nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 11.mars 2024

Fem hoteller på Lanzarote tildelt priser på reiselivsmessen i Berlin
Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen. Foto: hotellavabeach.com

Fem hoteller på Lanzarote ble tildelt «TUI Global Hotel Award 2024» på den store reiselivsmessen ITB Berlin Tourism Fair siste uke.

Turoperatøren TUI har vurdert 13 000 overnattingssteder i hele verden, og har laget ei liste på 100 av de beste hotellene. På denne lista finner vi fem hoteller på Lanzarote:

Aqua Suites Hotel, Hotel Fariones, Hotel Lava Beach og Costa Sal Lanzarote Hotel, alle i Puerto del Carmen, og Cordial Marina Blanca Hotel i Playa Blanca.

– Vi er stolte over at blant så mange etablissementer som er vurdert, har Lanzarote fem hoteller som TUI har klassifisert som blant de 100 beste i verden, sa presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort i en melding. – Dette viser at kvalitet er viktig,  forsatte han.

Kraftig økning av nordiske turister på Lanzarote i januar
Foto: wikipedia.org

Datasenteret på Lanzarote er travelt opptatt med å telle turister, og finne ut hvilket land turistene kommer fra!

I januar kom det til sammen 271 931 turister til solskinnsøya, fordelt på disse landene (avrundet):

Storbritannia 125 000 turister, Tyskland 36 000, Irland 30 000, det spanske fastlandet 19 300, Frankrike 16 000, Nederland 9 200, de nordiske landene 8 800, Italia 7 700, Belgia 5 000, og fra andre land 15 000 turister.

Februar 2024 var den varmeste måneden på Kanariøyene siden 1961
Foto: turismolanzarote.com

Kanariøyene registrerte den varmeste februar siden målingene begynte i 1961. Snitt-temperaturen lå tre grader over det normale, i følge det spanske meterologiske instituttet, AEMet.
Februar var den 13. tørreste måneden siden 1961, med bare 8,6 milimeter nedbør, som er bare 23 prosent av den normale nedbøren. Flere av målestasjonene på Kanariøyene registrerte 29 tropenetter i februar.

Tre steder på Kanariøyene registrerte over 30 grader på dagen; Tias på Lanzarote, Antigua på Fuerteventura, og Arico på Tenerife.

Norwegian-flyet fra Lanzarote til Oslo landet kraftig forsinket
Foto: Lanzaroteposten

Igjen oppstod det problemer med Norwegian-flyet direkte fra Lanzarote til Oslo sist lørdag.

Forrige uke ble 40 kofferter tatt av flyet på grunn av overvekt. Sist lørdag måtte flyet mellomlande i Málaga på det spanske fastlandet for påfyll av drivstoff.  Dermed kom passasjerene til Oslo to timer forsinket, og siste flytog hadde gått. Dette fikk problemer for flere av passasjerene.
Man har som hovedregel rett til kompensasjon på mellom 2700 og 6500 kroner ved en flyforsinkelse, hvis man ankommer reisemålet tre timer senere eller mer. Norwegian-flyet var «bare» to timer forsinket. Likevel anbefaler Lanzaroteposten å sende inn krav på kompensasjon fra Norwegian for bruk av taxi mm, fordi Flytoget hadde sluttet å gå.
Norwegian har en egen nettside for krav om kompensasjon mm. Verdt å prøve, i hvert fall!

Nabomøter med innbyggerne

Ordføreren i Tias kommune inviterer innbyggerne til å møte «makta» i tre kvelder i mars.
Allerede i kveld kl.19.30 er det naboene i landsbyen Conil som inviteres til et treff i Centro Sociocultural, «Folkets Hus».  Ukene etterpå et det innbyggerne i La Asomada og Mácher sin tur.

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast