nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 25.april 2024

Lanzarote har de dyreste hotellrommene
Foto: hotellavabeach.com

Prisene på et hotellopphold på Lanzarote går stadig oppover. Det viser seg at prisene på Lanzarote øker mest av alle Kanariøyene, i følge Det nasjonale statistikkinstituttet (INE).
Den gjennomsnittlige prisen på et hotellrom økte med nesten 14 prosent i mars, sammenlignet med mars i fjor. Snittprisen er nå 140 euro per natt, en økning på over 19 euro på et år.
I Teguise kommune med Costa Teguise økte hotellprisene med 32 euro, i Tias kommune med Puerto del Carmen 21 euro, og romprisen i Yaiza kommune med Playa Blanca økte med 14 euro, sammenlignet med mars i fjor.

Hotellenes fortjeneste økte med 27 prosent sammenlignet med fjoråret, og nådde nesten 72 millioner euro. Året før hadde fortjenesten vært på 56,8 millioner euro. Belegget var til tider over 90 prosent.

Ingen kompensasjon for årene da vingården Stratvs var stengt
Bodega Stratvs. Foto: stratvs.com

I desember 2013 ble vingården Stratvs i vindistriktet La Geria stengt av myndighetene. Myndighetene anklaget eieren, Juan Francisco Rosa for å ha utvidet eiendommen med nye hus på til sammen 12 000 kvadratmeter, mens han bare hadde tillatelse til å bygge på 1000 kvadratmeter.

Videre ble han anklaget for å ikke ha laget skikkelige avløp for kloakk på eiendommen. Flere kommuneansatte ble også tiltalt for korrupsjon.
Myndighetene sa at dette «var det verste miljøangrepet på Lanzarote siden øya ble erklært et miljøreservat (biosfære) i 1993. Påtalemyndighetene ba om 15 års fengsel og en bot på 231 000 euro for eieren.

Så, i 2020 blir eieren, hr Rosa og alle de andre kommuneansatte frikjent for alle beskyldningene. Dette ble bestemt av Høyesterett på Kanariøyene.

Deretter ba Juan Francisco Rosa om at myndighetene måtte kompensere for tapet han led i de årene vingården var stengt. Han sa at ¨å stenge vingården var en rettslig feil». Det sa Høyesterett NEI til.
Høyesterett sier i en melding at «det var indikasjoner på at flere forbrytelser var begått. Derfor var myndighetene i sin fulle rett til å stenge vingården».
Juan Francisco Rosa eier også flere hotell på Lanzarote, blant andre Hotel Fariones i Puerto del Carmen, og Princesa Yaiza i Playa Blanca.

Lanzaroteposten har i flere år skrevet om denne saken, blant annet i 2020, da alle tiltalte ble frikjent. Klikk HER.

Saltverket Salinas de Janubio på Lanzarote lanserer en ny vin
Foto: Salinas de Janubio

Saltverket Salinas de Janubio ligger sør for landsbyen Uga, på veien til Playa Blanca. Ved hjelp av sola produseres det hvert år 3000 tonn havsalt der, som man kan kjøpe i butikkene. Saltet kalles «Sal Marina».

Nå har saltverket gått sammen med Bodegas La Geria, og produsert en ny type tørr hvitvin, laget med eksklusive Malvasía Volcánica-druer.

Navnet på vinen, «Real Puerto Puerto Janubio» er en hyllest til Lanzarotes rike historie, da den ekte havna Puerto Janubio forsvant på grunn av de vulkanske utbruddene mellom 1730 og 1736.

Etiketten på flaskene viser et kart over Lanzarote fra 1751, og som viser områdene på øya som gikk tapt under vulkanutbruddene.

Hovedansvarlig for produksjonen er Bodega La Geria, som lover en unik opplevelse for vinelskere som setter pris på ekte vin fra vulkanøya Lanzarote.

Vinen vil bli i butikkene snart, står det i pressemeldingen. Følg med på Facebooksiden til Salinas de Janubio HER.

Turistbyen Costa Teguise blir penere!
Foto: teguise.es

Nå er det vår-puss i Costa Teguise!
Avenida Las Palmeras er innkjøringsveien inn til Costa Teguise fra Arrecife, og nå beskjæres palmene, og midtrabatten rengjøres.
Samtidig er eksperter på plass for å finne ut om en palme-spisende bille, «Diacalandra frumenti» har inntatt palmene i området.
I skrivende stund meldes det at man så langt ikke har funnet dette skadedyret, heldigvis.

Sjømannskirken informerer

Åpningstidene i ukene som kommer er tirsdag og torsdag fra kl. 11:00 – 14:00.

I åpningstiden er kirkerommet og leseværelset åpent med mulighet for lystenning, en stille stund i kirken, låne en bok…
Kafeteriaen er åpen med salg av vafler, smørbrød og drikke til. Vi ser fram til fine stunder på terrassen!

Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast