nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 27.mars 2024

Barn med kreft og andre alvorlige sykdommer får gratis opphold på øya La Graciosa
Foto: canaryfly.es

30 barn fra Kanariøyene med kreft og andre alvorlige sykdommer tilbringer denne uka noen dager på øya La Graciosa sammen med sine familier. Både foreldre, søsken og besteforeldre til barna er invitert til å delta på oppholdet.
Det er de kanariske firmaene Canaryfly, et lokalt flyselskap, båtselskapet Lineas Romero  og en kanarisk forening som heter «Kilómetros por sonrisas», «Kilometer med smil» som gir barna og deres familier en gratis tur og opphold på La Graciosa, øya som ligger rett nordvest for Lanzarote.

Dette prosjektet ble startet i 2022, og fikk navnet Descansa, som betyr HVILE. Formålet er å gi familier med syke barn et pusterom i hverdagen, og bidra til de kanariske familienes velvære og støtte.

Påskeprosesjoner i Arrecife i kveld onsdag og Langfredag
Fra prosesjonen i fjor. Foto: La Voz de Lanzarote

Påskeuka, Semana Santa er den mest religiøse høytiden på Lanzarote.
I kveld onsdag er det kirkelige handlinger i San Ginés-kirken i hovedstaden Arrecife fra kl.18.30. Kl.20 går menigheten i prosesjon ut fra kirken, med Jesus og korset som dras av flere hjelpere. Korpset La Banda de Música spiller sørgemarsjer.

Langfredag starter de kirkelige aktivitetene allerede kl.10 på formiddagen. Kl.21 er det igjen en prosesjon som går ut fra kirken, en mektig opplevelse.

Langfredag ligger Jesus-figuren på sotteseng. Foto: La Voz de Lanzarote

Hele påskeprogrammet ved kirken i Arrecife finner man ved å klikke HER.  Programmet for Sjømannskirken på Lanzarote ble presentert i Lanzaroteposten i går tirsdag.

Air Baltic flyr fra Oslo og Torp til Gran Canaria
Foto: airbaltic.com

Det latviske flyselskapet Air Baltic skal til vinteren fly fra Oslo og Torp Sandefjord lufthavn til Gran Canaria, to ganger i uka fra begge flyplassene.
Det var nettsiden flysmart24.no som skrev om dette først.

Selskapet har til nå fløyet ruten Gardermoen-Las Palmas på søndager. Fra 20.desember blir det to avganger, med ny avgang på fredager.
Avgangen på søndager blir kl.09.55, med ankomst Las Palmas kl.14.50. Fredagsavgangene vil være på ettermiddagen, med avgang kl.14.45, og ankomst Las Palmas kl.19.35 lokal tid.

Fra Torp blir det to ukentlige avganger fra 18.desember, onsdager og lørdager. Avgang fra Torp på lørdager blir kl.10.35, med ankomst Las Palmas kl.15.10 lokal tid. Onsdagsflyet går kl.14.40, med ankomst Las Palmas kl.19.15.

Strekningen  Bergen-Las Palmas med Air Baltic kanselleres fra høsten av.

Fra Gran Canaria til Lanzarote flyr de lokale selskapene Binter og Canaryfly omtrent hver time, en strekning som tar ca 40 minutter.

Stor økning av fly til og fra Lanzarote i påsken
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

I påskeuka fra 22.mars til 1.april vil det lande og ta av 2294 fly på flyplassen på Lanzarote, en økning på 13,5 prosent fra i fjor.

På Lanzarote er de travleste fly-dagene i påsken lørdag 23.mars og lørdag 30.mars. Siste lørdag og søndag landet og dro det 453 fly, og til helgen 30. og 31.mars vil det lande og ta av 442 fly.
I morgen skjærtorsdag kommer det 236 fly, 104 fra spanske flyplasser, og 132 fra internasjonale flyplasser.

På Kanariøyene vil det i påskeuken lande og ta av nesten 15 000 fly, i følge lufthavnoperatøren Aena, som er det spanske Avinor. Dette er 14 prosent flere fly enn i påsken i fjor.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det 16 gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast