nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 18.juni 2024

Flyselskapet Binter flyr igjen direkte mellom Lanzarote og Madeira
Foto: Binter Canarias

Fra og med sist lørdag, 15.juni flyr det lokale selskapet Binter Canarias direkte fra Lanzarote til Madeira, den portugisiske øya nordvest for Kanariøyene.
Hver lørdag kl.17 flyr man fra Lanzarote, og lander på Madeira kl.18.45. Returen går kl.14.40, og ankommer Lanzarote kl.16.15.

Nå har installeringen av kontroversielle høyspentmaster begynt

Som Lanzaroteposten skrev om i september i fjor, skal det installereres 53 høyspentmaster mellom landsbyene Macher vest for Puerto del Carmen, og Playa Blanca i sør. Høyden på mastene er mellom 29 og 50 meter, og vil blant annet bli plassert i landsbyen Femés og naturparken Los Ajaches.
Til sammen skal det strekkes 18 kilometer lange kabler mellom mastene, som vil frakte 132 kilowatt strøm.

Naturparken Los Ajaches. Foto: holalascanarias.com

Protestene har vært store i forbindelse med kabel-strekket. Nå er det foreslått å begrave deler av kablene mellom landsbyene Maciot og Femés, men først må grunneierne gi sitt samtykke til dette. Deretter skal regjeringen på Kanariøyene godkjenne planene om nedgraving.

137 pasienter har fått over 1500 strålebehandlinger på Lanzarote siden avdelingen åpnet i desember i fjor
Det offentlige sykehuset i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om for et år siden, kunne kreftpasienter for første gang få sin etterbehandling ved det offentlige sykehuset i Arrecife.
En ny kreftavdeling ble nemlig åpnet i juni 2023.  Fremdeles måtte de fleste pasientene få sin første strålebehandling på Gran Canaria. I løpet av et år har 1747 pasienter vært innom den nye avdelingen for etterbehandling.

I desember i fjor kunne man så ved sykehuset i Arrecife ta i mot de første pasientene som krevde strålebehandling. I løpet av det første halvåret har 137 fått i alt 1519 strålebehandlinger, uten å måtte reise til Gran Canaria for behandling.

Godt og vel 20 prosent av kreftpasientene har videre mottatt palliativ behandling, som handler om er å gi best mulig symptomlindring, pleie, omsorg og livskvalitet for pasienter med uhelbredelig sykdom. Dette uten at pasientene måtte overføres til andre sykehus.

Jaktperioden på Lanzarote starter 4.august
Kanin på Lanzarote. Foto: wikipedia.org

Fra 4.august lever kaninene på Lanzarote et farlig liv! Fra den dagen og frem til 27.oktober kan jegere med jaktlisens jakte på kaniner på forskjellige dager.

Jegerne får lov til å bruke hunder, ildere og hauker til å jage ut kaninene fra jordgangene de gjemmer seg i. Det er spesielle regler om hvor mange hunder og ildere en jeger kan bruke. Det er for eksempel ikke lov å bruke bare ildere i jakten; jegeren også må ha med hund.

I september utvides jakten til også å gjelde rapphøns og duer, og også denne jakten må foregå på forskjellige dager.

Det er strenge regler for jakt på Lanzarote, men det er alment kjent at mange ikke bryr seg så mye om å følge reglene. Myndighetene er klar over dette, og kontrollen er derfor ganske streng. Blir du tatt for ulovlig jakt, vanker det bøter, og beslaglegging av både gevær, hunder og ildere er vanlig.

Hva med en strandpakke til 30 euro?

 

Det nyeste firmaet på utleiefronten er Happy Rent Lanzarote. Nå reklameres det med en strandpakke med to stoler, parasoll og kjølebag for 30 euro. Utleien er for ei hel uke. Firmaet kan kontaktes HER.

Sjømannskirken informerer

Kan være et bilde av tekst

Velkommen til ny uke hos oss! Dette er ukens program:

Tirsdag og torsdag: åpent fra 11:00 – 14:00. Under åpningstiden er kirkerommet åpent med mulighet for å tenne et lys, eller ha en stille stund. Biblioteket og leserommet er åpent, og kafeen er åpen for salg av kaffe/te, vafler m.m.

Søndag kl 18 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss her på Facebook.
Husk at vi er alltid tilgjengelige på telefon og mail dersom du trenger vår assistanse, eller ønsker noen å prate med.
God uke der ute!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast