nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 22.november 2023

I dag onsdag er det julemarked på Sjømannskirken!

Kan være grafikk av juletre og tekst som sier 'Julemarked Christmas Market Mercadillo de Navidad Onsdag/Wednesday 22.11.2023 Tid: Sted: -15:00 Sjomannskirken, Salg av handarbreidprodukter julebakst og annen bakst. Apen kafé. Aresalg og loddsalg. Grotservering 13:00. Trekning av julelotteriet ca kl 14:00 Rociega2 Cinco Puerto 829 lanzarote@sjomannskirken.no Sale of handycraft products, christmas cookies and other home made products. Open cafeteria. Raffle. Traditional rice porridge serverd at 3:00 Lottery draw at approx 14:00 Sjomannskirken Merinformasjon sjomannskirken.no'

Julemarkedet er en viktig aktivitet for Sjømannskirken. Markedet skaffer nødvendige inntekter til kirken, slik at de verdifulle tjenestene kirken yter kan opprettholdes på Lanzarote.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger i Puerto del Carmen, rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas. Kirken er godt skiltet.

Matfestival i landsbyen Teguise til helga
De yngste kokkene er også med på matfestivalen! Foto: festivalsaborealanzarote.com

Den tradisjonsrike matfestivalen «Saborea Lanzarote», som betyr «Nyt Lanzarote» vender tilbake til landsbyen Teguise denne helga, 25. og 26.november.
I følge arrangørene er årets festival større og bedre enn tidligere: 34 restauranter er til stede med smaksprøver, 32 matprodusenter, ti vinprodusenter, ni gastronomiske hoteller, seks produsenter av vegansk mat, og fire ysterier er der til glede for publikum.
Det er også representanter for restauranter på det spanske fastlandet på festivalen, fra de andre Kanariøyene, og en gjesteby, Porto i Portugal.

En av kokkene på festivalen, THRAINN FREYR VIGFUSSON kommer fra den berømte restauranten ÓX i Reykjavik på Island. Han skal presenteres på festivalen lørdag fra kl.14-14.45.

Les mer på festivalens nettside HER.

Båt med 47 flyktninger reddet utenfor kysten av Lanzarote tirsdag ettermiddag

En båt med 47 flyktninger om bord ble reddet av Sjøredningstjenesten tirsdag ettermiddag, 17 mautiske mil sør for hovedstaden Arrecife.
De fleste av flyktningene var barn. I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Asfaltering av 100 gater i hovedstaden Arrecife vil koste 3,6 millioner euro
Nå skal gatene i hovedstaden få nytt veidekke. Foto: arrecife.es

Nå skal 100 gater i hovedstaden Arrecife få nytt veidekke. For 3,6 millioner euro fikk et firma anbudet på arbeidet, som er den største investeringen når det gjelder veiarbeide i byen.
Arbeidet begynner i januar 2024, og skal være ferdig til sommeren. Det er gatene i disse bydelene som skal fornyes: San Francisco Javier, Las Salinas, Argana Alta, Altavista og La Destilla.  Samtidig som asfaleringen foregår, vil også fortauene bli behandlet, sammen med nye veimerkinger som fotgjengeroverganger, midtlinjer og varsler om parkering.

Flere biler på Lanzarote
Ill.: FB

Fra september 2022 fram til oktober 2023 vokste bilparken på Lanzarote med 4 253 kjøretøy. Dermed er det i dag 140 800 kjøretøy på øya.
For ei øy med 162 541 innbyggere, betyr dette at det er minst en bil for hver voksen innbygger.

97 prosent av kjøretøyene er personbiler. Det er flest kjøretøy i hovedstaden Arrecife, med nesten 50 000 kjøretøy. Deretter følger San Bartolomé med 24 000, og Tias med Puerto del Carmen med 22 200 kjøretøy. Flyplassen ligger i San Bartolmé kommune, som forklarer mengden av leiebiler registrert der, mens Tias kommune er øyas største feriested.

Britiske turister legger igjen mest penger på Lanzarote
Ill.: pixabay.com

I årets ni første måneder har turismen lagt igjen 2,5 milliarder euro på Lanzarote. Dette skriver ISTAC, det kanariske statistikk-kontoret i en melding.
Dette er 300 000 millioner mer enn rekorden fra 2017.
Dette betyr at Lanzarote står for 18 prosent av de 14 milliarder euro som turistene legger igjen på Kanariøyene.

Den mest inntekstgivende perioden var fra juli til september, tett fulgt av perioden fra januar til mars.
Britiske turister la igjen 1,24 milliarder euro på Lanzarote. Britene la igjen mer enn fem ganger så mye som de neste to markedene: Tyskland med 231 millioner, og spanske feriegjester med 214 millioner euro.

Pannekaker i dag! 
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Nå finner flere og flere veien til Las Vistas, og siste uke var vi 20 gjester der. Folk følger sikkert den gode lukten av de nystekte pannekakene! Vi ønsker alle velkommen!

Det passer jo fint å ta seg en pannekaketur etter julegrøten på Sjømannskirken i dag! Eller?

Dette er en STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast