Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 52, 2017

Lille julaften var det tid for den tradisjonelle julenisseparaden gjennom Puerto del Carmens hovedgater ned til havna i Gamlebyen. Over 100 nisser i alle størrelser og fasonger deltok, noen på motorsykler, noen i en slede, og julenisseorkesteret var full av godlyd!

I det tradisjonelle og meget populære spanske julelotteriet El Gordo tilfalt en av hovedpremiene på 412 000 euro, fire millioner kroner noen heldige på Lanzarote. Loddet ble solgt i lotterikiosken på Deiland shoppingsenter i Playa Honda.

Julaften var det som vanlig en høytidelig nordisk gudstjeneste i den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Det var en fullsatt kirke da svenske Emma Karlson tok fram fiolinen sin og spilte «O helga natt»:

Emma med fiolinen sin julaften.

Det nordiske koret «Alegria» sang både inne i kirken og på kirkebakken. Dirigent er Vidar Rustan:

Deretter var det tid for en kopp god og varm svensk gløgg på den nå irske baren Shamrock, tidligere Tonga. Inga hadde forberedt serveringen i seks uker, og dette var ekte varer!

Foto: La Voz de Lanzarote

1.juledag kl. 08:00 ble en båt med flyktninger, en såkalt patera oppdaget på stranda i Famara vest på Lanzarote.

Politiet vet ikke hvor mange mennesker det var i båten, men to mindreårige barn ble funnet like ved bensinstasjonen i Teguise senere på dagen. Barna ble tatt hånd om av Lanzarote Røde Kors.

 

En bil havnet utenfor veien som går inn til nasjonalparken Timanfaya siste uke. Sjåføren kom seg på egen hånd ut av bilen og oppsøkte lege, tilsynelatende uskadd.

Foto: La Voz de Lanzarote

Tias kommune (Puerto del Carmen) er en av de rikeste kommunene på Kanariøyene. Kommunen ble gjeldfri for fire år siden, og som Lanzaroteposten skrev tidligere investeres det nå penger i nye fortau til tre millioner euro og ei ny hovedgate, Avenida Central til to millioner euro.

Nå skal også kryssene der innfartsveiene til Tias starter forbedres, og det er satt av 200 000 euro til det arbeidet som skal være fullført før sommeren.

Geologer på Lanzarote har bedt regjeringen på øya om hjelp til å ta bedre vare på hulene og grottene som er en viktig del av Lanzarote.
Det er over 70 forskjellige grotter på øya, og mange av de er i dag nærmest ødelagt av grafitti på veggene, og at folk bruker de som søppelplasser.

Foto: La Voz de Lanzarote

Geologene ber om at større deler av pengene turistene legger igjen ved å besøke grottene Jameos del Agua og Cueva de los Verdes må brukes på beskyttende tiltak på de andre grottene på øya, slik at de ikke forsøples og blir fullstendig ødelagt.
Noen av hulene på Lanzarote er på UNESCOs verdensarvliste, noe som forplikter myndighetene å ta vare på de historiske stedene.

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast