nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 8.mai 2024

I dag onsdag og i dagene fremover blir det varmere på Lanzarote
Foto: turismolanzarote.com

Statens meterologiske institutt, i Spania, AEMet melder at den skikkelige varmen kommer til Lanzarote i dag og de neste dagene.
I dag onsdag kan temperaturen nå 30 grader, spesielt i de indre områdene sør på solskinnsøya. En svak bris vil komme fra nordøst, som gjør livet behagelig!

Bystranda i Playa Blanca har vært stengt de siste dagene
Bystranda i Playa Blanca. Foto: turismolanzarote.com

I de siste dagene har den populære stranda midt i Playa Blanca vært stengt på grunn av kloakkutslipp. Nå melder myndighetene om at de har situasjonen under kontroll, og at stranda igjen vil åpnes i løpet av uka. NB! Siste nytt er at stranda nå er åpen for publikum.
Problemene oppstod da en pumpestasjon i området sviktet, står det i meldingen fra myndighetene.

Folk bruker kritt til å tegne på steiner i Famara
Foto: Medio Ambiente Lanzarote

Folk fra miljøetaten på Lanzarote har reagert på at folk bruker fargestifter og kritt til å tegne figurer på steiner i landsbyen Caleta de Famara på vestkysten av øya.
Vær så snill, ikke la dine kunstneriske behov ødelegge de naturlige egenskapene disse steinene har, skriver noen på sosiale medier.
Andre skriver: – De er bare steiner, la oss ikke bli hysteriske!.

Medio Ambiente Lanzarote, miljøetaten på øya skriver i ei melding at dette sender ut gale beskjeder til turister som kommer til området.
Det er ikke fritt frem for å bruke fargestifter. Dette kan utarte, og plutselig er store områder blitt dekorert. Slik kan vi ikke ha det, sier de ansvarlige i etaten.

Bilsalget tar seg opp igjen
Foto: Lanzaroteposten

Det ble solgt 410 nye biler på Lanzarote i mars. Det er en økning fra januar og februar. Likevel er tallet på nye biler mindre enn i første kvartal i fjor. Så langt i år er det registrert 1059 nye biler solgt, sammenlignet med 1341 biler på samme tid i fjor.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det åtte gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast