nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 16.mai 2024

Flere medaljer til vin fra Lanzarote

Lanzaroteposten skrev i april om en stor vinkonkurranse, Agro Canarias, som ble holdt i grotteområdet Jameos del Agua nord på Lanzarote. 230 lokale viner fra Kanariøyene konkurrerte.
Vinnerne ble først presentert denne uka, og vinhuset Bodega Vulcano fra Lanzarote vant med sin søte hvithvin, Vulcano Dolce:

I en annen vinkonkurranse, Challenge International du Vin i Frankrike, ble det to gullmedaljer til vinprodusenten Producciones Arráez Bravo fra Lanzarote.
Denne konkurransen bruker blindtester for å finne ut vinnerne, og er en av de mest anerkjente vinkonkurranser i verden. I alt 3500 forskjellige viner fra 38 land konkurrerte.

Gullmedaljene ble gitt for vinene Lágrima de Listán Negro og Lágrima Malvasía.

I vinkonkurransen Portugal Wine Trophy ble det to gullmedaljer til Bodegas Martinón fra Lanzarote. Vinene de fikk gull for er deres Lágrima-vin, og den tørre hvitvinen Seco Martinón.

Vinrankene til Bodegas Martinón på Lanzarote. Foto: Gunn Langeland
Det spanske flyselskapet Iberia Express var mest punktlig på Lanzarote
Foto: iberia.com

Flyselskapet Iberia var det mest punktlige flyselskapet på Lanzarote i april. 95 prosent av ankomst-og avreisetidene var til rett tid.

For Kanariøyene hadde Iberia en punktlighet på 93 prosent, og globalt var punktligheten 90 prosent. Dermed er Iberia det mest punktlige lavprisselskapet i verden.

Lani’s Suites på Lanzarote er det beste «boutique»-hotellet i Spania
Hotellet Lani´s Suites de Luxe på Avenidaen i Puerto del Carmen. Foto: Lani’s Suites

Hotellet Lani’s Suites de Luxe ligger på Avenidaen i Puerto del Carmen, og er et typisk «boutique»-hotell.

I følge Wikipedia har et boutique-hotell mindre kapasitet enn andre hotell, og som gir mer personlig service til gjestene. De har vanligvis færre enn hundre rom, og anses som mer trendy og intime, ofte på grunn av beliggenheten i urbane områder.

Nå har Lani’s Suites blitt kåret til Spanias beste boutique-hotell av leserne av reiselivsportalen Trip Advisor. Denne utmerkelsen følger etter to tidligere utmerkelser som Spanias mest romantiske hotell.

Tradisjonsrik restaurant stenger sine dører i Playa Blanca
Casa Pedro. Foto: Cabildo/FB

Etter å ha servert sine gjester i over 40 år har restauranten Casa Pedro i Playa Blanca stengt sine dører.

Eieren, Pedro Santana Lemes har pensjonert seg, og stengte restauranten 10.mai. Han skrev en takketale til sine trofaste gjester på Instagram. På Facebook skrev presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort også en takketale for Pedros 40 års tjeneste.

I skrivende stund er det ikke blitt annonsert hva som skal skje videre med restauranten.

Surfer fra Lanzarote ble verdensmester
Her surfer Dylan i El Salvador. Foto fra video.

En tenåring fra Lanzarote, Dylan Donegan ble verdensmester i surfeklassen Under 16 da mesterskapet ble arrangert i El Salvador tidligere i denne uken.

Foto: FB

Dylan har surfet i Famara siden han var en liten gutt, og ble lært opp av sin far, som er surfe-instruktør på Lanzarote.
Det spanske surfelaget vant også gull i lagtempo. En annen deltaker fra Lanzarote, den kvinnelige surferen Sol Borelli var mindre enn et poeng unna finalen i mesterskapet.

Sjømannskirken informerer

Siste frist for å melde seg på 17.mai-feiringen i morgen:

Sjømannskirken ligger rett over gaten fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast