Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 52, 2017

Hotellet Barceló Teguise Beach Hotel i turiststedet Costa Teguise ble i desember tildelt to ærespriser under den 11.utgaven av » World Luxury Hotel Awards». Tildelingen foregikk i Sveits.
Hotellet i Costa Teguise fikk prisen for å være det «Beste luksushotellet i Spania og i det sørlige Europa«, og prisen for å være «Beste luksushotellet med spa og thalassoterapi i Spania«.

En ung turist på 21 år meldte fra til politiet i Tinajo 22.desember at noen hadde stjålet ryggsekken hans. I sekken var det verdier for over 4 000 euro, fortalte den «uheldige» utenlandske turisten.
Det var noe som ikke stemte i denne saken, mente politiet, og Guardia Civil på flyplassen ble varslet om anmeldelsen. Da turisten skulle reise hjem lille julaften var politiet på plass, og fant sekken og innholdet intakt. Gutten ble anholdt og er siktet for forsikringssvindel. Straffen for denne type svindel er fengsel mellom seks og tolv måneder.

For første gang er det registrert over 1100 ulykker på veiene på Lanzarote på et år. Trafikkmyndighetene sier at bruk av mobiltelefon mens man kjører er skyld i de fleste av ulykkene.

En 61 år gammel mann fra Storbritannia døde onsdag under et dykk ned til skulpturparken Museo Atlántico i Playa Blanca sør på Lanzarote. Mannen ble dårlig under dykket, og klarte å komme seg opp til overflaten. Etter flere gjenopplivingsforsøk ble mannen erklært død på sykehuset.

Teguise kommune er den første av Lanzarotes sju kommuner som har fått neste års budsjett godkjent.
I 2018 skal kommunen bruke 29,4 millioner euro, nesten 300 millioner kroner på sosial hjelp, utdanning, kultur og sport.
Blant annet skal kommunen bruke 300 000 euro ekstra på en ny sysselsettingsplan for kommunens arbeidsledige.

Nesten 80 prosent av folk som trengte medisinsk hjelp på det offentlige sykehuset i Arrecife (Hospital Doctor Jose Molina Orosa) i 2017 var godt eller veldig godt fornøyd med hvordan oppholdet på sykehuset var.

Det offentlige sykehuset i Arrecife

Det pasientene satte størst pris på var vennligheten de ble møtt med da de kom til sykehuset. Like mange var også godt fornøyd med effektiviteten av konsultasjonen, som de oppfattet som veldig profesjonell.
85 prosent av klientene ved helsesentrene i Playa Blanca, Tias og i Puerto del Carmen var veldig godt fornøyd med helsetjenestene de fikk.

Mens pasientene var godt fornøyd med helsetjenestene på Lanzarote skriver lokalavisene denne uka om nesten kollaps på det offentlige sykehuset i Arrecife på grunn av mangel på leger og sykepleiere. Det viser seg at når det er som travlest på øya, som for eksempel jul og nyttår er det også mange av sykehusets ansatte som har ferie.
De ansvarlige for turnusen bør bli flinkere til å planlegge, ber fagforeningene.

Røde Kors på Lanzarote har hatt et travelt år.
8 000 mennesker har fått hjelp fra organisasjonen i forskjellige former. 55 flyktninger ble tatt hånd om , og 6 000 mennesker har mottatt matpakker .

80 barnefamilier har daglig fått frokost av Røde Kors, vann og elektrisitet ble betalt for 170 personer, og 66 personer fikk husleien dekket. Over 400 eldre har fått daglig pleie av Røde Kors-hjelpere, og Røde Kors er også ansvarlig for aktivitetene i barnehagen som finnes ved det offentlige sykehuset i Arrecife.

Utendørskinoen Star Light på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen fortsetter med å vise populære filmer. Her er programmet for januar 2018:

Filmene har sin originale lyd som du får via høretelefoner, er det kjølig får du tepper, og betjeningen forsyner deg med snacks og drikke hele kvelden. En hyggelig kveld er garantert!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast