Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 14.juni 2024

Hola!

Vi legger ei god og varm uke bak oss på Lanzarote! Mange skyer, men de brennende solstrålene bryr seg ikke noe om det; folk blir stekt likevel!
De neste dagene blir også varme, med mange skyer, spesielt fra morgenen av. Meteorologisk Institutt i Norge får sine værdata fra det spanske værinstituttet, AEMet. Klikk HER, og man får varslet for Lanzarote de neste dagene!

Stem på Spanias beste strand!

Morgenstemning fra Famara-stranda. Foto: Jan Egil Arneberg

Famara-stranda på vestkysten av Lanzarote er med i konkurransen om å bli kåret til Spanias beste strand!
Det er det berømte reiselivsmagasinet Condé Nast Traveler som står for konkurransen, og alle kan bli med å stemme.

I beskrivelsen av Famara-stranda står det at dette er en seks kilometer lang strand, like ved en liten fiskelandsby, perfekt for vannsport, har surfe-skoler like i nærheten, og har en av Spania fineste solnedganger!

Man kan stemme på Famara-stranda ved å klikke HER…og deretter klikke på bildet av Famara-stranda. Lykke til!

Flere muligheter med fly til Lanzarote

Foto: wikipedia.org

Denne uka kom nyheten om at Europas nest største flyselskap, easyJet begynner å fly til og fra Norge. Spesielt er Tromsø i skuddet, og får sju nye direkteruter til London-Gatwick, Manchester, Bristol, Paris, Milano, Geneve og Amsterdam. Fra Oslo skal easyJet fly til Milano og Paris flere ganger i uka. Derfra er det mange muligheter å fortsette med easyJet til Lanzarote!

easyJet utvider videre sitt rutenett til Lanzarote, spesielt fra og til Frankrike. Til høsten starter selskapet å fly to ganger i uka mellom Nice og Lanzarote. Fra før flyr de fra Paris, Lyon, Bordeaux, Marseille, Nantes og Toulouse til Lanzarote.
I oktober vil selskapet også starte opp ei ny rute mellom Glasgow og Lanzarote, med to flygninger i uka.

Transavia på Lanzarote. Foto: wikimedia.org

KLMs lavprisselskap Transavia begynner også å fly til og fra Tromsø med endestasjon Paris. Derfra flyr Transavia videre til Lanzarote.

Da er det bare å sette seg ned ved datamaskinen og finne kjekke ruter til solskinnsøya. Byr det på problemer, kan et reisebyrå hjelpe til…det er jo derfor de er der. Det går alltid et fly til Lanzarote!

Linken til easyJet finner man HER, til Transavia HER.

En av verdens største artister fra Colombia holder konsert i Arrecife

Camilo heter en av verdens mest kjente artister fra Colombia. I kveld holder han en konsert på stadion i hovedstaden Arrecife.
Camilo er på en verdensomfattende turné han har kalt «Vårt lykkelige sted»-tur, og det ventes tusenvis av publikummere til stadion.
Billetter kan kjøpes til 30 euro på nettet, og man også se en musikkvideo hvis man klikker HER.

Motorfestival i San Bartolomé lørdag

Lørdag arrangeres Motorfestivalen for andre året i landsbyen San Bartolomé. festivalen er åpen for publikum fra kl.10-16. Det blir en utstilling av rally-biler fra Lanzarote, og man kan også møte flere av de beste sjåførene på øya.

Basketball-turnering denne helgen i Puerto del Carmen

Det er en basketball-turnering ved Fariones sportssenter i Puerto del Carmen lørdag og søndag. Det reklameres med 3×3, som kanskje betyr at hvert lag har tre spillere? Klokkeslett er ikke oppgitt. Den som møter opp, får se!

«Lanzarote Wine Run», vinløpet er tilbake på øya!

Dette tradisjonelle løpet er tilbake på Lanzarote etter å ha vært avlyst på grunn av koronasmitte de siste årene.

Lørdag 15.juni og søndag 16.juni arrangeres dette løpet for 12.gang. Folk kan enten løpe 12 km, spasere 12 km, eller løpe 23 km. Aktivitetne foregår i vindistriktet La Geria, og løpet er en påminnelse om at landskapet i La Geria er sårbart.
Deler av påmeldingsavgiftene går til prosjektet «Save La Geria», «Redd La Geria», og skal fremheve viktigheten av å ha vingårder i området, fremme vinturisme, og gjenopprette tradisjonelle stier og ødelagte landskap.

Arrangører er det offiselle vinrådet på øya (Consejo Regulador de la Denominación de Origin Vinos de Lanzarote), Yaiza kommune og Club La Santa.
Over 2000 deltakere er påmeldt fra 32 land, og 20 vinbodegaer på Lanzarote skal sørge for at ingen går tørste foran, under og etter vinløpet!

Programmet for disse to dagene finner man ved å klikke HER.

Forsvarets Dag markeres på Lanzarote

Foto: La Voz de Lanzarote

Lørdag markeres for første gang Forsvaret Dag på Lanzarote.
Aktivitetene vil foregå i José Ramirez Cerdá-parken i Arrecife, med flaggheising kl.10.
Der vil det bli en utstilling av militært utstyr hele dagen, publikum kan ta del i en F18-luftsimulator, og redningshelikopteret vil demonstrere en redningsøvels kl.12.10.
Det blir en konsert med et militærkorps fra Kanariøyene kl.12.30, og kl.18 hyller man falne soldater. Deretter blir det en militærparade langs Strandpromenaden.

Veldedighetsmiddag til inntekt for bruktbutikker i Playa Blanca. Inntektene går til familier som sliter økonomisk

Foto: El Atico

El Atico (Loftet) er en forening som ble dannet i 2022 av frivillige personer i Playa Blanca. De startet opp med to bruktbutikker og en nettbutikk, hvor inntektene går til familier på Lanzarote som trenger det mest.

I fjor ble det donert 29 000 euro (over 300 000 kroner) til trengende familier. Lørdag kveld arrangeres det en gallamiddag med dans, hvor billettpengene går direkte til veldedighetsarbeidet.
Middagen, som kostet 55.55 euro ble raskt utsolgt. Arrangementet foregår hos Oasis Club & Grill i Marina Rubicon i Playa Blanca.

Man kan lese mer om El Atico ved å klikke HER.

Kvalifiseringskamper for spansk 2.divisjon på Lanzarote

Det lokale fotballaget US Yaiza møter Club Portugalete fra Baskerland søndag 16.juni kl.11.30 på fotballbanen i landsbyen Yaiza. Den andre kampen går i Baskerland neste søndag kl.11. Les mer om kvalifiseringen til spansk 2.divisjon HER.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Undertegnede var alene på fredagspilsen siste uke…men det ble en hyggelig samtale med Sandra og Dani på restauranten Las Vistas.
Vi prøver igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vi fortsetter historietimene fra Lanzarote. I morgen lørdag besøker vi øyas første hovedstad, Teguise.

Venner er gode å ha…eller?

Det hender jeg får tips på Facebook om jeg kanskje vil bli venn med folk som jeg kjenner…eller ikke kjenner så godt. Forleden dag kom det et forslag om å legge denne personen til som min venn…Jeg lurer ennå på hva jeg skal gjøre….hva synes du?

Lanzaroteposten drar på tur

I de neste dagene tar hele redaksjonen i Lanzaroteposten en tur utenlands; både redaktør, journalist, korrekturleseren, fotografen og ikke minst kaffekokeren blir borte ei ukes tid. Vi skal prøve å opprettholde våre daglige utgaver av Lanzaroteposten, men ber om forståelse dersom dette ikke går.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast