Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 5.juli 2024

Hola!

Enda ei vakker uke har passert på Lanzarote!

Som vanlig på denne årstiden er det en del skyer fra morgenen av, men rundt 12-tiden titter sola frem. Temperaturen har ligget og kost seg på 27-28 grader, og dette vil fortsette, sier værmeldingen.
Norsk meteorologisk institutt får sine data fra det spanske instituttet AEMet, og klikker du HER vil du se at det nærmer seg 30 grader og bare sol på Lanzarote i slutten av neste uke!

Biler velter…enda en gang!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«, har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr. 233.

Foto: Diario de Lanzarote

Tidlig mandag morgen havnet denne bilen opp-ned på veien ned til landsbyen Playa Quemada. Sjåføren hadde kommet seg ut av bilen helt uskadd da nødetatene ankom stedet.

Nye restauranter

Denne uken har vært tiden for å åpne nye restauranter på Lanzarote.

På Avenidaen i Puerto del Carmen åpnet restauranten La Costa sist mandag.

Foto: Lanzaroteposten

Restauranten hadde flyttet inn i de gamle lokalene til restauranten Hi-Life, og La Costas kelnere bestod av mer eller mindre kjente kelnere fra en annen restaurant, Fantasico, som ligger noen meter bortenfor på Avenidaen.
Maten var tradisjonell, og smakte veldig godt, og med hyggelige kelnere var besøket vellykket!

Tirsdag kveld var undertegnede invitert til åpningen av Hi-Life, som hadde etablert seg i Puerto Calero, litt sør for Puerto del Carmen.

De fleste av de gamle kelnerne var på plass, og det var litt sånn «å komme hjem» igjen!

Foto: Hi-Life

Jeg tok med meg Gjermund fra Oslo til åpningsmiddagen, og det var som vanlig god mat og hyggelig gjensyn med kelnere, daglig leder Agnese, og eier Rohit:

Undertenede, Agnese og Gjermund. Foto: Lanzaroteposten

Ikke alle er like fornøyd med severdighetene på solskinnsøya…

Logo: tiktok

TikTok er et meget populært sosialt nettverk, der brukerne kan dele korte videoer med hverandre.
En aktiv spansk bruker kaller seg @Beethoven_the_cat, og har laget en video hvor han klaget over å ha blitt «svindlet på Lanzarote«, da han kjøpte billetter til grottelandskapet Jameos del Agua nord på øya.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote forteller at mannen klaget høylytt over «å betale ni euro for å se et lite basseng, og ei hule med hvite krabber, som man ikke kan spise en gang». Han klaget videre på at han ikke kunne bade i bassenget, og at det stod et palmetre der.
Med «Det er ikke noe mer, noen få trapper, og et jæv%# hus. Lenge leve Lanzarote», avslutter mannen historien sin.

Vil du se videoen han har lagt ut, går du til La Voz sin avis-side ved å klikke HER. Mannen snakker spansk i videoen.

Fotballfeber på Lanzarote!

Logo: wikipedia.org

Kveldens EM-fotballkamp mellom Spania og Tyskland skal vises på stor-skjerm i den kanariske brytearenaen i Tias. Dørene åpnes kl.16, og det er gratis adgang.

Hovedstaden Arrecife har søkt om tillatelse fra Kystverket for å få sette opp en kjempestor tv-skjerm på bystranda El Reducto når kampen mellom Tyskland og Spania spilles i ettermiddag fra kl.17.

Dette er alt som står i meldingen fra hovedstaden…om man har fått tillatelse, står det ingen ting om. Men da det var VM i fotball for noen år siden, fikk de lov til å vise kampen på stranda…

Fotballaget Club Orientación Marítimas kvinner fra Lanzarote er klar for spansk 3.divisjon!

I forrige uke kvalifiserte herrelaget US Yaiza seg til spansk 2.divisjon. Denne uka var det kvinnenes tur, da fotballaget Club Orientación Marítima kvalifiserte seg til spansk 3.divisjon.

Denne prestasjonen er et stort steg for opprykk, og ikke minst synlighet av kvinnefotballen på Lanzarote. Gratulerer! sa presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort, som sammen med regjeringens sportsrådgiver, Juan Monzón tok i mot kvinnelaget etter at opprykket var klart:

Foto: Cabildo de Lanzarote

«Solidaritets-sko» til Afrika

I over ti år har det blitt samlet det inn brukte jogge-og fotballsko på Lanzarote.
I stedet for å kaste de gamle skoene, blir disse vasket, sortert, reparert og pakket av frivillige. Til sammen ble det i år samlet inn 1250 par sko, som fikk plass i 49 kasser. Mottakere er vanskeligstilte gutter og jenter i ett av Afrikas fattigste land,  Ekvatorial-Guinea.

Foto: Cabildo de Lanzarote

Bak innsamlingen står stiftelsen La Fundación Martínez Hermanos, regjeringen på Lanzarote og alle skolene på øya.
Brødrene Martinez, som driver stiftelsen, kommer opprinnelig fra Ekvatorial-Guinea. De eier flere hoteller på Lanzarote, samt et flyselskap, Wacaf Air . Transporten av skoene er derfor gratis!

Sommerferie for Colm Farrell

Den populære sangeren Colm Farrell. Foto: Colm Farrell.

Mange nordmenn stiftet bekjentskap med den irske sangeren Colm Farrell da han underholdt publikum hver søndag på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.
Nå har vi fått en melding om at Colm tar sommerferie, og er tilbake i september. Vi ønsker god sommer!

Vi ønsker god tur til Trude og Roger!

Mange kjenner Trude og Roger fra Skien, som i mange år har tilbrakt mange uker på solskinnsøya Lanzarote.
Søndag kjører de med motorsykkelen sin inn på ferja fra Larvik til Hirtshals, og derfra setter de kursen rett mot Lanzarote.
Jeg ønsker god tur!

Jeg fant et «ungdombilde» av oss, sammen med eieren av Hi-Life, Rohit…håper det går bra!

Foto: Lanzaroteposten

Ukens høydepunkt!

Viktig informasjon! Tegning: Erling Bjørn Hansen

Siste uke var vi seks gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen. Dette var siste fredagspils på Las Vistas for sommeren, for restauranten er nå stengt fram til 19.august; Dani og Sandra har sommerferie.

Etter at vi ønsket Dani og Sandra god ferie, ruslet vi ned til Avenidaen for en bedre middag:

Foto: Lanzaroteposten

Hans hadde bestilt bord på Playa Mar; der var det lenge siden vi hadde vært:

Fra v. Anne, Svein, Hans, Jan og Solveig. Foto: Lanzaroteposten

I kveld er vi i gang igjen fra kl.19, men da møtes vi på restauranten Musa, like ved Fariones Hotel i Puerto del Carmen. Er du på øya, er du hjertelig velkommen!

Restauranten Musa. Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten på lørdag

Mange av leserne bruker sommeren til å bestille høstens og vinterens flybilletter til Lanzarote. Som regel går bestillingen greit for de fleste, men noen får store problemer hvis turen ikke går helt som den skal.
Lanzaroteposten gir deg gode tips når man bestiller drømmeoppholdet på Lanzarote! Les mer i morgen lørdag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast