Ut på tur!

Vi oppdager stadig noe nytt rundt Montaña Negra på Lanzarote

Tekst og bilder: Terje Jansson

En rundtur rundt vulkanen Montaña Negra (515 moh) er en av våre favorittturer på Lanzarote. Vi har gått rundt «Det sorte fjellet» mange ganger, og alltid opplever vi noe nytt.

Montaña Negra ligger like innenfor området der veiene LZ 30 krysser LZ 56., veiskillet som leder til enten Bondemonumentet eller landsbyen Mancha Blanca.

Ill.: Google

Vi startet fra veien LZ 30. Der er det en fin sti innover. Vi er like rystet hver gang vi passerer den liggende palmen som noen sagde i stykker for et par år siden.

I det fjerne ser vi det røde fjellet Caldera Colorada (469 moh). En stor gruppe turister er på tur rundt det fjellet, men vi har foreløpig ikke møtt ett menneske.

Her ser vi Montaña Negra med Det røde fjellet Caldera Colorada i bakgrunnen til høyre

Vel halvveis skimter vi den åpne vulkanen Montaña Cuervo (392 moh) på den andre siden av veien LZ 56.
Det ble bygget en stor parkeringsplass her for folk som skal gå den merkede løypen rundt vulkanen Montaña Cuervo.
Parkeringsplassen var helt full, med nærmere 100 biler og en stor buss. Folk går i kø innover. Da treffer vi et par som også er på vei rundt Montaña Negra, og som vanlig hilser vi, og får et smil tilbake.

Det er like etter det at vi gjør en ny oppdagelse, som vi ikke har sett før. Et lite hvitt hus ved foten av Montaña Negra, med en åpning i fronten, og på utsiden noen fantastiske røde blomster.

Brønnhuset ved foten av Montaña Negra

Dette måtte undersøkes nærmere.
Det viste seg at dette var et lite brønnhus. Inne i huset var det et tre-lokk over en brønn.  Omtrent en meter nede i brønnen sto vannet. Det var underlig at det kunne være en brønn med vann i dette området.
Brønnen med brønnhuset ble nok bygget for kanskje 100 år siden, hvor bøndene samlet det lille regnvannet som kom, og også samlet dugg fra de fultige nettene.

Lanzarotepostens utsendte medarbeider viser fram brønnen

Vi fikk selskap av et eldre spansk par her som var minst like overrasket som oss.

Hyggelig med besøk ved brønnen!

Runden rundt Montaña Negra er omtrent 4,5 kilometer, og kan anbefales på det varmeste!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast