Ut på tur!

Langs havet fra fyret i Playa Blanca, sør på Lanzarote

Tekst og foto: Terje Jansson

Det er en fin tur gå fra fyret på Punta Pechiguera langs havet til «spøkelses-hotellet», som ligger fem kilometer unna.

Turen kan starte ved fyret, men hvis man ikke vil gå mer enn halve turen kan man kjøre bil et stykke innenfor, der bebyggelsen i Playa Blanca slutter, og så starte der.

Det er en fin sti langs Atlanterhavet

Fra fyret går man langs havet. På innsiden av stien ligger det mange fine villaer den  første kilometeren. Deretter fortsetter stien ut i naturen. På venstre side bruser havet inn mot klippene. Det er et fantastisk syn å se hvordan havet lager hvitt skum av bølgene.

For en svinesti!

Etter en stund kommer man til et hus, et par skur, og to gamle camping-vogner, og masse søppel og rot. Stien går helt inntil denne bebyggelsen, som ligger helt ut mot havet for seg selv. Huset er langt i fra noe pryd for øyet. Merkelig at ikke Yaiza kommune har grepet inn her.

Den berømte trappen ned til havet

Like forbi dette huset går det en tretrapp ned til havet. Her kan man gå ned for å fiske eller bade, men med de dønningene som kommer inn fra Atlanterhavet er dette en sport med livet som innsats. Det henger for sikkerhets skyld også en redningsbøye her.

En vandring langs havet gjør godt!

Stien fortsetter langs havet, og et stykke fremme på høyre side ser man hotellet som aldri ble ferdigbygd.
Det har stått der nå i over 30 år. Det skulle bli et stort hotell som noen tyskere hadde planlagt. Rundt hotellet skulle det bygges golfbane. Men det viste seg at det ikke var mulig å bygge golfbane her, og pengene tok slutt for tyskerne.

Hotellet som aldri ble ferdig

Idag står skjelettet av hotellet der fortsatt. Det er farlig å bevege seg inn i hotellet. Fra stien langs havet går det faktisk en dårlig kjørevei inn til hotellet.

Så er det bare å snu og gå tilbake til fyret. Det blir en tur på 10 kilometer, men man behøver ikke gå så langt.

Men stien langs havet er absolutt å anbefale!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast