nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 11.januar 2024

-Du høster hva du sår! 
Skulptør og ansvarlige fra regjeringen ved avdukingen. Foto: Cabildo de Lanzarote

«Du høster hva du sår» står det på plakaten som ble avduket siste uke, ved siden av «en vinranke», laget av over 5 000 sigarettsneiper som ble plukket i Arrecife, landsbyen La Santa og på øya La Graciosa i november i fjor. I alt ble det faktisk plukket 11 000 stumper.

Den kjente miljøkunstneren Alvaro Guzmán har laget denne «skulpturen», som skal stå i to måneder utenfor det nye shoppingsenteret Open Mall i Arrecife, akkurat der mange av sigarettsneiper ble funnet.

Miljøansvarlige på Lanzarote og i Arrecife forteller at sigarettsneiper er et veldig forurensende avfall, som skader jorda og når kysten. Sneipene har svært skadelige effekter for jordbruket og de maritime økosystemer, forteller de.

Tallene er store: Dersom en som røyker bruker en pakke sigaretter hver dag, ender 15 sneiper på bakken. Det blir 5 475 sneiper i løpet av et år, som alle forurenser, sier ekspertene.
– Vi er alle avhengig av det naturen gir oss. Er det sneiper vi gir tilbake til naturen? Vi høster det vi sår….

Bilsalget økte med nesten 20 prosent på Kanariøyene i fjor
Foto: Lanzaroteposten

I fjor ble det solgt 53 445 nye personbiler på Kanariøyene, en økning på 19,5 prosent fra året før.
I provinsen Las Palmas, som består av Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura ble det kjøpt 10 792 biler av privatpersoner, en økning på over åtte prosent.
Det var bilutleiefirmaer som kjøpte de fleste bilene. De kjøpte over 13 000 nye biler i provinsen i fjor, nesten 60 prosent flere enn året før.

Ta båten til naboøya La Graciosa
Naboøya La Graciosa. Bildet er tatt fra Lanzarote av turismolanzarote.com

Det er to båt-selskaper som kjører båt mellom Orzola på Lanzarote over til Caleta de Sebo på La Graciosa:

lineasromero.com og biosferaexpress.com .

Et reiseselskap, TravelON World Lanzarote tilbyr buss fra de forskjellige turiststedene på Lanzarote til Orzola, pluss båtreise.

Et annet selskap, LowCostToursLanzarote.com tilbyr seiltur til La Graciosa, eller kombinert tur søndager med markedet i Teguise og deretter tur til La Graciosa.

Ill.: lineasromero.com

Alle selskaper krever gyldig dokumentasjon før man går om bord, så ta med passet, og/eller dokumentasjon på at man er resident.

Helligdager på Lanzarote 2024

Denne oversikten er laget av Silvia, som har sitt eget konsulentfirma på øya, og hjelper utlendinger med det spanske byråkratiet.

Her får man den spanske betegnelsen på helligdagene. Man kan lære litt av å prøve å finne ut hva disse navnene blir på norsk!

Sjømannskirken informerer

I dag torsdag er det full fres igjen med åpen kirke, kafeteria og bibliotek fra 11:00 – 15:00,  og hyggekveld med tema kl 18:00 – som alltid etterfulgt av kirkekaffe. Denne torsdagen er det Ola Beisvåg og Elisabeth Åril som er ansvarlig for kvelden.
Hjertelig velkommen!
Sjømnnskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast