Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 26.januar 2024

Hola!

Været

Vi legger bak oss ei god og varm uke på Lanzarote, og den neste uken er også full av sol og varme, sier værmelderen yr.no, som får sine data fra det spanske værinstituttet AEMet.
Det vil også bli vind på formiddagen i dag fredag, og en svak dis, som består av sandstøv (calima) fra naboen Sahara.
Temperaturen de neste dagene vil ligge på 23-25 grader, med en topp på mandag, med 27 grader! Jakke-temperatur på kvelden.
Vi klager ikke!

Lanzarote presenteres på ABC/Startsiden!

En journalist fra ABC/Startsiden i Norge tok for et par uker siden kontakt med Lanzaroteposten. Journalist Marie Henriksen ville skrive om solskinnsøya Lanzarote.

Jeg innhentet eksperthjelp, og sammen med daglig leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit laget vi en fin presentasjon om mat, kultur, friluftsliv og shopping på øya. Resultatet ble til en utrolig god reklame for Lanzarote!
Les selv ved å klikke HER.

Det nærmer seg karneval!

I februar starter karnevalssesongen på Lanzarote!
I Puerto del Carmen har kommunen begynt å trimme trærne langs hovedgaten i byen, Avenidaen, hvor karnevalsopptoget skal gå lørdag 17.februar:

Foto: Tias kommune

Karnevalet i San Bartolomé arrangeres fra 4.februar, med den store paraden tirsdag 13.februar. Playa Hondas parade er fredag 16.februar kl.18.

Karnevalet i Puerto del Carmen arrangeres 16., 17. og 18.februar, med det store karnevalsopptoget lørdag 17.februar kl.17.
Temaet er tegneserier.
Hovedstaden Arrecife har det største opptoget på øya mandag 12.februar kl.18, og «Sardinen begraves» onsdag 14.februar. Det vil si at karnevalet og gamle synder begraves, dvs brennes.

Tinajo har karnevalfeiring 1.-3.mars, og temaet er «60-årene».

Playa Blanca arrangerer sitt karneval 8.-10.mars, med opptog lørdag 9.mars. Temaet er «Dyreverden».

VM i brettseiling starter i dag fredag i Playa Blanca

Foto: Lanzarote Sailing Center

I dag starter VM i windsurfing i Playa Blanca sør på Lanzarote. På godt norsk heter dette brettseiling.

Over 200 deltakere fra 45 land deltar, og for de fleste blir dette mesterskapet en kvalifisering for OL i Paris til sommeren. Brettseilingen vil foregå utenfor millionbyen Marseille.
Mesterskapet i Playa Blanca går over flere dager, helt fram til 3.februar. Brettseilingen kan sees best fra Marina Rubicón i Playa Blanca.

Man kan lese mer om mesterskapet, og følge konkurransene på Lanzarote Sailing Centers nettside.

Tv-personligheten Jane McDonald viser program fra Lanzarote på britisk kanal i kveld fredag

Foto: Facebook

Lanzaroteposten skrev i desember om programleder Jane McDonald, som mange kjenner fra tv-program om cruiseskip på norsk og svensk tv.
I desember var hun på Lanzarote, og filmet blant annet fra grottelandskapet Jameos del Agua, og et besøk hos en pottemaker.
Mange lesere har tilgang til den britiske tv-kanalen Channel 5, og programmet vises kl.21 Lanzarotetid, kl.22 i Skandinavia.

Så får vi håpe at skandinaviske tv-kanaler også vil vise programmet.

Les mer om programmet på Janes Facebookside.

Loppemarked i Puerto del Carmen i dag fredag

I dag fredag fra kl.12-16 arrangeres det et loppemarked i poolbaren ved Hotel Luz y Mar. Hotellet ligger i hovedgata C/Juan Carlos I i Puerto del Carmen, i området La Curva, rett bak restauranten O´Churrasco.

Inntektene går i sin helhet til La Casa de las Estrellas, et dyrepensjonat for hjemløse katter og hunder på Lanzarote.

Så fort stenger man en restaurant!

Her tømmes restauranten! Foto: Asgeir Johnsen

Natt til tirsdag kom meldingen om at favoritt-restauranten til mange nordmenn, Hi-Life i Puerto del Carmen stengte sine dører.
Grunnen var at husleien ble altfor høy da huseieren plutselig økte prisen. Allerede tidlig onsdag morgen ble bord og stoler kjørt bort, så her gikk det unna!
Nå leter restauranten etter nye lokaler, og på Facebook har det kommet mange støttende kommentarer.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det var 25 gjester på fredagspilsen siste uke, og vi prøver igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Fredagspilsen har vært en viktig møteplass for nordmenn og andre på Lanzarote helt siden 2001.

Opp gjennom årene har flere prøvd å ta «eierskap» over fredagspilsen, nå senest for noen uker siden, uten å lykkes. Det er nemlig INGEN som «eier» fredagspilsen!

Vinteren 2001 fant de oppfinnsomme herrene Yngve, Terje, Jukka og undertegnede ut at vi måtte ha en typisk norsk fredagspils etter jobb.
Siden har fredagspilsen vært på forskjellige steder i Puerto del Carmen etter hvert som den ble mer og mer populær, og har de siste årene holdt hus på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Restauranten ligger rett over gata for postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.
Det var fredager på Las Vistas før pandemien hvor vi var over 100 gjester!

Til og med avisen VG besøkte oss en fredag i 2011, med journalist og fotograf:

Det var tider det! Fredagspilsen på Las Vistas i 2011. Foto: VG

Hele artikkelen om fredagspilsen i VG finner du ved å klikke HER .

Middag på fredagspilsen?

I kveld fra kl.19 serverer Sandra og Dani på Las Vistas en typisk lapskaus fra Kanariøyene med svinekjøtt, poteter, erter og gulrøtter. Den koster 14 euro, og bør bestilles på forhånd.
Send en melding eller ring (00 34) 679 45 38 98, eller via whatsapp, som er gratis, eller send ei melding via Facebook-siden, eller stikk innom på forhånd.

Når man besøker fredagspilsen, er det er ingen velkomstkomite. Man finner seg et bord å sitte ved, og sier hei til de som sitter nærmest… og så er praten i gang! Verre er det faktisk ikke…

Lanzaroteposten på lørdag

I fjor presenterte Lanzaroteposten en serie om 12 av teleclubbene på Lanzarote, disse lokale restaurantene med rimelig og god mat og drikke. Forfatter var vår utsendte medarbeider Terje Jansson, som i morgen lørdag vil presentere teleclub nr.13, som ligger i landsbyen Teseguite.

Sjømannskirken informerer

I dag fredag kl.11 er det gåtur i området rundt Sjømannskirken. I morgen lørdag kl.13 serveres det risgrøt, og søndag kl.18 er det gudstjeneste med den nye vinterpresten Jens-Petter Johnsen.

Og her er et lite forvarsel om hyggekvelden neste torsdag kl.18: Da kommer Per Anders Nordengen, prest, forfatter og foredragsholder. Han skal kåsere om «Å eldes med begeistring«.

Dette kan være interessant for noen og en hver! Og så er jo den godeste Per Anders sønn av Albert da, Oslos tidligere ordfører…

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast