nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 17.juni 2024

Kanskje dette er den riktige veien å gå?
Ill.: pixabay.com

Den kanariske økonomiministeren Manuel Domínguez la siste uke frem et forslag for å øke tilbudet av boliger for langtidsutleie gjennom nye skattefordeler for eiere av eiendommer.
Det er ingen hemmelighet at det i dag er stor mangel på boliger for langtidsutleie på Kanariøyene. Dette gjør at flere yrkesgrupper, som helsepersonell, hotellarbeidere og lærere holder seg unna øyene, rett og slett fordi det ikke er utleie av boliger til «normale» priser.

Forslaget tar sikte på å fremme byggingen av flere boliger for langtidsutleie, samt få eiere av turistboliger til å skifte kundegrupper, og leie ut til innbyggerne i stedet, med skattelette.

Et par hyggelige «hemmeligheter»!
Ryanair lander på Lanzarote

En leser kunne fortelle oss at Ryanair har begynt å fly DIREKTE mellom Lanzarote og Marrakesh i nabolandet Marokko i Afrika.

Vi måtte sjekke dette, og det er fakta: Hver mandag og fredag flyr man over sundet til Marrakesh, og prisene starter på utrolige 12.99 euro, med returer fra 16.99 euro. I oktober skifter man dag til søndag og fredag, så her kan det bli noen rimelige helgeopphold?

Det lokale flyselskapet Binter tilbyr også turer til Marrakesh, men da via Las Palmas.

Sjekk selv på nettsiden til Ryanair HER. God tur!

Snarveier på IKEA!
-Hej då! står det når man kjører ut fra IKEA på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Har man besøkt IKEA på Lanzarote, erfarer man at det er mange trapper og laaaang vei før man kommer til siste avdeling, med kopper og kar, sengetøy osv.
Igjen var det oppfinnsomme lesere som gjorde oss oppmerksom på at man kan gå inn i heisen i første etasje, trykke på riktige knapper, og døren på heisens andre side åpner seg…og vipps, så har man funnet snarveien til riktig avdeling, uten å gå mange meter! Bør kanskje testes et par ganger først?

10 000 publikummere på konsert i Arrecife
Camilos konsert i Arrecife. Foto: diariodelanzarote.com

Over 10 000 publikummere møtte opp på stadion i hovedstaden Arrecife for å se og ikke minst høre den colombianske artisten Camilo fredag kveld.
I følge lokalavisa var det en utrolig god stemning på konserten, med allsang, dans og gode rytmer hele kvelden!

Ikke hørt om Camilo, sa du? Her er en av hans mest berømte sanger, sett av over 875 millioner personer på youtube!

Første kvalifiseringskamp mot 2.divisjon: Det ble uavgjort!

Det lokale fotballaget CD Unión Sur Yaiza spilte uavgjort 1-1 mot Club Portugalete fra Baskerland i den første kampen for opprykk til den spanske 2.divisjon. Kampen ble spilt denne søndagen på Yaiza kommunale stadion på Lanzarote.
Returkampen spilles neste søndag på La Florida de Portugalete-banen i Baskerland, en bane med naturlig gress. Kampen starter klokken 11:00 (kanarisk tid).

Ut på tur – aldri sur!

Tias kommune med Puerto del Carmen inviterer innbyggerne i kommunen til en tur til nasjonalparken Timanfaya, Ildfjellene i morgen tirsdag.
For å delta må man bo i kommunen, og være 55 år eller eldre.
Vil man bli med, må man bestille plass via telefon 633 265 496. Busstoppene ser man på plakaten. Vi ønsker god tur!

Sjømannskirken informerer

Våre terrassemøbler må skiftes ut, og det er dessverre ikke nok midler i årets budsjett til å få til dette. Derfor ber vi om din hjelp til nye møbler. Det er 10 bord og 40 stoler som det skal samles inn midler til.
Blir du med på spleiselaget? Vipps til #64837, og merk med «innsamlingsaksjon nye terrassemøbler». Eller betal inn til konto
3000.19.43371 i Sparebanken Sør.
Vil du ha «din egen stol» med navnet ditt på? Vipps kr 750 til #64837, og merk med «Min stol» eller betal inn til samme konto i Sparebanken Sør. For deg som allerede har bidratt og betalt inn, og ønsker at beløpet skal gå til din egen stol – kontakt meg på met@sjomannskirken.no, så fikser jeg det🥰

Takk for at du støtter oss!

Hilsen Merethe Thortveit, daglig leder av Sjømannskirken på Lanzarote

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast