nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 10.januar 2024

Både tidligere ordfører og teknisk rådmann i hovedstaden dømt til mer enn ti års fengsel for korrupsjon

Maria Isabel Déniz . Foto: Parlamento de Canarias

Den tidligere ordføreren i hovedstaden, Maria Isabel Déniz ble denne uka dømt til ti og et halvt års fengsel på grunn av korrupsjon.
Hun ble dømt for «bestikkelser, bedrageri og lureri», som retten i Las Palmas skriver. Hun fikk også en bot på 282 000 euro, tre millioner kroner, og forbud mot å inneha offentlige verv i 42 år.
Hun var ordfører i Arrecife fra år 2 000 til 2 007.

Den tekniske rådmannen ble dømt til ti år og tre måneders fengsel for svindel, bestikkelser, og avsløring av kommunale hemmeligheter.
Han må betale 32 800 euro i bøter, og ikke inneha offentlige verv i de neste 30 år.

Flere kommunalt ansatte ble dømt til flere års fengsel. Blant disse er den tidligere lederen av det politiske partiet PIL, Dimas Martin, som allerede sitter i fengsel for andre korrupsjonsdommer. Han ble igjen dømt til flere års fengsel og store bøter.

Lanzaroteposten skrev i september i fjor om hva de forskjellige var tiltalt for, blant annet om bestikkelser til avfallsselskapet Urbaser.

De dømte har fem dager på seg til å anke dommen til Høyesterett på Kanariøyene.

Nye forskrifter for elektriske scootere fra 22.januar
Foto: unsplash.com

Flere kommuner på Lanzarote har det siste året fjernet mulighetene for folk å låne en elektrisk scooter direkte fra gata. Blant annet har Puerto del Carmen fjernet dette tilbudet. Nå kan man leie eller kjøpe disse scooterne fra registrerte sykkel-butikker.

Fra 22.januar 2024 krever det spanske trafikkdepartementet DGT at visse forskrifter må følges. Scooterne blir heretter omtalt som Personal Mobility Vehicles, Personlige mobile kjøretøy (PMV).

Maksimum fart på scooterne er 25 km/t. Det skal være en indikator på scooteren som viser hastighet og batterinivå. Scooteren skal ha to uavhengige bremser, og være utstyrt med reflekser montert foran, på sidene og bak. Bremselys er også påbudt.
Scooteren skal ha lydhorn, og et sidestativ som gjør at den ikke velter når den er parkert.

Det er ikke nødvendig å ha sertifikat for å kjøre en elektrisk scooter. Scooteren må bare kjøres på sykkelstier, eller på veien, og aldri på fortau eller motorveier. Aldersgrenen er 16 år, og man krever ikke bruk av hjelm.

Forskriften krever ikke forsikring, siden scooteren ikke regnes som motorvogn. Det anbefales å ha ansvarsforsikring i tilfelle man blir utsatt/utsetter andre for en ulykke. EU-kontroll for scootere kreves ikke.

Canaryfly har hatt fire millioner passasjerer de siste ti år
Foto: canaryfly.es

Canaryfly er ett av to flyselskaper som flyr mellom de forskjellige Kanariøyene.
Etter ti års drift har Canaryfly klart seg bra i hard konkurranse med flyselskapet Binter Canarias, og forteller i en jubileumsmelding at de ved årskiftet 2023/24 har flydd fire millioner passasjerer.

Tallet på passajerer økte betraktelig etter at Canaryfly erklærte seg som et lavprisselskap.
Billettprisene ligger på de fleste strekningene under prisene til konkurrenten, og har bevisst bare satset på å frakte passasjerer mellom de sju Kanariøyene som har flyplasser.
På selskapets nettside finner man billetter til fem-5 euro på forskjellige strekninger.

Canaryfly bruker utelukkende ATR 72 turbopropfly, som er perfekt for kortvarige regionale flygninger.

Man kan lese mer om Canaryfly, og bestille flybilletter på selskapets nettside HER.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Lei av ribbe og pinnekjøtt?

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14.
Sist onsdag kom det 14 gjester til pannekakedagen på Las Vistas, så det er god plass for flere! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken i Puerto del Carmen er stengt i dag onsdag på grunn av reparasjoner.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast