nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 2.juli 2024

Lanzaroteposten beklager forsinkelsen i går

Et strømbrudd i landsbyen Teguise gjorde at serveren til Lanzaroteposten sluttet å virke mandag morgen. Det tok et par timer å få systemet i gang igjen, takket være Lanzarotepostens data-ansvarlig Ned Benjamin. Så nå skal alt gå så meget bedre!

Strenge straffer for å leie ut uregistrerte ferieboliger 
Dette skiltet betyr at boligen er registrert. Foto: FB

Det spanske forbrukerrådet har nå bedt alle kommuner i landet om hjelp til å finne ferieboliger som ikke er registrert. Forbrukerrådet tilbyr derfor kommunene praktisk hjelp til å identifisere boliger som ligger ute til leie på internett, og som ikke er registrert.

Å registrere en feriebolig til myndighetene er påbudt. Det betyr blant annet at eier må skatte av inntektene av husleien, og man må samtidig sørge for at de som leier viser gyldige pass, hvor informasjonen skal sendes til myndighetene.

Dersom man blir tatt for å bryte loven, kan man få bøter opp mot 100 000 euro (over en millioner kroner), samtidig som man må skatte fire til seks ganger MER av tidligere ikke-registrerte inntekter.
Lanzaroteposten gjør oppmerksom på at det IKKE er de som leier som blir straffet…men sjansen for å må flytte ut dersom eieren ikke er registrert, er stor. Sjekk derfor ALLTID om utleie-eieren er registrert!

Fjorårets vin var «Meget god»
Vin fra Lanzarote! Foto: D.O Lanzarote

Siste uke ble det årlige «kvalitetsmøte» om vinens tilstand på øya arrangert av D.O. Lanzarote, Det offisielle vinrådet for Lanzarote, (Consejo Regulador de la Denominación de Origen).

26 forskjellige viner ble prøvesmakt av sju profesjonelle vinsmakere: 18 tørre hvitviner, fire rødviner, tre roséviner, og en søt hvitvin.
Det er 29 offiselle vinbodegaer på Lanzarote.

Fjorårets vinproduksjon fikk karakteren » Meget god» etter at et standard evalueringssystem ble brukt. Til sammen ble 3,3 millioner kilo druer plukket, som igjen produserte tre millioner liter vin.
Den populære Malvasia Volcanic-druen utgjorde 72 prosent av avlingene. Så fulgte Listán Negro med 11 prosent, Listán Blanco med fem prosent, Diego fem prosent, Moscatel de Alejandría fire prosent, og Syrah med to prosent av drueavlingene.

Og den gode vinen fra Lanzarote fortsetter å vinne internasjonale priser
Foto: Vega de Yuco

Tre viner fra Lanzarote ble tildelt gull- og søvmedaljer under årets Decanter World Wine Awards i London i juni.

Decanter World Wine Awards har holdt på i 21 år, og har etablert seg som verdens største og mest innflytelsesrike vin-konkurranse.
Denne konkurransen har en streng jury-prosess med dommere i verdensklasse, som blir høyt respektert av både vinforhandlere og forbrukere.

Dette året konkurrerte over 18 000 forskjellige viner fra 57 land. Tre viner fra Lanzarote ble tildelt medaljer:
«Malvasía Seco Coleccíon 2023» fra Bodega El Grifo vant gull, mens vinene «Malvasìa Volcánica Escencia Yaiza» og «Vega de Yuco» fra vinbodegaen Vino de Yuco fikk sølvmedaljer.

Kampanjen for å plante flere oliventrær på øya ble en suksess
Olivenlunder på Lanzarote. Foto: Hans Langeland

Tilbake i 2012 startet regjeringen på Lanzarote en kampanje for å få flere på øya til å dyrke oliventrær, som igjen ville produsere olivenolje.
Den gangen var det bare noen få oliventrær på øya.
Det første året ble 12 000 trær delt ut, og i dag er det omtrent 16 000 oliventrær på Lanzarote. De fleste eierne produserer olivenolje for privat bruk, men det er fire større olivenlunder som produserer olivenolje til kommersiell bruk. Disse er Caldera de Arrayo, Vereda de Conil, Tinguaón, og Finca El Refugio.
Årlig produseres det nå mellom 3000 og 5000 liter med kvalitetsolje. I mars i år ble det installert nye maskiner for å bedre effektiviteten av produsjonen. Dette skrev Lanzaroteposten om i mars.


Foto: Forsøksgården på Lanzarote

Lanzarote International Cup avsluttet
Vinnerlaget fra Real Madrid! Foto: La Voz de Lanzarote

I løpet av de siste fire dagene i juni var Lanzarote vertskap for Lanzarote International Cup, en cup for fotballag i alderen 8 til 11 år.
Over 1300 utøvere fra Kanariøyene, det spanske fastlandet og Europa, Asia og Amerika spilte kamper i alle de sju kommunene på øya.

Finalekampene ble spilt på fotballbanen i Tias søndag. Real Madrid gikk av med seieren i den yngste klassen, tett fulgt av Real Club Deportivo La Coruña og Real Sociedad.
I den eldste klassen vant Sevilla Fútball Club, tett fulgt av Sporting de Portugal, Club Deportivo Tenerife og de langveisfarende Tigrillos de Mexico.
Avslutningsseremonien i Tias ble holdt i en atmosfære av glede og feiring, hvor nye vennskap hadde oppstått, og avskjeden var tøff for mange, skriver lokalavisene.

I dag åpner Hi-Life sin nye restaurant i Puerto Calero

Denne meldingen ble sendt ut i går…den nye restauranten åpner i dag kl.12. Adressen er Paseo Marítimo 12, i Puerto Calero, sør for Puerto del Carmen.
Eieren Rohit leter fremdeles etter passende lokaler i Puerto del Carmen, sier daglig leder Agnese til Lanzaroteposten.

Sjømannskirken informerer

Kan være et bilde av tekst

Velkommen juli!

Tiden går virkelig fort – den bare raser avgårde! Her kommer vårt program for denne uka.

Åpningstider på kirka:

Tirsdag og torsdag 11:00 – 14:00. Under åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund. Leseværelset og biblioteket er også åpent, og kafeen selger vafler, kaffe/te og mineralvann.

Fredag 5. juli kl 18:00 sendes nytt nyhetsbrev ut. Hvis du ikke har meldt deg på mailinglisten, kan dette gjøres her: https://www.sjomannskirken.no/lanzarote/#motta-nyhetsbrev.

Søndag 7. juli kl 18:00 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss på kirkens Facebookside.

En riktig god uke ønskes dere!

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast