nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 13.juni 2024

Turistene fortsetter å besøke solskinnsøya Lanzarote!
Foto: FB

Datasenteret på Lanzarote har sendt ut turist-tallene for april.
Den måneden kom det 275 000 turister til øya, Igjen kom det flest turister fra Storbritannia, som sendte 135 000 turister.
Deretter fulgte Tyskland med 35 000 turister, Irland med 29 000, det spanske fastlandet 23 000, Frankrike 22 000, Nederland 7000, Italia 6500, Belgia 5000, og de nordiske landene med 3000 turister.

Fra januar til april har det kommet 1,2 millioner turister til Lanzarote.
Øverst ligger Storbritannia med 560 000 briter, Tyskland med 150 000, og Irland med 118 000 turister.
Tallene er avrundet.

40 000 personer besøkte landbruksutstilling siste helg
Her demonstreres tilberedning av lokal mat. Foto: Lokalavisa

Over 40 000 personer besøkte utstillingen av husdyr, fisk og jordbruksprodukter som ble arrangert siste helg på landbrukssenteret Agroindustrial Complez i Teguise.
Det var over hundre pedagogiske aktiviteter, smaksprøver av kortreist mat og drikke, musikalske forestillinger, demonstrasjoner av tilberedning av kjøtt og fisk, alt for å promotere lokale produkter.

Nye butikker åpner i sentrum av hovedstaden Arrecife
Fra gågata Calle Real i Arrecife. Foto: LBRA

To nye butikker åpner snart midt i sentrum av hovedstaden. DRUNI, et kosmetisk firma fra Valencia åpner i de gamle liokalene som huset klesbutikken ZARA i Calle Real, gågata i Arrecife.
KA er navnet på en annen butikk, som selger kvalitetsmøbler, gardiner, pyntegjenstander og lamper åpner nå i Calle Fajardo i hovedstaden.

La Recova ligger like ved kirken i Arrecife. Foto: arrecife.es

Det gamle bygget La Recova i Arrecife huset et mat-marked for noen år siden. Nå pusses bygget opp, og snart åpner man opp for et nytt gastronomisk marked. Der skal man tilby de beste lokale produktene fra havet og landbruket, står det i meldingen som er sendt ut.

Det lokale flyselskapet Binter starter opp med flygninger til flere øyer i Middelhavet
Foto: Binter Canarias

Denne sommeren begynner Binter Canarias igjen å fly fra Kanariøyene til øyene Ibiza og Menorca i Middelhavet. Dette kommer i tillegg til den allerede eksisterende helårlige ruten til Mallorca.
Direkteflyene går fra Gran Canaria. Flyr man fra Lanzarote, er flyturen fra Lanzarote til Gran Canaria gratis.

Ny kreps-art oppdaget utenfor stranda Playa Chica i Puerto del Carmen
Foto: Kanarisk vitenskap, Universitetet i Las Palmas

Kanariske forskere har nylig oppdaget en helt ny kreps-art i de svarte korallrevene som ligger utenfor badestranda Playa Chica i Puero del Carmen.
Denne krepsen, som forskere også kaller amfipode er bare en millimeter lang, uten skall, og lever på dybder ned til 65 meter.

Dette er ikke den eneste nye arten som er oppdaget utenfor Playa Chica. I fjor fant dykkeren Dennis Rabeling en helt ny utgave av en sjøsnegle.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man en taxi til kirken, er det best å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas. Ikke mange taxi-sjåfører vet hvor «Sjømannskirken» ligger, dessverre.  Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast