nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 12.desember 2023

Verdens lengste promenade er på Lanzarote
Kart over promenaden. Ill.: Gazette Life

Lanzarote har nå offisielt verdens lengste promenade!
Promenaden er på 26 kilometer, som er dobbelt så lang som den forrige rekorden, som La Coruña på fastlandet hadde med 13 kilometer, med Atlantic City i staten New Jersey i USA på tredjeplass med 9,25 kilometer.

Promenaden på Lanzarote strekker seg fra Puerto del Carmen via flyplass-området, Playa Honda, hovedstaden Arrecife fram til Costa Teguise.
Promenaden er tillatt for gående, løpere og syklister. Biler er forbudt. Det er en liten del av promenaden i Playa Honda hvor syklister ikke er tillatt. Da kan man rett og slett trille sykkelen på den forbudte strekningen, eller sykle via den nærmeste gaten.

Her passerer promenaden Hotel Las Costas i Puerto del Carmen. Foto: apollo.no

Å spasere hele promenaden vil ta fra fire til seks timer, avhengig av farten. Hovedstaden Arrecife ligger midt i mellom, som nåes omtrent 2,5 til tre timer fra enten Puerto del Carmen eller Costa Teguise.

Det lokale flyselskapet Binter lanserer nye tilbud på billige turer
Foto: Binter Canarias

Det lokale flyselskapet Binter lanserer en ny periode med billige flybilletter for reiser mellom 1.februar og 30.april 2024.

For 24,95 euro en vei kan man reise til alle de andre Kanariøyene, og til 13 andre spanske destinasjoner. Disse er Madrid, Vigo, A Coruña, Asturias, Santander, San Sebastian, Pamplona, Zaragoza, Valladolid, Murcia, Granada, Jerez de la Frontera og Mallorca.

Til internasjonale destinasjoner er prisen 60,55 euro en vei. Disse ligger i Italia, Frankrike og Portugal, og er  Venezia, Firenze, Lille, Toulose, Madeira og Pnta Delgada,

Mange av disse rutene starter fra Gran Canaria. Tilslutningsbilletten fra Lanzarote til Gran Canaria er inkludert. Billettene kan kjøpes fram til 18.desember.

November var den varmeste november på Kanariøyene siden målingene startet
Playa de las Cucharas i Costa Teguise. Foto: turismolanzarote.com

Det spanske meterologiske instituttet AEMet melder at november var den varmeste november på Kanariøyene siden målingene tok til.

Yaiza kommune med Playa Blanca opplevde 12 tropenetter, hvor temperaturen ikke gikk under 20 grader på natten.
Flyplassen på Lanzarote hadde månedens høyeste dagtemperatur 13.november, da temperaturen nådde 31,9 grader. I november kom det 2,4 millimeter regn på Lanzarote, som gjorde at øya fikk minst nedbør av alle Kanariøyene i november.

Til orientering kom det 42 millimeter nedbør i hovedstaden Arrecife fredag 1.desember!

Selvbetjent matvarebutikk planlegges i hovedstaden Arrecife

Mahou San Miguel er ett av Spanias største selskaper, og er mest kjent som et bryggeri.
Nå planlegger selskapet en selvbetjent matbutikk på Marina Lanzarote i hovedstaden Arrecife gjennom ett av sine underselskaper, Grabzy.

Grobzy-butikken vil gi kundene adgang til butikken ved å laste ned en app, som vil åpne dørene til butikken. Så kan kundene plukke de varene de trenger, og registrere varene via appen før de forlater butikken. Varene er da betalt via appen.

Turister bruker mer penger på Kanariøyene
Foto: Vidar Nordli-Mathisen

Så langt i år har turister som besøker Kanariøyene brukt 12,8 prosent mer penger enn på det samme tidspunktet i fjor. Turistene tilbrakte også litt lenger tid på øyene enn i fjor, og var i snitt 7,9 døgn på ferie.

Nytt boligprosjekt i Costa Teguise

Et boligbyggerfirma fra Bilbao, Kategora på det spanske fastlandet planlegger å bygge et nytt boliganlegg ved stranden i Costa Teguise, ikke langt fra Hotel Galeon Playa.
Til sammen skal det bygges 144 boliger, med priser fra 290 000 euro og opp, og et boligareal mellom 70-80 m2. Boligbyggerfirmaet tilbyr også noen av leilighetene som et investeringsobjekt, og garanterer et utbytte på 6,5 prosent hvert år.

Et tilsvarende prosjekt er under bygging på Tenerife. Her er et bilde av uteområdet:

Foto: katagora.com

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast