nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 2.januar 2024

Fantastisk droneshow over hovedstaden Arrecife lørdag kveld
Foto: La Voz de Lanzarote

Himmelen over hovedstaden Arrecife var nok en gang åstedet for et fantastisk droneshow lørdag kveld. Dette var det største droneshowet på Kanariøyene så langt, sa representanter for regjeringen.
226 droner var i aksjon, alt styrt fra datamaskiner, og ledsaget av fantastisk musikk som passet bildene som ble skapt.

Foto: La Voz de Lanzarote
Lørdag 30.desember ble det satt ny rekord på flyplassen på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Sist lørdag ble det satt en historisk rekord på flyplassen på Lanzarote. Aldri før har det landet og tatt av så mange internasjonale og nasjonale fly som akkurat denne dagen. Dette melder den kanariske nettavisen Canaria Weekly.

90 av flyene som landet kom fra land utenfor Spania.

Fra Spania kom det fly fra Madrid, Barcelona, Bilbao og Asturias, fra Frankrike kom det fly fra Paris, Marseille, Lyon og Nantes, fra Storbritannia kom det fly fra London, Birmingham, Manchester, Edinburgh, Glasgow og Liverpool, fra Nederland Amsterdam og Eindhoven, fra Tyskland Berlin, Köln, Frankfurt og Düsseldorf, fra Irland Dublin og Cork, fra Belgia kom det fly fra Brussel, fra Sveits kom det fly fra Geneve, Basel og Zürich, fra Polen Warszawa og Katowiche, fra Norge fly fra Oslo og Bergen, og fly fra København, Stockholm og Helsingfors.

90 prosent belegg på hotellene

I årets siste uke var det 90 prosent belegg på hotellene på Lanzarote, det vil si at 9 av 10 senger var opptatt. På grunn av det gode været de siste ukene har bestillingene eksplodert, i følge turistmyndighetene på Lanzarote.

68 flyktninger kom til Lanzarote sist fredag og søndag
Arkivfoto: wikipedia.org

To båter kom inn til Lanzarote den siste helgen av 2023.
Om bord i gummibåtene var det 68 menn, kvinner og barn, alle fra land nord for Sahara.
Til sammen har det kommet 256 flyktninger inn til Lanzarote den siste uka, med i alt seks båter.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzatote ved å klikke HER.

Bileiere på Lanzarote: Nå må dere kjøpe ECO-merke for å kjøre i spesielle lavutslippssoner i hovedstaden Arrecife
Ett av disse merkene passer til DIN bil. Ill.: DGT

Lanzaroteposten skrev allerede i desember 2022 at Spania ville innføre lavutslippssoner i alle byer som har mer enn 50 000 innbyggere. Dette betyr at hovedstaden Arrecife er den eneste byen hvor dette vil skje på Lanzarote.
Tre soner i byen er allerede utpekt, og bare biler med det riktige ECO-merke i frontruten kan kjøre der. Det vil bli kontroller, og det blir bøter dersom man ikke følger reglene.

Dette skiltet står ved starten av gaten som ligger i en lavutslippssone;

Ill.:DGT

I dette eksempelet er det bare biler med tegnene 0, ECO og C som kan kjøre.

Så hvilket merke passer for min bil? Det kan man finne ut ved å gå til Trafikkdepartementets nettside https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental/

Der skriver man inn bilnummeret, og man får svar med en gang.

Det blå merket med 0 er for elbiler. ECO, blå og grønn er for hybridbiler og biler som går på gass, grønn C er for personbiler (bensinbiler registrert etter januar 2006, dieselbiler etter januar 2014), gul B er for bensinbiler registrert etter januar 2000, og dieselbiler registrert etter januar 2006.

Merket plasseres nederst i høyre hjørne på frontruten, og kan kjøpes for fem euro på postkontoret. På postkontoret må du vise bevis for et NIE-nummer (som man må ha for å kjøpe en bil på øya). og også gi opp bilnummeret.
Merket kreves fra 1.januar 2024, men bare hvis man skal kjøre i områdene som er merket lavutslippssone.

You Tube finner man en video på engelsk om ECO-merket. Det er også en app for dette, som man finner i denne artikkelen.

For en service!

Torsdag før jul hadde redaktøren bilen sin på den årlige servicen på Citroen-verkstedet i hovedstaden Arrecife. Arbeidet tok litt over to timer. Kanskje ikke så rart, for mekanikeren filmet mens han fotalte og pekte på hva han hadde gjort med bilen min.
Videoen ble etterpå sendt på epost til meg.
Dette hadde jeg ikke opplevd før, og synes dette var en utrolig god service!
PS. Det eneste mekanikeren sa jeg burde gjøre, var å skifte batteri i løpet av våren…

Bilde fra videoen fra Citroen
Sjømannskirken informerer

Fra daglig leder på Sjømannskirken på Lanzarote, Merethe Thortveit har vi mottatt informasjon om denne ukes program:

Godt Nyttår folkens! Vi håper julen og nyttår har vært en fin tid der dere er. Det er en tid for ro og ettertanke i samvær med dem vi har nærmest.
Her kommer denne ukens program hos oss. Det er siste uke med reduserte åpningstider og program. Det blir ikke nystekte boller i dag tirsdag – men er du sugen på rosinboller, har vi noen på lur i frysen. Hyggekvelden til torsdag utgår. Fra neste uke av, er vi tilbake til normalen!
Velkommen til en god prat på terrassen!
Kan være et bilde av ‎4 personer og ‎tekst som sier '‎االله Sjemannakirke Sjomannskirken pả Lanzarote Denne uka pả kirka Uke januar Husk: alltid ferske rosinboller pả tirsdag forst til molla... Arrangement: Apningstider Dag: Alltid nystekte brod pả torsdag husk bestilling! Tid: Tirsdag fredag Lordag Trim med Leif pả terrassen vảr Deilige smorbrod serveres denne dagen tillegg til vafler 11:00-14:00 12:00 14:00 Tirsdag Sjomannskirken 11:00 Sjomannskirken Nystekte brod husk bestilling HYGGEKVELDEN utgảr uken lader opp neste torsdag Torsdag Sjomannskirken Gåtur naerområdet Fredag Lordagsgrot €5,00 pp 11:00 Lordag Gudstjeneste Sjomannskirken 13:00 Sondag Sjomannskirken 18:00 Sjomannskirken Sjomannskirken Menformasjonsjomannskirken.no on:sjomannskirken.no‎'‎‎
Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas. Kirken er godt skiltet.
Alle henvendelser om aktivitetene rettes til Sjømannskirken.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast