nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 12.mars 2024

En døde og fem andre personer ble skadet i påkjørsel i Playa Blanca
Arkivfoto: Cabildo de Lanzarote

En fem måneder gammel baby døde da en personbil kjørte inn i en familie som gikk langs gaten ved Hotel Flamingo i Playa Blanca mandag kveld.
To kvinner ble alvorlig skadd, og en av disse ble fløyet videre til et spesialsykehus på Gran Canaria. De fire andre i følget ble kjørt til sykehuset i Arrecife på Lanzarote. Familien var engelske turister.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Passasjerer som reiste med Norwegian fra Lanzarote lørdag 2.mars, har ennå ikke fått bagasjen sin
Foto: norwegian.no

Lanzaroteposten har de siste dagene skrevet om Norwegians problemer som oppstod da 40 kofferter måtte tas av flyet 2.mars. Flyet var ganske enkelt for tungt før det skulle fly til Oslo.
Passasjerene ble lovet at bagasjen skulle ettersendes lørdag 9.mars. Det gikk heller ikke. – Det arbeides nå med andre løsninger, var beskjeden en av passasjerene fikk i helgen, da det ikke var plass til de 40 koffertene som ble stående igjen 2.mars.

Fra pressevakten i Norwegian, Eline Hyggen Skari fikk Lanzaroteposten dette svaret i går mandag på vår forespørsel om hva som skulle skje videre med koffertene:

Hei Ola,

Takk for e-post. Da har jeg fått litt informasjon, og her er et svar fra oss:

Vindforholdene har stor innvirkning på balansen av et fly, og på grunn av vindforholdene på Lanzarote måtte vi redusere vekten på flyet for å kunne gjennomføre en sikker avgang.
Vi har ønsket å få bagasjen til eierne så raskt som overhodet mulig, men ettersom andre flyselskap har hatt den samme utfordringen har dette tatt litt lengere tid enn det vanligvis gjør.
Jeg har fått beskjed om at de siste koffertene vil komme til Oslo lufthavn Gardermoen i morgen formiddag (tirsdag, red.anm), og vi vil da sende disse til kundene umiddelbart. Og så snart bagasjen er klar for utkjøring tar vi direkte kontakt med kundene.

Hilsen

Eline Hyggen Skari, pressevakt i Norwegian

Til helga meldes det om 35 grader på Lanzarote!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Til helga meldes det om temperaturer mellom 32 og 35 grader på Lanzarote!
Det norske meterologiske instituttet får sine værdata fra det spanske vær-instituttet AEMet, og melder gode og varme dager på solskinnsøya til helga, og ut i neste uke.

Lanzarote er ei lita øy i Atlanterhavet, så mye kan endre seg raskt rent værmessig, så det er greit å kunne følge værvarslingen for øya via yr.no.

– 400 nye boliger skal bygges på Lanzarote, lover den kanariske presidenten
Her skal det bygges nye boliger i Yaiza kommune. Foto: yaiza.es

Den offisielle listen over folk som ikke har et sted å bo på Lanzarote består av 1852 navn.
Dette har presidenten på Kanariøyene, Fernando Clavijo lovet å gjøre noe med, og forteller til lokalavisene at det nå er satt i gang fem bolig-prosjekter for å hjelpe de husløse.

400 nye boliger er allerede på tegnebrettet, og de første 134 boliger skal være innflytningsklare neste år.

Tias kommune har fysisk stengt parkeringsmulighetene ved Las Grietas
Denne «parkeringsplassen» er nå fysisk stengt. Foto: pplanzarote.com

Tias kommune har nå gravd ei grøft mellom veien LZ-35 og den uoffisielle parkeringsplassen rett over veien for naturfenomenet Las Grietas.

Allerede i januar begynte politiet å gi bøter til bilister som krysset den heltrukne linjen for å parkere. Skilt om parkering forbudt ble også satt opp. Dette hjalp tydeligvis ikke, så mandag ble det gravd ei grøft som gjør det helt umulig å parkere i området.

Det er dette fantastiske området folk vil oppleve:

Las Grietas. Foto: unsplash.com

Folk som nå vil besøke Las Grietas må nå parkere i området ved Montaña Blanca, og gå opp en sti på ca 1,5 kilometer mot Las Grietas.

-Ballett på Lanzarote er så kjedelig, stod det på Facebook. Der tok man feil! 

I forrige uke reklamerte blant andre Lanzaroteposten om en ballettforestilling i teateret i Tias på Lanzarote lørdag kveld.

-Hvem gidder å gå og se ballett en lørdag kveld?, ble det hevdet rundt omkring. De tok feil!

Lokalavisene skrev at det var fullt hus i teateret, med over 400 publikummere, som ved oppvisningens slutt reiste seg og ga danserne fra Tenerife en over fem minutters applaus! Godt jobba, fra begge parter!

Fullt hus og stormende jubel i Tias lørdag kveld! Foto: Tias kommune
Sjømannskirken informerer

Fra daglig leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit har Lanzaroteposten mottatt følgende informasjon:

Velkommen til ny uke!
Her kommer høydepunktene denne uka:
⏱ Åpningstid tirsdag – fredag 11:00 – 15:00, lørdag 11:00 – 14:00
🤸 Tirsdag kl 11 er det trim på terrassen med Bjørn
🍪 Tirsdag selges nystekte rosinboller og kl 14 serveres tirsdagslunsj. På menyen denne uken står Odd & Lillys hjemmelagede FISKEGRATENG.
🧶 Aktivitetsgruppen møtes onsdag kl 10:30
🎬 Filmkvelden på onsdag er AVLYST
🍞 Torsdag baker vi brød – husk bestilling
🍏 Torsdag kl 18 er det hyggekveld med tema – denne torsdag er det Bjørn Sæle som holder hyggekvelden med tema Anders Hovden – prest og forfatter. Som alltid etterfulgt av kaffestund
🚶‍♂️ Fredag er det gåtur i nærområdet
🥣 Lørdag kl 13 serveres risgrøt
⛪️ Søndag kl 18 inviterer vinterprest Jens-Petter Johnsen til gudstjeneste
I begynnelsen av neste uke reiser vinterassistentene Randi og Arngeir Moe hjem. De har gjort en fenomenal innsats – dersom dere vil stikke innom og hilse på i løpet av uken før de reiser hjem, blir de sikkert veldig glade!

Alle spørsmål om aktivitetene rettes til Sjømannskirken.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast