nyheter

Siste nytt fra Lanzarote! Tirsdag 27.desember 2022

Sanddis (calima) og vind skaper problemer for flytrafikken på Lanzarote
Sånn så det ut på flyplassen på Lanzarote kl.15.42 i går. Flystripa ligger til venstre på bildet…Foto: Lanzarote WebCam

Det er mye sanddis på Lanzarote for tiden, finkornet sandstøv som kommer med vinden fra vår nabo i øst, Sahara.
I løpet av dagen i går måtte noen fly omdirigeres til andre flyplasser på grunn av dårlig sikt. Det spanske værinstituttet har meldt om at calimaen etter hvert vil spre seg til naboøyene Fuerteventura og Gran Canaria.
I dag tirsdag vil vinden øke, med vindkast på opp mot 80 km/t på Lanzarote, og vil spesielt ramme innlandsområder og vest- og nordkysten, og naboøya La Graciosa.

Droneshowet på video

Som Lanzaroteposten skrev om i går hadde tusenvis av mennesker samlet seg i området ved IKEA og festningen Castillo de San José i Arrecife for å se 200 droner danne forskjellig mønster på himmelen.
To piloter, en teknisk sjef, tre observatører, sammen med en operasjonskoordinator og en koreograf hadde ansvaret for å kontrollere dusinvis av flygende droner sammen med ledsagene musikk, som ble et utrolig syn. Husk å skru opp lyden!:

Som vanlig; dukker det opp et reklamebanner nederst i bildet, klikk på X øverst til høyre, og banneret forsvinner!

Kvinne (37) arrestert for narkotikasmugling
Foto: Guardia Civil (arkiv)

Nasjonalpolitiet på Lanzarote arresterte siste uke en kvinne på 37 år for narkotikasmugling. Kvinnen kom med et fly fra Madrid etter å ha fløyet dit fra Den dominikanske republikk.
Kvinnen ble overvåket hele veien, og ble arrestert da hun ankom Lanzarote. Det ble funnet 1,4 kilo kokain festet til kroppen hennes.
Hun sitter nå i fengsel, og venter på rettssak og straff.

Dramatisk økning av trafikkulykker på Lanzarote

Så langt i år har det vært 136 trafikkulykker på øya, en økning på 80 prosent fra i fjor.
Myndighetene grunngir økningen med mer bruk av mobiltelefoner under kjøring, og at trafikken det første halvåret i 2021 var liten på grunn av pandemien.

Første lavutslippssone i hovedstaden Arrecife

Regjeringen på Lanzarote har offentliggjort den første av tre lavutslippssoner i hovedstaden. Sonen vil være på veien til Plaza de la Harinera. To andre soner vil komme i 2023.
En ny spansk lov som gjelder fra 2023 sier at alle byer og tettsteder med 50 000 innbyggere eller flere må ha lavutslippssoner. Biler med null eller veldig lave utslipp vil etter hvert få et merke på frontruten.

Ny vei til Los Hervideros godkjent
Foto: Cabildo de Lanzarote

I februar 2020 dukket det opp et synkehull langs veien som følger kysten sørvest på Lanzarote forbi utsiktsstedet Los Hervideros, et sted som er kjent for sine store bølger. Los Hervideros betyr «de kokende kjeler». Synkehullet ble derfor skapt av kraftige bølger som stadig slår inn mot lavaen i dette området. Siden da har veien vært stengt.
Dette skrev Lanzaroteposten om tidligere.

Nå har regjeringen bevilget en million euro som skal brukes til å lage en ny vei i området.

Det norske flyselskapet Flyr innleder samarbeide med det spanske lavprisselskapet Vueling
Foto: Vueling.com

Det spanske lavprisselskapet Vueling øker sin satsing i norsk luftfart når selskapet nå går inn i samarbeid med flyselskapet Flyr.

Vueling er Spanias nest største flyselskap, og har samme eiere som British Airways og det spanske nasjonale selskapet, Iberia. Det opererer flere ruter mellom Spania til Norge, både med helårsrute til Oslo og sommerrute til Bergen.
Det var nettavisen flysmart24.no som meldte dette først.

Samarbeidet gjør det mulig å kjøpe billetter med Flyr til Spania, og på samme bestilling kjøpe en billett videre med Vueling til reisemål på deres rutekart, for eksempel Lanzarote.

Dette er det samme samarbeidet som Flyr har inngått med selskapet Norse Atlantic, og som Norwegian har inngått med flere selskap, bl.a. britiske EasyJet og amerikanske Spirit Airlines.

Det viktige å være klar over at dette ikke dreier seg om såkalte interline-billetter, der man kjøper en gjennomgående billett og kan sjekke bagasjen sin inn, og få den utlevert på endelig destinasjon.

Dette er billetter der man etter en mellomlanding i for eksempel Spania, må plukke opp bagasjen sin på den spanske flyplassen og sjekke inn på nytt hos Vueling hvis man skal reise videre med dette selskapet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast