nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 15.januar 2024

15 år gammel jente er savnet på Lanzarote

Ei jente på 15 år er savnet på Lanzarote. Hun ble sist sett fredag 12.januar. Ariadna er 1,64 meter høy, har en slank bygning, har langt brunt hår, og brune øyne.

Foreningen SOS Desaparecidos har oppgitt følgende telefonnumre hvis man vil hjelpe til med søket, eller vet noe:
(0034) 649 952 957 | 617 126 909, eller e-posten info@sosdesaparecidos.es .

Høy flo i Puerto del Carmen
Fra Playa Grande lørdag. Foto: Hans Langeland

Det spørs om det ble noe sandvolleyball lørdag formiddag på Playa Grande i Puerto del Carmen! Kanskje vannpolo i stedet?
Tidevannet ble heller kraftig natt til lørdag. Og da måtte det reddes det som reddes kunne: En container med strandutstyr ble heist ut av floa, mens vannet rant ut av den, ved restauranten Hi-Life:

Foto: Hans Langeland
Kan vann fra svømmebasseng hjelpe bøndene?
Her finnes bassengene på Lanzarote. Ill.: Cabildo de Lanzarote

Visste du at det finnes 8 057 svømmebassenger på Lanzarote? Og at 1 683 av disse ligger i såkalte landlige strøk?

En studie fra landbruksavdelingen i regjerningen på Lanzarote (Cabildo) forteller at «bassengene på Lanzarote bruker store mengder vann for fylling og vedlikehold. Gjenbruk av bassengvann kan være en effektiv metode når vannet blir behandlet riktig. Da kan vannet brukes til å vanne avlinger, og bidra til en mer bærekraftig vannforvaltning».

I Yaiza kommune med Playa Blanca er det 3 795 basseng, hvorav 248 er på landsbygda. Tias kommune med Puerto del Carmen har 1870 bassenger, hvorav 395 er på landsbygda. Teguise kommune med Costa Teguise har 392 landlige bassenger, San Bartolomé har 320, Haria har 138, Tinajo 209, og Arrecife har 187 bassenger i landlige områder.

– Gjenbruk av bassengvann kan øke øyas selvforsyning av mat, redusere behovet for import, og samtidig skaffe flere arbeidsplasser når vannbehandlingen skal forvaltes, skriver regjeringen videre.

Lanzarote reduserte arbeidsledigheten med mer enn 1 000 personer i 2023
Folk på gata i Arrecife. Foto: LBRA

Arbeidsledigheten på Lanzarote falt med 1014 personer i løpet av 2023, som tilsvarer en nedgang på 11,3 prosent. Det er den kanariske arbeidsformidlingen (Obecan) som skriver dette.

Ledigheten falt mer på Lanzarote enn på Gran Canaria (7,1 prosent) og Tenerife (9,4 prosent). På øya Fuerteventura falt ledigheten mest med 12 prosent.

På Lanzarote var det flest kvinner, 590 kvinner som fikk jobb i 2023. 622 personer, både menn og kvinner var over 45 år,
Den største prosentvise nedgangen skjedde i Yaiza kommune med Playa Blanca, med 16 prosent. Deretter fulgte hovedstaden Arrecife med 13 prosent, og Tias kommune med Puerto del Carmen med 12,2 prosent nedgang.

Flyselskapet Iberia varsler en ny streik fra 26.januar
Foto: Iberia.com

Bagasjepersonalet til Iberia streiket tidlig i januar på flere av de spanske flyplassene, deriblant to flyplasser på Kanariøyene.
440 fly måtte settes på bakken, og 45 000 passasjerer ble rammet.

Nå har forhandlingene igjen kjørt seg fast, og nå varsler fagforeningene CCO og UGT at de vil trekke inn andre grupper av de ansatte i en ny storstreik fra 26.januar.
Dermed vil flytrafikken ble voldsomt rammet ved de største spanske flyplassene. Det er ennå ingen opplysninger om flyplasser på Kanariøyene vil bli rammet.

Sjømannskirken informerer

Fra daglig leder ved Sjømannskirken, Merethe Thortveit har vi mottatt denne informasjonen:

Alle henvendelser om aktivitetene rettes til Sjømannskirken.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast