nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 15.november 2023

Ny internasjonal fotball-cup for barn på Lanzarote
President Oswaldo Betancort (nr.3 fra venstre) sammen med arrangørene av cupen. Foto: Cabildo de Lanzarote

Presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort presenterte siste uke den første utgaven av Lanzarote International Cup. Dette blir en fotball-cup med over 5 000 deltakere (spillere og ledsagere) fordelt på 82 klubber i juni 2024.

Cupen arrangeres fra 26.juni til 30.juni 2024, med deltakere fra 8 til 11 år. 1300 spiller og trenere, som ledsages av 2600 foreldre, besteforeldre, søsken og andre. Kampene skal spilles på baner i alle øyas sju kommuner.

Det er påmeldt lag fra alle Kanariøyene og fra La Liga: Real Madrid, Atlético de Madrid, Valencia, Villareal, Las Palmas og Tenerife. Internasjonale lag kommer fra Arsenal, Porto og lag fra blant andre USA, Mexiko, Japan og Hellas.

Lanzaroteposten savner lag fra de nordiske landene, men de er vel opptatt med Norway Cup, Gothia Cup og Dana Cup?

Cruisepassasjerer skaffer flere jobber, og større inntekter i havnene
Cruiseskip i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon

I følge CLIA, Cruise Lines International Association vil hver 24.cruisepassasjer som ankommer en havn sørge for en persons fulltids jobb.
I gjennomsnitt bruker en passasjer 660 euro på land i løpet av et typisk 7-dagers cruise. Dersom det er fem havner som besøkes, bruker passasjerene i snitt 132 euro i hver havn.

Til Lanzarote kommer det i november 42 cruiseskip.

53 båt-flyktninger inn til Lanzarote 
Arkivfoto: To verdener møtes…redningsbåt med flyktninger og et cruiseskip på havna i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote/ FB

Tirsdag morgen kom det 53 båt-flyktninger inn til Lanzarote. Flyktningene kommer fra land både nord og sør for Sahara. De er alle menn, og ved god helse, i følge det lokale Røde Kors.
Dette er den første båten flyktninger inn til Lanzarote siden 19.oktober.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Døgnåpent senter mot seksuell vold åpnes på Lanzarote
Arkivfoto: unsplash.com

– Lanzarote skal denne høsten åpne et senter for å hjelpe ofre for seksuell vold. Senteret skal være åpent 24 timer i døgnet, hver dag.
Dette kunngjorde viseministeren for likestilling og mangfold i regjeringen på Kanariøyene, Christina Arco, siste uke.

Senteret skal legge til rette for psykologisk, juridisk og sosial omsorg for ofre, familiemedlemmer og mennesker rundt de som blir utsatt for vold, sa ministeren videre.

Det skal bli mulig å gi støtte, og samtidig tilby informasjon via telefon eller ved personlig oppmøte, la ministeren til.
Hun sa også at det er veldig vanskelig for ofrene å fortelle om hva de har blitt utsatt for på grunn av sosialt press, skam og skyldfølelse. Senteret vil være til stor hjelp her.
Det skal også åpnes sentre på Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og La Palma denne høsten.

Blir dette Lanzarotes største, eventuelt lengste skobutikk?
Foto: Lanzaroteposten

I første etasje av det nyoppussede Fariones Playa Suite Hotel i Puerto del Carmen vil det snart bli åpnet Lanzarotes kanskje største, evt lengste skobutikk; SKECHERS.
Skechers er USAs tredje største skomerke, og har nå siden 1992 satt opp butikker i mange land, og nå altså på Lanzarote.
SKECHERS bruker å reklamere med at de er SKECHERS uten T, fordi det korrekte engelske ordet er SKETCHERS (skissere). Nu vel.

Pannekaker i dag! 
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Nå finner flere og flere veien til Las Vistas, og siste uke var vi 25 gjester der. Folk følger sikkert den gode lukten av de nystekte pannekakene! Vi ønsker alle velkommen!

Dette er en STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Sjømannskirken informerer: Norsk film i kveld!

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast