bare komme:
I serien «Biler som velter på Lanzarote tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.42 og 43, forhåpentligvis årets siste velt:

Denne bilen veltet forrige onsdag på LZ-30 i  San Bartolomé kommune, ved avkjøringen til La Florida. De to som satt i bilen ble tatt med til lege for en sjekk.

Lille julaften kl. 19:30 veltet det så en annen bil på strandveien Camino de la Costa like ved flyplassen, en sti det nok ikke er lov å kjøre på:

Foto: La Voz de Lanzarote

I bilen satt det to damer, 55 og 20 år, og begge ble kjørt til lege med mindre skader.

Regjeringen på Kanariøyene har nå godkjent et nytt byggeprosjekt i Puerto Calero, havna sør for Puerto del Carmen.


Puerto Calero i dag. Foto:La Voz de Lanzarote

Nå gjenstår bare en formell godkjenning fra regjeringen på Lanzarote før byggingen av 26 firestjerners leiligheter starter. Her satses det på to voksne i hver enhet.

Fra 1.januar 2018 går flyselskapene Iberia og Binter Canarias sammen om å ha felles flykoder.
Det vil si at dersom du flyr med Iberia til Kanariøyene, og du skal fortsette lokalt med Binter fra for eksempel Gran Canaria til Lanzarote kan den turen bestilles på samme billetten fra Iberia. Det betyr også at bagasjen sjekkes helt fram til Lanzarote.

Iberia og Binter flyr sammen. Foto: La Voz de Lanzarote

Iberia er Spanias største flyselskap, og er eid av British Airways. Iberia flyr til 50 land i hele verden. Binter Canarias er det største kanariske flyselskapet, og er 15 år gammelt. Binter har ved siden av å betjene alle Kanariøyene elleve internasjonale ruter, først og fremt til Afrika, Kapp Verde-øyene og Portugal.

Norske aviser skriver spalte opp og spalte ned om billige reiser til Syden i januar. Dette er ikke tull, det ER billig å ta seg en tur i årets første måned. Du kan lese HER om tilbudene Nettavisen fant.

Det kommer ofte spørsmål inn til Lanzaroteposten om saker og ting som tidligere har vært presentert der. Husk at det er en rubrikk på hovedsiden hvor det står SØK. Skriv inn det du søker informasjon om i rubrikken, for eksempel VIN, og etter at du har trykket på søkeknappen dukker artiklene om VIN opp. Enkelt og greit!

Den gamle og ærverdige restauranten Ponderosa på Avenidaen i Puerto del Carmen har nå skiftet både inventar og navn:

Skal vi tippe at dette blir Sjømannskirkens favorittrestaurant?

Fra Sjømannskirken på Lanzarote kommer denne ukesplanen:

I dag fredag er kirken åpen fra kl. 12 til 14. I nyttårshelgen (lørdag, søndag, mandag og tirsdag) er kirken stengt. Onsdag, torsdag og fredag i det nye året er kirken åpen kl. 11-15. Lørdag stengt. Søndag 7.januar er det gudstjeneste kl. 18:00 med Hans Enger og en forsangergruppe.

Vertskap og sjømannsprest Inger og Per Oscar Berg reiser en tur til Norge 1.januar, og er tilbake 15.januar. Derfor er åpningstidene redusert. I uke 1 er Eli og Hans Enger og Eva på kirken. 8.januar kommer vinterassistentene Lilly og Odd Hammer. I uke 2 er det vanlige åpningstider, tirsdag-fredag 11-16, og lørdag 13.januar kl.12-15 serveres grøt.

Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Et godt nytt år ønskes dere alle fra oss på Sjømannskirken, og vi takker for alle hyggelige stunder sammen med mange av dere i året som gikk!

Vi var 32 gjester på fredagspilsen siste uke på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19:00, og er du på øya er det bare å møte opp til årets siste fredagspils!

Nyttårsaften går det tradisjonelle «kaninløpet» i Puerto del Carmen:

Løpet starter kl.11:00 31.desember, og både barn, ungdom og voksne kan delta. Distansene er fra 200 meter opp til 5000 meter. Start og mål er Nasjonenes Plass i Matagorda.

Onsdag 3.januar inviterer Dani på Las Vistas til nok en flamenco-aften.

Før danseoppvisningen begynner serveres det grillmat. Ta kontakt med Las Vistas for å sikre deg plass,
så ring (0034) 679 453 898.

Tore G fra Lier fyller år i morgen lørdag. Bjørn K fra Hjelset fyller år tirsdag 2.januar, og Amaya B på Lanzarote feirer dagen sin onsdag. Else S i Oslo har også fødselsdag 3.januar.
Gratulerer med dagen!

Jul i Puerto del Carmen, Lanzarote

Feliz año nuevo! Godt nytt år ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast